In de ban van de serie La Casa de Papel; bezoek de filmlocaties in Madrid image
Lkoedam

In de ban van de serie La Casa de Papel; bezoek de filmlocaties in Madrid

Nog maar een paar dagen wachten en dan staat het nieuwe seizoen van La Casa de Papel op Netflix. De eerste twee seizoenen van de razend populaire Spaanse serie spelen zich af in Madrid. En dat betekent dat jij makkelijk een paar filmlocaties kunt bezoeken. Wij zetten ze samen met wat Columbusaanraders voor je op een rijtje. Op naar Madrid!


Waan je in La Casa de Papel in Madrid (Foto: Jorge Fernández SalasUnsplash)

Vanaf 19 juli kun je seizoen drie van La Casa de Papel op Netflix kijken. En dat belooft weer ouderwets spannend te worden:

Spoiler alert: Het lijkt erop dat het nieuwe seizoen zich buiten Madrid af speelt. Toch gaan er geruchten dat de bende terug zal gaan naar Madrid. Daarom laten we je graag kennis maken met de locaties uit La Casa de Papel en met onze tips voor deze toffe stad. 

Koninklijke Munt van Spanje

Seizoen 1 en 2 van La Casa de Papel spelen zich voornamelijk af in het gebouw van de Konkinklijke Munt van Spanje. Het gebouw wordt gebruikt door de CSIC, oftewel de Spaanse Nationale Onderzoeksraad. Dit is het grootste wetenschappelijke onderzoeksinstituut in Europa. In werkelijkheid is deze 'bank' dan wel geen echte bank, maar als je dan toch in Madrid bent, is het wel leuk om er even langs te lopen. Helaas kun je niet naar binnen; tenzij je goede Casa de Papel skills hebt natuurlijk. 

House of Toledo

Tijdens de serie krijg je vaak flashbacks te zien naar de periode waarin de dieven zich aan het voorbereiden zijn op de grootste roof in de geschiedenis. De voorbereidingen vonden plaats in een villa in Toledo. De prachtige villa wordt natuurlijk niet echt gebruikt om plannen te smeden voor een bankoverval. Zoals te zien aan de onderstaande foto, wordt 'finca el gasco' gebruikt voor bruiloften. Ben je nog op zoek naar een bijzondere trouwlocatie in Spanje? Deze schitterende villa ligt vlakbij Madrid.

Het dak op

Voor cultuurliefhebbers is de Circulo de Bellas Artes, het gebouw van de Madrileense Vereniging van de Schone Kunsten, een must. In het imposante gebouw uit de jaren twintig kun je terecht voor tentoonstellingen, films, theater en workshops (onder andere Picasso ging je voor). Een jaarlijks hoogtepunt is het carnavalsbal. Aanrader is het dakterras, met een van de mooiste panoramische uitzichten van de stad. Ga in de vroege avond (’s zomers tot negen uur) voor het mooiste licht, tapas en drankjes. 

Tempel voor foodies

Op de plek waar nu de gloednieuwe Mercado San Antón staat, verkochten in de negentiende eeuw marktlui hun waar op straat. Na een gelikte make-over is de markt nu een drie verdiepingen tellende tempel voor foodies. Op de begane grond doe je de dagelijkse boodschappen en op de eerste verdieping kun je een snelle hap, variërend van tapas tot sushi en oesters, doen. Het hoogtepunt is de tweede verdieping, waar het restaurant La Cocina de San Antón goede zaken doet. Je kunt hier gerechten naar keuze laten bereiden met ingrediënten van de markt. Oppeuzelen op het dakterras met fijn uitzicht over Chueca. 

Plein van de vrijheid

In Malasaña leiden alle wegen naar Plaza del Dos de Mayo. Het ‘plein van 2 mei’ is vernoemd naar de datum in 1808 waarop de Madrilenen in opstand kwamen tegen Napoleon. Het was het startsein voor de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Tegenwoordig is het plein het toneel van botellons (publieke drinkfeestjes die officieel niet zijn toegestaan) en levendige bars en clubs. Onze favoriet: Café de Mahón op nummertje vier. Al even gezellig is de vlooienmarkt op zaterdag.

Wil je in Spaanse sferen blijven? In editie 82 van Columbus Travel staat de Spaanstalige wereld centraal.