Bounty

Bounty

Iedereen kent waarschijnlijk Bounty, de chocoladereep met kokosvulling. De klassieke reclamefilmpjes van Bounty zijn paradijselijk, de slogan is dan ook ‘a taste in paradise’. Het gevoel van die filmpjes is door de jaren heen blijven hangen. En wat eens enkel een merknaam was, is inmiddels ook een beschrijving. Spierwitte zandstranden, helderblauw water en wuivende palmen. Voor menigeen is een bountybestemming de ultieme vorm van ontspanning. En alhoewel uitgestrekte stranden en betoverende natuur schreeuwen om een cocktail en een dutje, is het zonde om het daarbij te houden. Bountybestemmingen zijn er om te ontdekken. Het is gemakkelijk om je te blijven verbazen over de smaaksensatie van vers kokoswater en de prachtige kleurschakeringen van het water. Over de vissers die hun vangst naar de markt brengen en de krabbetjes die over het strand rennen. De meeste bounty bestemmingen beschikken over talloze leuke activiteiten en bijzondere tochten. Op die manier kun je veel meer ontdekken en kom je onverwacht mooie locaties tegen.

Vrijwilligerswerk

Op vakantie gaan om te werken? Het klinkt misschien vreemd, maar het is een unieke kans om dichtbij de lokale bevolking te komen en een steentje bij te dragen. Er zijn talloze projecten waar je een dag, week of zelfs maanden mee kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan het beschermen van wildlife, natuurgebieden of het tellen van walvissen. Je gaat veelal op pad met een ervaren team die je van alles kanleren over de omgeving.

Duiken en snorkelen

Het gaat bijna hand in hand: bountystranden en prachtig koraal. Ga vooral het water in als je er in de buurt bent. Het leven in de zee is namelijk net zo mooi, al dan niet mooier, dan erboven. Talloze vissen en kleurrijk koraal die fantastisch te bewonderen zijn in het heldere water. Je kunt zelf het water induiken met een snorkel en duikbril, maar je kunt ook een georganiseerde activiteit boeken bij diverse duikbureaus. Zo kun je zelfs duiken met walvissen of tussen de haaien. Wees wel voorzichtig voor de kwetsbare onderwaterwereld, je bent immers een gast in de zee.

Een bountyreis staat garant voor ontspanning. Ontdek het achterland dat veel meer herbergt dan je verwacht. je ontmoet locals en ziet hoe ze er een geheel eigen cultuur op na houden. Een bountyreis is ideaal voor een lange verwenvakantie of om een andere reis mee af te sluiten.