Coyhaique

Coyhaique, ook wel Coihaique, is de hoofdstad van de provincie Coyhaique in de regio Aysén in Coyhaique. De omgeving rondom de stad wordt gezien als een van de mooiste van Patagonië. Het is omringd door de rivieren de Simpson en de Coihaique en door bergen die het gehele jaar met sneeuw bedekt zijn. De stad fungeert als een regionaal winkelcentrum en heeft een eigen museum.

Informatie over Coyhaique

Beste foto's & tips van Coyhaique

'353672' door adelheid '353672' door adelheid

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Carretera austral

adelheid

De Chileense carretera austral is denk ik de mooiste weg die ik ooit gereden heb. Bossen, meren, gletsjers, prachtige berglandschappen...het een na het ander wordt voorgeschoteld, en dat alles terwijl je vrij eenzaam over de 'ripio' (zandweg) rijdt. Dit is in de buurt van de stad Coihaique. Met deze Zuid Amerikaanse foto wil ik ook de aandacht vestigen op mijn eerste blog, dat gaat over Colombia. De Carretera Austral is een weg die zo'n 1000km zuidwaarts gaat vanaf Puerto Montt. Vanaf 1976 is eraan gebouwd. Hij eindigt waar gletsjers en ijsvelden het onmogelijk hebben gemaakt om de weg verder te trekken. Stukje bij beetje wordt de weg nu geasfalteerd en ik denk dat veel van de charme daarmee verloren zal gaan.

'1065883' door Dalix '1065883' door Dalix

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

On the road over de..

Dalix

De Carretera Austral is een smalle, meest onverharde weg in het noordelijke deel van Chileens Patagonië. Een eindeloze weg, die start in het noorden bij Puerto Montt en uiteindelijk, ruim 1.200 kilometer zuidelijker bij Villa O'Higgins eindigt. Je passeert, meren, bergen, gletsjers en toendra. Ruig landschap in al zijn vormen. Wij hebben deze weg gecombineerd met Routa 40 in Argentinië (deze is vrijwel overal geasfalteerd). Deze combinatie is een absolute aanrader. Het landschap verandert constant en je geniet van de absolute vrijheid in je Four-wheel drive. Deze foto is in het Argentijnse deel genomen, in de buurt van Cholila, waar Butch Cassidy en de Sundance Kid samen met Etta Place op een ranch woonden, voordat ze, na de bank van Rio Gallegos beroofd te hebben, naar het noorden zijn gevlucht.

Laat kaart zien