Singlereizen

Singlereizen

Heb je geen geliefde met wie je op reis kunt en zie je het ook niet zo zitten om er helemaal alleen op uit te gaan? Wat dacht je ervan om eens een singlereis te boeken? Je gaat individueel op reis, maar tóch in groepsverband. Ontmoet andere singles met wie je gelijk je nieuwe reiservaringen kunt delen.

Singlereizen voor alle leeftijden

Singlereizen worden geboekt door mensen van iedere leeftijdscategorie, van twintigers tot vakantiegangers van ver boven de zeventig. Fox, verre reizen van ANWB biedt meer dan 40 verschillende singlereizen aan. De reizen zijn speciaal samengesteld voor alleen gaande reizigers die hun belevenissen willen delen met gelijkgestemden. Uitgangspunten zijn altijd de reis, de ervaring en de beleving.Als je extra zekerheid wilt dat je reis wegens onderbezetting niet geannuleerd wordt, kun je een reis met een gegarandeerde vertrekdatum boeken. Of je nu met twaalf man gaat of met twee, de reis gaat sowieso door. 

Singlereizen wereldwijd

Waar gaan singlereizen precies naartoe? Het antwoord op die vraag is simpel: overal. Van de Noordpool tot de Zuidpool en van Amerika tot Azië, een singlereis kun je voor iedere bestemming van je dromen boeken. Als ware ontdekkingsreiziger kun je bijvoorbeeld naar landen als Mozambique of Zimbabwe. Staan flora en fauna hoog op jouw lijstje, kijk dan eens of Brazilië of Panama iets voor je is. En cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het altijd vriendelijke Japan of het betoverende Marokko. Kortom: mogelijkheden genoeg voor een onvergetelijke singlereis!  

Een- of tweepersoonskamer

Betekent samen reizen dan ook samen slapen? Nee, niet per se. Verschillende reisorganisaties bieden zowel twee- als eenpersoonskamers aan, al dan niet tegen een meerprijs. Boek je een reis bij Columbus-partner FOX Verre Reizen, dan overnacht je in een tweepersoonskamer helemaal voor jezelf alleen. Als je niet erg gehecht bent aan je privacy, dan kun je er voor kiezen om een kamer te delen. Meestal word je dan bij iemand van hetzelfde geslacht op een kamer ingedeeld. De toeslag die je betaalt als je een eenpersoonskamer wilt varieert per reis en per reisorganisatie. Dit is afhankelijk van het aantal nachten van je reis en het type accommodatie.

Veel vrijheid

Het boeken van een singlereis kent vele voordelen. Zo is het efficiënter, goedkoper en veiliger dan wanneer je alles zelf uitzoekt en regelt. Het enige wat je hoeft te doen is achterover zitten en relaxen van je welverdiende vakantie. Toch heb je onderweg alle vrijheid om zelf dingen te ontdekken. Reisorganisaties bieden vaak (optionele) excursies aan en bijna dagelijks heb je ook genoeg tijd om je eigen plannen te trekken.

Singlereis en groepsreis: wat is het verschil?

In principe is er niet zo heel veel verschil. Net als bij een groepsreis ga je ook bij een singlereis in groepsverband op pad. De bestemmingen zijn veelal gelijk aan die van groepsreizen. Wat wél anders is, is dat groepsreizen vaak door stellen en/of gezinnen geboekt worden, terwijl singlereizen echt alleen toegankelijk zijn voor individuele reizigers. Uniek bij FOX Verre Reizen is dat je mee kunt op een groepsreis met drie of meer andere singles. Op hun website vind je een lijstje met reizen die door ten minste drie alleenreizende personen zijn geboekt.