Benin stekker

Benin – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Benin, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Benin gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Benin gebruikt kunnen worden zijn : Type E
Stekker E

Informatie over Benin

'270292' door corriedewinter '270292' door corriedewinter

BeninNoord Benin

BeninNoord Benin

Verkeersknooppunt

Het drielandenpunt in Vaals vond ik als kind heel spannend. Nooit gedacht dat ik ergens in hartje Afrika (Djougou, Benin) op een kruispunt zou staan waar je naar vier landen kunt gaan (weliswaar ver, maar toch). De hoofdwegen naar Togo, Burkina Faso en Nigeria komen hier samen. Nu is het rustig omdat het avond is, maar over het algemeen dendert er veel vrachtverkeer over dit kruispunt.

'227580' door Bowral '227580' door Bowral

BeninKustgebied

BeninKustgebied

In trance

Tijdens een grote voodoo-manifestatie bij de plaats Allada wisselde deze jongen wilde opdwepende dans af met minutenlang schijnbaar doelloos 'ijsberen'. Het leek alsof elke uitdrukking uit zijn ogen was verdwenen. Was hij in trance? Had hij contact met de geesten?

'256618' door corriedewinter '256618' door corriedewinter

BeninKustgebied

BeninKustgebied

Gratis water!

In Possotomè, twee uur rijden vanaf Cotonou, aan het Lac Ahémé, bevindt zich aan het begin van het dorp een bron met goed drinkwater, dat in de nabijgelegen fabriek (sinds 1997) gebotteld wordt. Wij kochten dit water elders in flessen, maar de plaatselijke bevolking kon vrij water halen bij de twee tappunten die waren aangelegd. Het mineraalwater is zo goed, dat het in 2007 werd toegelaten tot de GEMA (Grandes eaux minérales) Het water mag nu over de hele wereld verkocht worden.Wij konden er dus rustig van drinken en dit meisje hoefde niet ver naar huis te lopen.

Bekijk alle Benin foto's en tips