Egypte

Duiken in Hurghada 2018 (deel 1)

eaglezmr2 was hier op 2018-05-26 Gepost op: 2018-06-13 5 reacties.
10 jaar geleden is het hier begonnen, de eerste paar dagen was het aanpoten. Op mijn eigen koppige manier erachter komen dat je op 5 meter diepte niet meer door een snorkel kunt ademen, het niet handig is om je inflatorslang van je vest te trekken en dat je zonder lood toch best moeilijk onder komt. Naar 4 dagen buffelen toch mijn Padi openwater op zak en gelijk verslaafd. Zelfs 10 jaar later komen we bijna zo goed als elk jaar weer terug bij Voodoo Divers in Hurghada om te genieten van alle mooie kleuren van de Rode Zee en natuurlijk de gezelligheid.
Normaal gesproken zijn wij helemaal niet zo van het terug komen op een bepaalde plaats maar Hurghada blijft ons toch trekken. Tuurlijk worden wij ook wel eens gek van dezelfde verkoper die elke ochtend stug een zonnebril en slof sigaretten aan je probeert te verkopen, de taxi chauffeur die 50 meter achter je aan blijft rijden terwijl je al 3 keer bedankt hebt en de eeuwige discussies over je rekening in de bar die weer eens niet klopt maar zodra we een voet op de boot zetten zijn we dat weer vergeten!
Het is een tijd een stuk rustiger in Egypte geweest, slecht voor het toerisme maar goed voor de riffen. We hebben deze week al dolfijnen en schildpadden gezien maar vandaag wil ik wat anders gaan fotograferen, de mooie rif formaties van Carless. Een duikstek die behoorlijk ver varen is maar meestal rustig en zo ontzettend mooi.
Het koraal is hier kleurrijk, weinig beschadigd en zit vol met leven. Vooral de pinnacles aan de rand van de drop-off  zijn mooi begroeid en omringd door duizenden anthias, deze kleine oranje visjes maken het plaatje af. Camera en flitsers goed instellen, zorgen dat de compositie goed is en af en toe een blik op de duikcomputer of we niet tegen onze nul-tijd aan zitten.
Ook treffen we een paartje zeewipelvissen boven een grote spons, het lijkt haast alsof ze aan het poseren zijn, zo mooi blijven ze zitten en totaal niet schuw. Achter de spons zit kleurrijk koraal dat afsteekt tegen de blauwe achtergrond, de puzzelstukje voor een goede foto vallen in elkaar!
Vlak bij de boot komen we nog een grote anemoon tegen met 2 anemoonvisje, ik gebaar mijn buddy om erachter te gaan hangen als model en in plaats van het scherpstellen op de ogen van mijn buddy zet ik juist de voorgrond met de visjes er scherp op, vast tegen de ongeschreven regels in maar het is een keer wat anders!
Het was weer een goed uur genieten hier, we klimmen het duikdek op waar onze setjes worden omgebouwd voor de volgende duik, dat is wel luxe hoor! De crew gaat er erg netjes mee om en na een korte check van mezelf is het tijd voor een warme douche en een klein dutje in een zitzak op het bovendek, vakantie is ook luieren!
In de avonden eten we wat bij de Caribbean bar die op 20 meter van de boot ligt of we lopen de stad in. De Egyptische pond is bijna de helft minder waard geworden dus het eten en drinken is tegenwoordig nog goedkoper dan het al was en het is een stuk leuker dan eten in een hotel!
 
0
5

Foto's bij dit blog

Duiken in Hurghada 2018 (deel 1)
Duiken in Hurghada 2018 (deel 1)
Duiken in Hurghada 2018 (deel 1)
Alle blogs van eaglezmr2
 

5 reactie(s) bij "Duiken in Hurghada 2018 (deel 1)"

 • profile image comment

  Heel leuk om te lezen en je foto's te bekijken!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-06-18 17:33:52
 • profile image comment

  Wat een mooie foto’s bij je blog, leuk om te lezen dat je zo gegrepen bent door het duiken.

  Door baatjes • geplaatst op 2018-06-14 18:46:54
 • profile image comment

  Prachtig scherpe foto's!

  Door karinm • geplaatst op 2018-06-14 16:18:48
 • profile image comment

  Mooie scherpe foto's, blijft leuk die onderwaterwereld

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-06-14 12:39:06
 • profile image comment

  Leuk om over je duikavontuur te lezen! Goed dat je hebt doorgezet met het halen van je PADI.

  Door MariekeH • geplaatst op 2018-06-14 00:46:59

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.