Camperreizen

Camperreizen

Je wordt wakker, doet de deur van je slaapkamer open en de frisse buitenlucht van Yosemite National Park komt je tegemoet. Als je met een camper op reis gaat, geniet je van ultieme vrijheid. Overdag beschik je over de mobiliteit van je eigen vervoer en kun je gaan en staan waar je wilt. Zodra je bent aangekomen op de gewenste plek kun je genieten van al het natuurschoon, wetende dat je overnachting al geregeld is. Of je nu op reis gaat met je eigen camper of een georganiseerde reis met huurcamper regelt, houd er rekening mee dat een camperreis niet zomaar een vakantie is.

Georganiseerde camperreis

Tijdens een camperreis kun je genieten van vrijheid en de tijd vergeten. Wellicht is dat wel het allerbelangrijkste aan het reizen per camper. Het is niet van belang welke dag het is. Het landschap is op zaterdagmiddag net zo indrukwekkend als op woensdagochtend. Alle dagen zijn de moeite waard. Niets hoeft en niemand die je verplicht tot iets. ’s Ochtends kun je met reisgenoten in de frisse buitenlucht een plan voor die dag samenstellen onder het genot van een bakje koffie. Bij een georganiseerde reis kun je ontspannen met de zekerheid dat kampeerplaatsen vooraf zijn gereserveerd. Zeker in de drukke zomermaanden is dit een voordeel. Als je bijvoorbeeld naar Amerika gaat, zal je merken dat de Amerikanen zelf ook met hun camper op vakantie zijn. Het is dan heel fijn dat je verzekerd bent van een mooi plekje op de schaarse kampeerplaatsen in de nationale parken.

Reis volledig in je eigen tempo en geniet van alle vrijheid.
Huur vandaag nog voordelig een camper bij onze partner WTC.nl. Als Columbus-abonnee ontvang je ook nog eens € 50 korting op je camperhuur. Vul tijdens het reserveren de voordeelcode WTCCAMP17 in. (geldig t/m 1 december 2017)

De ongeschreven regels

Je zult met een camper gebruik maken van speciale camperplaatsen. Mensen die met campers reizen, zijn veelal ervaren en doen dit al jaren. Daarom vinden ze het fijn dat iedereen zich houdt aan de normen en waarden die al jaren onder camperreizigers spelen. Op die manier heeft iedereen een ontspannen en zorgeloze vakantie. Denk er bijvoorbeeld aan dat als je je camper parkeert, zijn neus dezelfde kant op wijst als de andere campers. Op die manier staan de deuren nooit naar elkaar toe en respecteer je elkaars privacy. Houd er ook rekening mee dat de camperplaatsen dienen als een plek om je afval, vuilwater en toilet te legen en water aan te vullen. Zeker als je lang onderweg bent, is het een fijn gevoel dat alles schoon is en dat je altijd iets hebt om op terug te vallen. Houd er rekening mee dat een camper geen huis op wielen is, ook al kan het soms zo voelen. Neem dus niet al je hebben en houden mee, want je zult deze ook mee de snelweg op moeten nemen. Het is gevaarlijk en milieu onvriendelijk om met een te zware camper te rijden. Denk daarom goed na over wat je mee wilt brengen en laat onnodige dingen thuis. Stop ook niet heel de koelkast vol met eten. Je zult merken dat het veel leuker en lekkerder is om je ter plekke te laten verrassen op bijvoorbeeld verse groentemarktjes of in kleine, lokale winkeltjes.

Bij een camperreis ben je verzekerd van een bijzondere ervaring. Of je nu een week of een paar maanden weg bent. Wees ook niet bang om het sociale contact te verliezen als je langere tijd weg gaat. Niets is namelijk minder waar. Je zult nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe locaties ontdekken en misschien zelfs verslaafd raken aan het ongekende gevoel van vrijheid.