Coyhaique

Coyhaique, ook wel Coihaique, is de hoofdstad van de provincie Coyhaique in de regio Aysén in Coyhaique. De omgeving rondom de stad wordt gezien als een van de mooiste van Patagonië. Het is omringd door de rivieren de Simpson en de Coihaique en door bergen die het gehele jaar met sneeuw bedekt zijn. De stad fungeert als een regionaal winkelcentrum en heeft een eigen museum.

Informatie over Coyhaique

Beste foto's & tips van Coyhaique

'353672' door adelheid '353672' door adelheid

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Carretera austral

adelheid

De Chileense carretera austral is denk ik de mooiste weg die ik ooit gereden heb. Bossen, meren, gletsjers, prachtige berglandschappen...het een na het ander wordt voorgeschoteld, en dat alles terwijl je vrij eenzaam over de 'ripio' (zandweg) rijdt. Dit is in de buurt van de stad Coihaique. Met deze Zuid Amerikaanse foto wil ik ook de aandacht vestigen op mijn eerste blog, dat gaat over Colombia. De Carretera Austral is een weg die zo'n 1000km zuidwaarts gaat vanaf Puerto Montt. Vanaf 1976 is eraan gebouwd. Hij eindigt waar gletsjers en ijsvelden het onmogelijk hebben gemaakt om de weg verder te trekken. Stukje bij beetje wordt de weg nu geasfalteerd en ik denk dat veel van de charme daarmee verloren zal gaan.

'1092281' door meijnhout69 '1092281' door meijnhout69

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Capilla de Mármol,...

meijnhout69

Capilla de Mármol, ook wel Marble Caves genoemd, is een door de natuur gevormde rotsformatie. Door invloed erosie is er in de loop van een periode van langer dan 6000 jaren een prachtige rotsformatie ontstaan. Gelegen in Lago Gral Carrera en alleen te bereiken per boot door het soms redelijke onstuimige meer. De foto laat slechts een deel van de formatie zien. Het blauwe water en de diversiteit aan kleuren maakt de boottocht zeker meer dan de moeite waard. De boot vertrekt vanuit Puerto Rio Tranquilo. In de ochtend zijn de kleuren van de rotsen het mooist, het weer moet dan wel even mee zitten.

'1091806' door meijnhout69 '1091806' door meijnhout69

ChiliCoyhaique

ChiliCoyhaique

Grondspecht in de boo

meijnhout69

Bij aankomst in Puerto Guadal, Lodge y Restaurante El Mirador de Guadal, hebben we eerst lekker genoten van onze veranda. Wat een mooi uitzicht over het meer. Om vervolgens het terrein over te lopen. Ik had niet verwacht zoveel vogels te zien, was (weer) niet voorbereid en had de camera in eerste instantie niet bij me. Totdat ik deze grondspecht (in de boom) zag zitten. Snel terug gelopen naar onze lodge en alsnog de camera gepakt. Lodge y Restaurante El Mirador de Guadal, is trouwens een fantastisch hotel met allemaal eigen produkten. Iedere lodge staat op een ruime plek met een prachtig uitzicht over het meer. Een aanrader.

Laat kaart zien