Reisnieuws

Poblenou dé nieuwe buurt van Barcelona

Gepubliceerd: 11 sep 2014 0
Strikt genomen is Poblenou, de 'Nieuwe Stad', niet zo nieuw meer. In de negentiende eeuw klopte hier het industriële hart van Barcelona. Dankzij ambitieuze stadsvernieuwing zijn de fabrieken en arbeiderswoningen, die lange tijd in verval waren, weer in schwung geraakt. Dit keer onder kunstenaars, start-upondernemers en andere stadsnomaden. Met als gevolg dat Poblenou onder kenners als een van de hipste buurten van Barcelona te boek staat - een spannende mix van oud en nieuw, rauw en gepolijst. Ga zelf op ontdekkingstocht.Rommel maar wat aanTechnisch gezien ligt de Mercat del Encants, een van de oudste en grootste antiek- en rommelmarkten van de stad, net buiten Poblenou. Maar je zou gek zijn om 'm over te slaan. Zoals het een vlooienmarkt betaamt, zijn de meeste waren pure rotzooi (vhs-banden, roestige fietsen), maar kun je ook leuke kleding, woonaccessoires en boeken op de kop tikken. Vermijd de drukke zaterdag en kom hier op een maan-, woens-, of vrijdag, tot acht uur 's avonds. Mercat dels Encants, C. Dos de Maig 186Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 47Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.