Ecuador

Ecuador is een land in Zuid-Amerika met meer dan 15 miljoen inwoners. Het land grenst aan Peru, Colombia en de Stille Oceaan. Er zijn verschillende klimaten, zo is er een subtropisch klimaat in het zuidwesten, landinwaarts een zeeklimaat en een hooggebergteklimaat in de hoger gelegen plaatsen. Er bestaat hier op de evenaar geen zomer en winter, maar droge en natte periodes. Het kustgebied heeft wel het hele jaar door een vochtig, warm en tropisch klimaat.

Het land is volop in ontwikkeling, maar toeristisch is het slechts op enkele plekken. Het land is vooral populair vanwege de Galapagos eilanden die zo’n duizend kilometer vanaf de kust liggen. Op de Galapagos eilanden vind je een kostbaar ecosysteem en de vele zeldzame fauna, zoals de blauwvoetige Jan van Gent vogel en diverse flora. Maar voordat je meteen afreist naar deze eilanden moet je zeker Ecuador verkennen.

De hoofdstad Quito staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt de stad in tweeën delen, namelijk: het koloniale deel en het moderne deel. Bezoek de kathedraal van Quito, Palacio de Gobierno en het uitkijkpunt Cerro Panecillo. Wat je niet mag missen is het monument ‘La Mitad del Mundo’ precies op de evenaar.

Cuenca wordt ook wel gezien als de culturele hoofdstad, waar een historisch centrum, nauwe straatjes, kerken en koloniale gebouwen kenmerkend zijn. In de stad vind je zo’n 52 kerken. Het is een ideale stad voor cultuurliefhebbers. De stad staat bekend om de Panama hoeden, keramiek en sieraden van goud. Vergeet niet om naar het El Turi uitzichtspunt te gaan.
Guayaquil wordt vooral bezocht als tussenstop voor de mensen die op weg zijn naar de kust of de Galapagos eilanden . Als je hier bent moet je eens door de wijk Las Peñas lopen, waar je nog pittoreske houten huisjes zult tegenkomen.

Voor ultieme ontspanning ga je naar het kleine stadje Baños, waar je warmwaterbronnen vindt. Wil je Incaruïnes bezichtigen ga dan naar Ingapirca. In Riobamba vind je verschillende culturen, grote pleinen en architectuur die je doen denken aan de Spaanse kolonisatie én de kleurrijke markt op zaterdag is niet te missen.

De Amazonegebied mag ook niet ontbreken. Bezoek de stad Tena, met een kano kun je watervallen bezoeken en met een gids kun je door de jungle wandelen. Aan de kust vind je Machalilla Nationaal Park en Isla de la Plata , waar je bultrugwalvissen kunt zien. In Cotopaxi Nationaal Park ligt de hoogste vulkaan ter wereld die nog actief is. Tevens kun je er vele dieren tegenkomen zoals herten, lama’s en als je geluk hebt ook poema’s.

Jungle, het Andesgebergte , koloniale steden, vulkanen, de eilanden en de vele andere natuurverschijnselen sieren Ecuador . Klimmen, fietsen en wandelen: het is een land voor actievelingen!

Informatie over Ecuador

Alle highlights van Ecuador

Beste foto's & tips van Ecuador

'445240' door gerardmeuffels '445240' door gerardmeuffels

Ecuador

Ecuador

Lokalen in kleurige..

gerardmeuffels

TIjdens een bezoek aan de Ingapirca ruines was er een braderie - muziekoptreden waar de plaatselijke bevolking in hun kleurige kleding en hoeden aan de kant zaten te kijken. Een mooi gezicht.

'543249' door Willemien '543249' door Willemien

Ecuador

Ecuador

Kratermeer Cuicocha

Willemien

Het kratermeer Cuicocha ligt in het natuurpark Reserva Ecológica Cotacachi, op 3.000 meter hoogte. In het kratermeer liggen twee eilanden met de namen: Teodoro Wolf en Yerovi. Wij hebben een wandeling rond het kratermeer gemaakt. Wel inspannend i.v.m. de hoogte, maar een prachtige tocht over smalle paden en grote keien. Niet alleen het zicht op het azuurblauwe meer maar ook de omgeving is schitterend met zicht op de vulkaantoppen Imbabura en de Cotacachi. Ook zijn er onderweg heel veel soorten orchideeën en andere bloeiende planten te bewonderen.

'542538' door Nick1982 '542538' door Nick1982

Ecuador

Ecuador

Andesgebergte van...E

Nick1982

Tijdens een lange rit van Cuenca naar Porto Lopez doorkruisen we het Andesgebergte waar je wordt getrakteerd op prachtige vergezichten. Een aantal keer wordt er gestopt om foto's te maken, niet te vaak want we hebben wel een tijdschema.

Praktische informatie over Ecuador

 • Officiele website
  [url="http://www.vivecuador.com" target=_blank]www.vivecuador.com[/url]
 • Beste reistijd
  juni t/m september (binnland), februari t/m april (galapagos)
 • Internet extentie
  ec
 • Hoofdstad
  Quito
 • Aantal inwoners
  13 miljoen
 • Oppervlakte
  7x Nederland
 • Reistijd
  12:30
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek (95%)
 • Tijdsverschil
  6 uur vroeger
 • Tijdverschil
  6 uur vroeger
 • Telefooncode
  593
 • Voltage
  120/127 Volt
 • Reisadvies
  positief, je wordt echter wel aangeraden waakzaam te zijn
 • Visum
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Douane
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Guayaquil (GYE) en Quito (UIO)
 • Nationale feestdagen
  10 augustus Nationale Dag, 24 juli Geboortedag Simon Bolivar, 12 oktober Dia de la Raza, 6 december Oprichting Quito

Kaart van Ecuador en omgeving

Bijzonder: duiken met zeeleguanen

Wie de Galapagoseilanden alleen voor de schildpadden bezoekt, laat een andere bijzondere diersoort compleet links liggen. De eilandengroep is namelijk de enige plek op aarde waar de zeeleguaan voorkomt. Deze bijzondere leguanen leven uitsluitend van algen en duiken daarvoor tot wel 9 meter diep de z...

Wie de Galapagoseilanden alleen voor de schildpadden bezoekt, laat een andere bijzondere diersoort compleet links liggen. De eilandengroep is namelijk...

Zo reis je door Ecuador buiten de gebaande paden

Bij Ecuador denken de meeste reizigers meteen aan de Galapagoseilanden – het vasteland is terra incognita. Maar juist hier kun je zowel de Andes als de Amazone intrekken, poema’s én walvissen spotten.

Bij Ecuador denken de meeste reizigers meteen aan de Galapagoseilanden – het vasteland is terra incognita. Maar juist hier kun je zowel de Andes als d...