Cruises : Fotos & tips & tips

'572390' door Graaf '572390' door Graaf

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Offerandes of...geite

Graaf

Dit busje stond op de parkeerplaats bij de Pancha Ratas, een complex van prachtige hele oude tempels. Zoals vele gedecoreerd met bloemenslingers als devotie voor de Hindoe-goden. Er kwam een kudde geiten langsgelopen en die begonnen gelijk de slingers van het busje eraf te eten. Wij maakten een foto hiervan en vervolgens kwamen de mensen uit het busje weer foto's en selfies van ons maken. De chauffeur keek een beetje beduusd dat zijn slingers werden opgegeten.

'570478' door MariekeH '570478' door MariekeH

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

´Must go in...Indones

MariekeH

Je zult geen spijt krijgen van een bezoek aan het meest westelijke grotere eiland van Indonesië: Sumatra! Hier voel je je één met de natuur. Slapen in ecolodges of in het midden van de jungle! Wat dacht je van een meerdaags verblijf aan het prachtige Tobameer of Lake Maninjau. Laatstgenoemde is zo mooi! Huur een scooter en geniet van het vulkanische gebergte vanuit Maninjau, de eindeloze rijstvelden en de palmbomen. Geniet van de vriendelijke locals die hard werken om dit te oogsten. Tip: De rijstvelden zijn in de maand april groener dan groen.

'569696' door CBurgstad '569696' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Spectaculaire rit

CBurgstad

Op papier klinkt het soms zo eenvoudig ..... een rit van Chitral naar Bomburet voor een bezoek aan de Kalash-stam. De realiteit is echter een compleet ander verhaal! Staand, achter in de laadbak van een pick-up-truc, rijden we in 3 uur over een hobbelig zandpad, uitgehouwen uit de rotsen. Zo nu en dan moeten we snel bukken omdat we anders het hoofd stoten tegen de rotspunten, een ander moment gaan we weer rakelings langs de afgrond met in de diepte een snelstromende rivier. Gelukkig zijn er voldoende stangen om ons goed aan vast te klampen. Maar de zon schijnt, het uitzicht is prachtig en we vertrouwen op het vakmanschap van de chauffeur..... Maar spectaculair is het wel!

'569035' door LRison '569035' door LRison

ThailandBangkok

ThailandBangkok

China Town Bangkok.

LRison

In de smalle marktstraatjes van China Town in Bangkok kom je de vreemdste verkoopplaatsen tegen dit vrouwtje was met haar rijdende sap kraampje gewoon voor een winkel met stoffen gaan staan en stond daar haar vruchten te persen.

'567026' door HansHof '567026' door HansHof

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

Stella Australis voor

HansHof

Leuk om in Columbus Travel een artikel tegen te komen over de 5 daagse tocht met de Stella Australis. Wij hebben deze tocht in 2014 gemaakt. Beetje prijzig, maar we hebben daarmee wel een onvergetelijke tocht gehad die elke cent waard was. Enthousiaste gidsen die ook nog eens lokaal onderzoek doen en daardoor veel kunnen vertellen over de omgeving. En dan ook nog eens een culinaire verwennerij die zorgt voor de nodige extra kilootjes bij aankomst. Voor reizigers die houden van prachtige arctische landschappen en veel avontuur is dit een must.

'566842' door deerik '566842' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

Lange schaduwen

deerik

Eind vorig jaar mocht ik voor Columbus naar het meest Zuidelijke puntje van Chili om hier middels een 5 daagse cruise Vuurland te verkennen. Het was een intensieve maar prachtige reis die deze maand breeduit gemeten in de Columbus staat. Hier landen we met de zodiac in de vroege ochtend bij Ainsworth Bay. We maakten er een prachtige wandeling door het ongerepte poolbos en langs een stroompje dat uitkomt in het leefgebied van de bevers. Maar ook langs de kustlijn die geflankeerd wordt door ijsschotsen afkomstig van de gletsjers maakt deze wandeling compleet. We verbazen ons over het leven en de diverse planten, mossen en andere soorten in dit unieke poolgebied.

'566751' door Rhodaxx '566751' door Rhodaxx

IndiaKerala

IndiaKerala

Varen met een...house

Rhodaxx

Als je een reis door Kerala maakt dan is een tocht over de backwaters op zo’n mooie van hout en bamboe gemaakte houseboat een absolute must. Het is heerlijk stil en je geniet van de mooie natuur, de vele ijsvogeltjes en het dorpsleven dat zich aan de waterkant afspeelt. Er is een voortreffelijke service aan boord. We hadden een hele boot met ons tweeën en werden in de watten gelegd door de driekoppige bemanning.

'566489' door ManonVanGoethem '566489' door ManonVanGoethem

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Kom oog in oog te...s

ManonVanGoethem

10 jaar geleden ging ik voor het eerst op een grote reis, 2 maanden naar Australie. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik heel graag Cassowaries in het wild wilde spotten. De Cassowary kan tot wel 2 meter groot zijn en hoort, naast de struisvogel en Emu, bij de grootste vogels op aarde. De Cassowary word ook weleens de meest gevaarlijke vogel op aarde genoemd. Laat je dus niet misleiden door deze fruit-eters, want ze zijn enorm snel en loeisterk! Het is ook een zeldzame vogel. Deze diersoort is bedreigd en er zijn er nog maar zo'n 2000 in het wild. Ik ging toen die tijd vol goede hoop naar het plaatsje Mission Beach, een plek aan de kust van Queensland die erom bekend stond een goede locatie te zijn om deze vogels te spotten. Maar helaas, na een paar dagen, en een lange wandeltocht in het regenwoud van Mission Beach geen Cassowaries... Dit jaar keerde ik terug naar de Oost-kust van Australie. Dit keer kreeg ik de goede tip naar Etty Bay te gaan. Dit kleine plaatsje aan de kust bestaat uit niet meer dan een paar huizen en een camping aan het strand. Een prachtige plek en een van de mooist gelegen camping op onze reis! En aan Cassowaries geen gebrek! Bij aankomst bij de camping kwamen we er al twee tegen langs de weg. En s'avonds kwam er ook nog eentje buurten op de camping. Heel indrukwekkend als deze vogel opeens naast je campertje staat! Gelukkig waren ze niet agressief en lieten ze jou met rust als jij dat ook met hun doet. Als kers op de taart werden we de volgende ochtend getrakteerd op een geweldig mooie zonsopkomst. Voor wie een reis in Oost Australie op de planning heeft staan, zorg ervoor dat je zeker een stop maakt in Etty Bay!

'566488' door Dragonfly '566488' door Dragonfly

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

U-Bahn

Dragonfly

Op bezoek in Berlijn hebben wij veel gebruik gemaakt van de verschillende metrolijnen. Dit station liet ik al eens zien, maar nu een van de binnenbaan. De muur is supermooi en erg fotogeniek. De U-Bahn staat voor Untergrundbahn, de ondergrondse metro van Berlijn. Echte Berlijners willen de metro ook wel eens aanduiden met simpelweg “U” (wat je uitspreekt als “oe”). De U-Bahn is door lezers van BerlijnBlog uitgeroepen als favoriet vervoersmiddel in Berlijn met 51% van de stemmen en ik kan me daar helemaal in vinden. De U-Bahn vervoert je snel en efficient door de hele stad. Tijdens de spits (doordeweekse dagen in de ochtend en namiddag) rijdt de U-bahn elke 4 of 5 minuten. Buiten de spits rijdt de metro elke 5 of 10 minuten, afhankelijk van het lijnnummer. Sinds 2003 heeft het U-bahn net ook een nachtdienstregeling Op de nachten van vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag rijdt de U-bahn elke 15 minuten (afgezien van de U4 en de U55). In de overige nachten worden de U-bahnen vervangen door bussen die elke 30 minuten rijden. Kaartjes De vervoerbewijzen die je op elk station kunt kopen zijn op alle netten geldig. Dat wil zeggen, het netwerk van de S-Bahn, de U-Bahn, de bus, de tram en de regionale treinen (Regionalbahn). Je kunt kaartjes kopen voor een enkele rit, dagkaarten, meerdere dagkaarten en maandkaarten. Voor al deze kaarten geldt hetzelfde, je kunt ze overal gebruiken. Je kunt voor meer informatie over prijzen kijken op mijn algemene pagina over het openbaar vervoer in Berlijn. Het Berlijnse metronetwerk bestaat uit 146 kilometer spoor en 173 stations. De langste metrolijn van Berlijn is de U7 met 32 kilometer lengte, tevens is de Berlijnse U7 het langste stuk spoor onder de grond in heel Duitsland. Het korste zijn de U55 met 1,8 kilometer lengte en de U4 met 3 kilometer lengte. internet bron

'565751' door WKerkhof '565751' door WKerkhof

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Mooie draakjes

WKerkhof

De Galapagos landleguaan komt niet op alle eilanden voor, wil je deze mooie dieren zien, zorg er dan voor dat het eiland Santa Fé op het programma van je cruise staat. Hier leven veel van deze bijzondere leguanen, dus kun je er zeker van zijn dat je ze gaat zien! Deze leguaan komt op de drogere delen van het eiland voor en voed zich met de Opuntia-cactus, ook wel schijfcactus genoemd. Zowel de bladeren als de vruchten worden door het dier graag gegeten. Niet alleen is de landleguaan zeer de moeite waard, het landschap van dit eiland is ook prachtig! Vanuit de boot ga je met een zodiac aan land waar je met de gids een mooie wandeling over het eiland kunt maken

'565321' door dorie '565321' door dorie

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Neusringen

dorie

Tijdens onze reis door Odisha hebben we vele dorpen en markten bezocht en vriendelijke en kleurrijke mensen ontmoet. Deze moeder met kind waren beiden versierd met neusringetjes.

'563933' door TessHoppenbrouwers '563933' door TessHoppenbrouwers

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Wildlife spotted op..

TessHoppenbrouwers

Mocht je ooit de kans krijgen om naar Alaska te gaan, zeker doen! Een goede manier om deze staat voor het eerst te ontdekken, is per cruise. En reken maar dat er dan veel wildlife te spotten is. Je hebt er geduld en een dikke jas voor nodig, maar de humpback whales, orca's en deze spelende dolfijnen zijn het waard. Het boeken van een dure whale watch excursie bij een van de ports of call, is absoluut niet nodig!

'563681' door Worldwidewendy '563681' door Worldwidewendy

Haïti

Haïti

Voel je een uurtje...

Worldwidewendy

Tijdens een excursie op zee, was het de bedoeling om een uurtje te snorkelen. Aangezien wij dat al een paar keer hadden gedaan tijdens deze cruise, vroegen wij of ze ons een konden droppen op een piepklein eilandje dat we zagen liggen. Geen probleem. Wij waanden ons een uurtje Robinson Crusoe. Het houten, lekke bootje dat hier lag, schreeuwde om een foto.

'563669' door marjan stolk '563669' door marjan stolk

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Zeg niet gelijk NEE..

marjan stolk

Als iemand mij een jaar geleden had verteld dat ik met een cruise mee zou gaan, had ik diegene waarschijnlijk voor gek verklaard!!! Een cruise??? IK???? Maar dat is toch voor ouderen? Een vreetfestijn? Saai en bedaagd? Massaal en overgeorganiseerd? Daar zie je mij, avontuurlijk en ondernemend, het vrijheid-blijheid type dat het liefst met een camper in de wildernis zit toch zeker niet aan meedoen?? Hum...ja dus, en daar sta je dan een week later weer aan de wal met in je ene hand een tas vol onzinnige vooroordelen en in je andere hand een hutkoffer vol prachtige herinneringen! Want wat doe je bijvoorbeeld als je het deel van Alaska wil zien dat domweg maar op twee manieren te bereiken is....door de lucht of over de zee?? Dan stap je over je eigen schaduw heen en ga je aan boord van een cruiseschip. En ja.....soms is het massaal en soms moet je net wat creatiever zijn om je eigen individuele plan te trekken als het schip aanmeert. Maar dat is het allemaal waard want, Oh boy, wat is dit een geweldig deel van de wereld om doorheen te cruisen. Het is ongelofelijk imposant om in de Glacier Bay de gletsjers naar beneden te zien komen door het landschap (open de foto even voor het juiste gevoel) En als de boot bij zo'n reus van een gletsjer wordt stil gelegd en er rangers aan boord interessante lezingen geven terwijl om je heen met luide knallen het ijs afbreekt rest nog een eerbiedig zwijgen. Eerbiedig en wellicht wat beschaamd door alle vooroordelen omtrent dit stuk van de reis. Terwijl het wildlife om de boot heen springt en je dag na dag aan land de mooiste dingen ziet, realiseer je je dat dit de ultieme manier is om het zuid-oostelijk deel van Alaska te zien. Als toetje volgt dan nog de niet te evenaren boottocht door de Inside Passage naar Vancouver!! Het was een week om nooit te vergeten! Dus mede- reisreporters....Wees niet zo kortzichtig als ik en roep niet direct NEE als het woord "cruise"voorbijkomt!!!

'563320' door AdriaanV '563320' door AdriaanV

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Middeleeuws tafereel

AdriaanV

Het zou zo maar een plaatje kunnen zijn uit de jaren 1950 b.v. Maar het is van veel recentere datum. Genomen in Edfu Egypte. Tip: Laat de gids de gids en trek zelf op pad, dwaal door de straatjes en dan heb je kans zo iets tegen te komen

'563183' door TravelGoom '563183' door TravelGoom

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Grot Rio Vero

TravelGoom

De Rio Vero heeft een van de spectaculairste canyons van Spanje uitgesleten. Grote delen zijn amper begaanbaar (wel met canyoning) maar gelukkig zijn er delen waar je kunt wandelen én zwemmen. Zo ook bij de grot (is niet al te diep) onder het dorp Alquezar waar het zomers gezellig druk kan zijn. Bronnen maken dat er het hele jaar water is. De schaduw van de grot is prettig want het kan heet zijn op de canyonbodem. Foto genomen in het voorjaar, nog lekker rustig.

'563182' door Cobinho '563182' door Cobinho

Nederlandse AntillenAruba

Nederlandse AntillenAruba

Wijk aan Zee (Aruba)

Cobinho

Eefje en ik besloten vrij laat om onze vrije week op Aruba door te brengen. Thuis had ik al de 'geboorte' van Irma gezien en was op de hoogte dat ze niet over Aruba zou gaan... zeer waarschijnlijk. We merken op zich niets van Irma, behalve dat bijna (en terech) alle nieuws over haar gaat. Daarnaast zuigt ze veel wind in de regio op en dat betekent dat er minder wind dan normaal op het eiland is.... dus de gevoelstemperatuur ligt hoger. Vandaag besloten we naar het oostelijke puntje van het eiland te gaan, naar Baby Beach. Al bij het op lopen van het strand moest ik aan Wijk aan Zee denken.... strand en Hoogovens.

'563179' door Oryx '563179' door Oryx

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Brilwever

Oryx

In Westcoast National Park, zo'n anderhalf uur rijden van Kaapstad, zitten veel vogels. In de winter (onze zomer) helaas een stuk minder. Wij verbleven in het park in de Abrahamskraal cottage. Daar vlakbij is de Abrahamskraal bird hide, waar onder andere deze brilwever te zien was. Ik weet niet of de rechter zijn vrouw is of een ander type wever.

'563178' door karinm '563178' door karinm

NoorwegenHardangervidda NP

NoorwegenHardangervidda NP

Wandelen met zicht op

karinm

#mynorwaystories Op het plateau van Hardangervidda NP zijn meerdere wandelingen te maken, variërend van een paar uur tot meerdere dagen. Het lijkt me geweldig om hier een aantal dagen een huttentocht te maken, wij hadden niet zoveel tijd en hebben het gehouden bij een wandeling van een halve dag. Heerlijk geluncht met onze meegebrachte krentenbollen, ergens op een rots, om daarna met de neus richting de Gaustatoppen (hier op de foto) weer naar de kabelbaan Krossobanen terug te lopen. De Gaustatoppen is de hoogste berg van de provincie Telemark. Ook deze berg, met een hoogte van 1883m, kun je vanuit Rjukan beklimmen. Een groot deel van onze wandeling op het Hardangervidda plateau zagen we de top echter in de mist, op deze foto waren de wolken opgetrokken; een geluk voor de mensen op de Gaustatoppen.

'563167' door marjolijn '563167' door marjolijn

BirmaShan

BirmaShan

Schoonmaakcorvee

marjolijn

Het merendeel van de Birmezen is theravada-boeddhist. Elke jongen treedt voor zijn puberteit als novice in in een klooster, en keert daarna meestal na korte tijd weer terug naar zijn familie. Later volgt vaak nog een korte periode als monnik, een enkeling blijft permanent monnik. Het land is dan ook bezaaid met kloosters, in rood habijt geklede monniken zijn een vast onderdeel van het straatbeeld. In Kalaw ligt het klooster hoog op een heuvel, Theindaung, van waaraf je een mooi overzicht hebt over Kalaw. Toen ik tegen het vallen van de avond daar een kijkje ging nemen was het corvee-tijd, de monniken waren bezig de boel aan te vegen en op te ruimen.

'563166' door RReintjes '563166' door RReintjes

Senegal

Senegal

Onderwijs in Senegal

RReintjes

Het onderwijs in Senegal staat nog in de kinderschoenen. Zo'n 60% volgt enkele jaren lager onderwijs, omdat er te weinig geld en daardoor te weinig onderwijzers en te weinig leermiddelen zijn. Met name de meisjes zijn de dupe, daar ze vaak met het huishouden worden belast. Een schoolbezoek door toeristen is daarom zinvol en neem dan een stapel schriften en potloden etcetera mee, dat kunnen ze in alle derde wereldlanden goed gebruiken.

'562365' door Daniel01 '562365' door Daniel01

Saint LuciaSoufrière

Saint LuciaSoufrière

Sailing the caribbean

Daniel01

Nu ik meerdere malen ben mee geweest als fotograaf op een tallship in het Caraïbisch gebied. heb ik het gebied echt leren waarderen en is het zeker een van mijn favoriete plekken op de wereld geworden. De rust en het geweld van de zee maken het een geweldig gebied waar je de natuur op zijn ruigst en op zijn mooist kan ontdekken. Ook de bevolking en de cultuur maken het de moeite waard om de Nederlandse, maar veel belangrijker de niet Nederlandse eilanden te ontdekken. Hier kom je in hele arme gebieden terecht maar vaak wel bij zeer relaxte en tevreden mensen. Deze mensen zijn vaak blij met wat ze hebben en waarderen de kleine dagelijkse dingen veel meer dan dat wij dat hier doen.

'562100' door marcvankessel '562100' door marcvankessel

Birma

Birma

Heaven on earth

marcvankessel

Inmiddels 'ken' ik al een ruim aantal mensen die Birma bereisd hebben. En allemaal hebben ze natuurlijk de bekende juweeltjes bezocht. Net zoals wij; Yangon, Bagan, Lake Inle, Golden Rock, Hilltribes. Maar, en ik heb het hier al eerder verteld, het mooiste vond ik Hpa-An. En daar hoor je maar bar weinig over. Het wordt relatief weinig bezocht. Een verborgen juweel als je het mij vraagt. We zijn hier 3 dagen gebleven, maar met gemak had ik er twee weken willen blijven. De landschappen zijn oogstrelend; rijstvelden, grotten, tempels, rivieren en een karstgebergte. En heel bijzonder is Kyaut Ka Latt. Een kloostercompex, waarvan de pagode op een wijnglasvormige rots is gebouwd.

'562062' door VerelleSmith '562062' door VerelleSmith

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

De hoge toppen van...

VerelleSmith

Picos de Europa, wat een prachtig mooi gebied is dit, we hebben hier drie weken in 2008 doorgebracht. Onze basis was in het charmante plaatsje Potes, vanuit hier hebben we nagenoeg ieder berweggetje met de auto aangedaan en hebben we veel gewandeld. Één van de wandelingen bracht ons naar Fuente Dé, waar we de kabelbaan naar boven namen, die ochtend was het mistig en koud, maar al snel brak de zon door. Wat een mooi stukje Spanje is dit. Majestueuze bertoppen, hoogvlaktes met loslopende koeien & schapen, aasgieren die hoog boven de bergen cirkelen. De wandeling leidde ons langs Portillas de Boquejón, hier lunchten we tussen de nieuwsgierige koeien, een oase van rust, nagenoeg geen andere wandelaars gezien tijdens deze wandeling. Het einde van de route was in Espinama, tijd voor een glas rode wijn en tapas. Vanuit hier was het ongeveer 4 km terug lopen naar de plek waar we eerder die dag de auto hadden achter gelaten.