Nijlvallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nijlvallei image

Reisgids? Nooit meer!

Nijlvallei
Egypte
AdriaanV

Reisgids? Nooit meer!

Reisgids


Zo zwervend door de blogs van de R.R.ers kom je nogal wat tegen aan ervaringen.Meeste gelukkig positief,enthousiast,enz. Maar je leest ook wel eens over nare ervaringen van reisorganisaties,vervelende gidsen,haastwerk,weinig tijd en wat er zoal meer aan ergernissen kunnen zijn.

Nu reis ik al meer dan 30 jaar door Azié, eerst 30 jaar samen met mijn vrouw,mijn reismaatje en levensgezellin ,en nu dan alleen . Maar altijd op eigen houtje.En er is tijdens die reizen heus wel wat gebeurt,zoals b.v. Een ernstig ongeval in Kerala.Maar altijd konden we dat zelf oplossen.
Er is één uitzondering op dat reizen zonder gids en dat was bij een Nijlcruise. Nooit eerder op een boot gezeten, maar dit aanbod was zo gunstig en we wilden er wel even uit,het was zulk rot weer in Nederland. Snel geboekt en omdat de trip zo goedkoop was ook maar een excursie pakket erbij genomen! Oei ,oei wat was dat een foute beslissing.
Ik heb geen ervaringen met gidsen,maar als ze allemaal zo zijn als de gids die wij troffen , ben ik blij dat we er verder nooit gebruik van hebben gemaakt!!

OP zijn kleding was niets aan te merken! Iedere dag een ander pak en soms wel 2, 3 x per dag. En hij sprak goeds Nederlands want hij had in Leiden gestudeerd.
En daar had hij blijkbaar ook geleerd dat alle Nederlanders houden van schuine moppen.Het begon al bij vertrek in de bus! "Goede morgen dames en Heren,goed geslapen? Wat zegt u? Luider! O.K. En nu de mop van de dag: Wat is Horus? ?
De god van de Clitoris! " Tsjonge jonge en dat op de vroege morgen!
Dat was lachen ! ( Nee dus ) Althans voor ons niet! Maar in de bus werd nog al wat gelachen!
En dan dat praten en uitleggen, je werd er flauw van! " Mensen we moeten morgen heel vroeg vertrekken naar het dal van de Koningen ,want ik wil er voor alle toeristen bussen zijn, dan kunnen we alles rustig bekijken! Dus vroeg weg! Nog niemand te zien bij de loketten .Hij ritselt kaartjes voor ons allemaal en begint bij de ingang uitleg te geven, 10 minuten,twintig minuten,ondertussen stromen de bussen het parkeer terrein op en spuien hun toeristen! Ik wordt het zo zat, we zouden toch voor de toeristen uitgaan! Dus ik loop naar hem toe en vraag onze tickets! Boze blikken,hij was nog niet uitgesproken!
Zal best,maar wij gaan alvast lopen!

Op een avond vraagt hij of er mensen zien die uitleg willen over de Egyptische cultuur van nu! Ach ja ,verder toch niets te doen! Een groepje doet mee en in de bar gaat hij vetellen,lijkt interessant maar dan begint hij te zwetsen! " Weten jullie waarom de Egyptische man in de zomer 3 lagen onderkleding aan heeft en in de winter maar twee?" Hé? Andersom bedoel je! Nee!! Want in de zomer wordt door de warmte het bloed dunner en gaat sneller stromen ,zodat hij dan gauwer last heeft van een erectie!! Daarom die drie lagen! Die verbergen het wat en houden de doorlopende erecties een beetje onder controle! Dus als er een Egyptische man in een volle bus tegen je aan staat te rijen ,moet je het hem niet kwalijk nemen!"

Nee, dit verzin ik niet,dit is echt gebeurd! Ik heb hem gelijk stevig van repliek gediend en ben samen met nog een paar anderen weg gelopen van deze interessante info avond!

In het verdere verloop van de cruise heb ben wij hem zoveel mogelijk ontweken en zijn ook niet overal mee meegegaan,We trokken ons eigen plan!
Maar ja dat bezoek aan dat Nubische dorpje konden we eigenlijk niet omheen! Dus maar mee! In het dorpje aangekomen worden we een school lokaal ingeloosd en zitten we als kleine kinderen in de schoolbanken.Nu was de hele schooltijd al voor mij een jeugd trauma dus ik voel me ongemakkelijk.Wat heeft mijnheer de gids nu weer bedacht?
Ah,! hij gaat op het schoolbord het Egyptische alfabet opschrijven! Boeiend! Het wordt nog mooier! Hij spreekt de letter uit en wij moeten het nazeggen! Nee niet zo zacht ,luider!!
Na 3 letters zeg ik tegen mijn vrouw: Weg wezen! En we verlaten de school en dwalen lekker door het dorpje!
Ik zou nog een paar pagina's door kunnen gaan ,zoals het bezoek aan de tempels in Luxor. O wat heeft die man hier eindeloos staan kletsen met info die we na 2 minuten alweer vergeten zijn! Wegwezen! En zelf lekker rondkijken ! De info halen wel van Internet!
Maar ik laat het hierbij en ik denk dat de R.R ers wel zullen begrijpen waarom ik nooit meer met een gids op pad ga!

AdriaanV

Foto's

29924.jpg
29924.jpg
AdriaanV
cbfdc.jpg
cbfdc.jpg
AdriaanV
31f2f.jpg
31f2f.jpg
AdriaanV
588d5.jpg
588d5.jpg
AdriaanV