Egypte

Duiken in Hurghada 2018 (deel 2)

eaglezmr2 was hier op 2018-05-26 Gepost op: 2018-06-13 2 reacties.
Al een aantal dagen wordt er gevraagd of ik nog naar een bepaalde duikstek wil, eigenlijk hoeven ze dat niet te vragen want het antwoord is altijd het zelfde: de Belina. Het ondiepte wrakje vlak voor de kust. De bovenkant ligt net onder het wateroppervlak en de maximale diepte is 9 meter, je kunt mooi het wrakje in met een reel maar vooral de buitenkant en het zand erom heen zit vol met leven. Het enige nadeel, het zicht kan wel eens wat slechter zijn maar dat is voor ons geen probleem.
Ik duik onder met een andere fotograaf en binnen een minuut word ik gewezen op een zeepaardje. Hij zit op het zand en is bruin dus echt mooie foto’s gaat dit niet opleveren. Op dit wrakje vind ik beestjes die ik op de riffen nog niet gezien heb, zoals de Oogvleksymbiosegrondel, een vrij grote grondel met over zijn hele lichaam blauw, rode en oranje accenten, een schitterend beestje! Ook de Gekuifde fluweelvis is hier altijd te vinden, de naam zegt al genoeg.
Slakjes liefhebbers kunnen hier ook hun lol op, tientallen Pyjamaslakken en Geringde chromodorissen zijn hier altijd te vinden, ook vaak echt grote exemplaren. Na 75 minuten horen we iemand slaan op 1 van de trappen van de boot, tijd om terug te gaan want de boot moet voor het donker weer bij de jetty zijn en stiekem hebben we ook wel zin in een cocktail, biertje en wat te eten!
Zelfs na een kleine 200 duiken in Egypte begint de Rode Zee me nog niet te vervelen. Hurghada is ook een mooie uitvalsbasis om wrakken te bezoeken zoals de Thislegorm en Salem Express. Voor de niet duikers is het er ook geweldig snorkelen en verder is het goedkoop en maar 5 uurtjes vliegen, ideale locatie voor 1 of 2 weekjes duiken!
 
0
2

Foto's bij dit blog

Duiken in Hurghada 2018 (deel 2)
Duiken in Hurghada 2018 (deel 2)
Duiken in Hurghada 2018 (deel 2)
Alle blogs van eaglezmr2
 

2 reactie(s) bij "Duiken in Hurghada 2018 (deel 2)"

  • profile image comment

    Ook weer schitterende onderwaterfoto's.

    Door corriedewinter • geplaatst op 2018-06-18 17:34:44
  • profile image comment

    Gaaf hoor die nudibranches, prachtig vastgelegd. Vond dat nog knap lastig om die goed op de foto te krijgen.

    Door karinm • geplaatst op 2018-06-14 16:25:34

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.