Burundi Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Burundi-vakantie: je gratis reisgids

Het Afrikaanse land Burundi ligt aan het Tanganyikameer, tussen de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Tanzania. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu- en de Tutsibevolking, die niet alleen in Rwanda heerste, hebben zowel de inwoners als de natuur het hier zwaar te voorduren gehad. Hoewel er sinds kort een vredesakkoord is bereikt komt het toerisme nauwelijks opgang, dankzij het nog steeds bestaande gevaar en daarmee negatieve reisadvies. Dit wil niet zeggen dat het land niets te bieden heeft of dat reizen onmogelijk is. Als je besluit te gaan is de prachtige natuur een aanrader. Het groene heuvel- en bergachtige landschap bereikt zijn hoogste punt op 2670 meter, het noordoosten is daarentegen relatief vlak en bestaat uit parksavannes, meren en moerassen. In de nationale parken en tropische regenwouden kom je een grote diversiteit aan vegetatie en wilde dieren tegen.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Munteenheid: burundese frank (BIF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

  • Burundi – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Burundi, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Burundi gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type CStekker type E
  • Tijdsverschil: 1 uur later
    De hoofdstad van Burundi is Bujumbura.
    Het oppervlak van Burundi is 70% van Nederland.
    De gesproken taal/talen: Kirundi, Frans.