Parakou foto's & tips

'362606' door jomo01 '362606' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Chef Fetisjeur

jomo01

Deze foto gemaakt in het dorpje Taneka Koko. We hebben daar een wandeling gemaakt en kennis gemaakt met de lokale bevolking.We hebben ook kennis gemaakt met de chef Fetisjeur.Een vriendelijke man en fotograferen was geen probleem.

'362640' door jomo01 '362640' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Tatoeage

jomo01

Dit meisje gefotografeerd in een Somba dorpje en let vooral op haar tatoeage in het gezicht.De traditionele Somba zijn bekend voor hun passie voor de jacht en hun lemen huizen lijken op kleine kastelen.

'350335' door jomo01 '350335' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Kappersschool

jomo01

We zijn ondertussen terug van onze schitterende reis naar Burkina en Benin.Het enige wat is tegen gevallen is de panne met mijn Canon 5D.Ik heb geprobeerd met mijn kleine Sony toch wat beelden te maken.De foto van dit meisje gemaakt in een plaatselijke kappersschool onderweg van Parakou naar Abomey.

'357533' door jomo01 '357533' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Jongen met gele bril

jomo01

Na alle perikelen van mijn Canon Eos 5D tijdens mijn verlof in Burkina en Benin heb ik een paar foto's mogen maken met het toestel van een medereiziger met een canon EOS 550D.Ik heb deze jongen met zijn gele bril gefotografeerd terwijl hij daar luilekker in de boom lag.

'367634' door jomo01 '367634' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Familiefoto

jomo01

Deze familie gefotografeerd aan een typisch soma huis.De traditionele Somba zijn bekend voor hun passie voor de jacht en hun lemen huizen lijken op kleine kastelen.

'350668' door jomo01 '350668' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

School

jomo01

Deze foto gemaakt in een schooltje in de buurt van Parakou.De school wordt gesteund via een Belgische vereniging.De kinderen hebben voor ons gezongen.We hebben vragen aan hun gesteld en zij aan ons.Op het einde van het bezoek hebben we dan ieder kind een balpen gegeven.

'358514' door jomo01 '358514' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Oud vrouwtje

jomo01

Dit oud vrouwtje gefotografeerd in een Somba dorpje.De traditionele Somba zijn bekend voor hun passie voor de jacht en hun lemen huizen lijken op kleine kastelen.

'262188' door LiMa '262188' door LiMa

BeninParakou

BeninParakou

Patient in Boko

LiMa

Zo een vijftien kilometer noordelijk van Parakou ligt Boko. Een klein dorpje met een klein ziekenhuisje. Dit meisje is een van de patientjes die we opereerden.

'358702' door jomo01 '358702' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Somba huis

jomo01

Dit huis gefotografeerd in een Somba dorpje.(speciaal voor Rhodaxx die graag zo huisje wou zien).De traditionele Somba zijn bekend voor hun passie voor de jacht en hun lemen huizen lijken op kleine kastelen.

'350801' door jomo01 '350801' door jomo01

BeninParakou

BeninParakou

Kappersschool 2

jomo01

De foto van dit meisje gemaakt in een plaatselijke kappersschool onderweg van Parakou naar Abomey.De meisjes in de school hadden allemaal het zelfde uniform aan .Het was zeer kleinschalig er waren 6 meisjes aanwezig.

'373183' door abytravel '373183' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

Schoenen uit...

abytravel

Hier zie je de voorkant van het paleis van de Koning van Kpebie. Vreemd genoeg werd me hier iit tot bij het plein en de muur aan de achterzijde geen strobreed in de weg gelegd bij het fotograferen (zie mijn vorige foto) Op het gebouwtje rechts zie je de stier afgebeeld, het beeldmerk van de koning. Via het gebouwtje links kom je op de binnenhof waar veel van het gewone dagelijks leven van vrouwen en kinderen van de koning zich afspeelt. Het eigenlijke paleis ligt daarachter. Voor je binnengaat wel de schoenen uit: Déchaussez-vous!

'305114' door abytravel '305114' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

Waterwijk in Parakou

abytravel

In een grote stad als Parakou (ca. 200.000 inwoners) verwacht je een dergelijk landelijk tafereel niet zo gauw. Deze familie woont aan een riviertje dat dwars door het centrum van de stad loopt. Het hele dagelijkse leven speelt zich hier in en aan het water af.Wassen, koken, spelen, de rivier speelt er steeds een belangrijke rol in.

'374070' door abytravel '374070' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

Op de markt

abytravel

Op de Afrikaanse markten is het altijd een drukte van belang. Alles en iedereen krioelt er door elkaar. Wie ook maar iets te verkopen heeft, al is het een paar mango's of wat cassaveknollen, zoekt een plekje om ze aan de man (of vrouw) te brengen. Wie iets nodig heeft koopt dat veelal op de markt en anders kom je er om de nieuwste roddels te horen en familieleden uit andere dorpen te ontmoeten en weer bij te praten. Velen komen van kilometers ver lopen, maar ook de zem's, de brommertaxi's van Benin doen goede zaken. Op zoek naar clandisie begeven ze zich vaak tussen het winkelend publiek. Ze zijn herkenbaar aan de gekleurde hessen die de bestuurders dragen, elke stad heeft zijn eigen kleuren. Hier in Parakou is dat geel met groen.

'262187' door LiMa '262187' door LiMa

BeninParakou

BeninParakou

Naar de markt

LiMa

Elke zaterdag is er een grote markt in Parakou. Of de kippen niet al onderweg verkocht worden? Het is nog vijftien kilometer lopen en er zijn nog twee dorpjes op de weg.

'303534' door abytravel '303534' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

De geit bij de horens

abytravel

Achter de overdekte markt van Parakou was een kleine veemarkt waar geieten en schapen werden verhandeld. Deze jongen was vastberaden ons dit prachtexemplaar te verkopen...

'373138' door abytravel '373138' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

Paleis van de Koning.

abytravel

Toen ik een foto wilde maken van dit prachtig beschilderde gebouw op een pleintje in Parakou, kwam een in witte kleding gestoken man luidschreeuwend op me af. Het nemen van foto's was absoluut verboden gaf hij me te verstaan. Natuurlijk kon ik het toch niet laten even later op een afstandje toch nog stiekem een shot te maken. Helaas destijds nog in vrij lage resolutie en tele, waardoor de kwaliteit niet optimaal is. maar wilde jullie dit beeld toch niet onthouden Toen we verder liepen bleek dit de achterzijde van het paleis van de Koning van Kpebie te zijn. De in het wit geklede man dus wellicht toch geen gestoorde voorbijganger maar een paleis wacht ;-$

'305430' door abytravel '305430' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

Brandje blussen

abytravel

Onderweg van Kika naar Parakou dit tafereeltje. De zak achterop de brommer van de achterste man was gaan broeien en had vlam gevat. De passerende zemchauffers (zemidjan= motortaxi) zagen dat en aarzelden geen moment. Uit het huis naast de weg haalde éen snel een emmer water om het brandje te blussen. De ander paste intussen op de motor + passagier.

'384476' door abytravel '384476' door abytravel

BeninParakou

BeninParakou

Maisstokerij

abytravel

In de omgeving van Parakou bezochten we het agrarisch Songhaïcentrum. Dit is een soort agrarische coöperatie waar nieuwe technieken worden ontwikkeld en er is ook een opleidingscentrum aan verbonden. Door de verkoop van producten probeert men dit te financieren. Een van de gewassen die verbouwd worden is maïs , dat tot diverse producten, oa veevoer, wordt verwerkt. Daarbij wordt niets verspild, de lege hulzen worden in deze enorme ketels verstookt.