Laatste foto's & tips

'914935' door Leonievdmeer '914935' door Leonievdmeer

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Rotsformatie

Leonievdmeer

Over een paar dagen gaan we weer richting het mooie Portugal. Mooie baaitjes en strandjes, lekker eten, leuke stadjes en aardige mensen. Deze foto maakte ik bij praia da Oura

'914826' door agrotewal '914826' door agrotewal

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

De watervallen van...

agrotewal

De watervallen van Ouzoud worden steeds meer bekend bij de toeristenstroom in Marokko. Ze zijn vanuit Marrakesh binnen een paar uur te bereiken met de bus. Ik bof wij rijden met de camper. Geweldig om vlakbij de watervallen te overnachten en dan te genieten van de rust in de avond of vroege morgen. Geen toerist te bekennen, ik heb het hele landschap voor mijzelf zeker tot tien uur in de morgen. En als het te druk wordt ga ik het gebied rondom de watervallen ontdekken, ook daar geen toeristen te zien. Zij blijven op de paden bij de watervallen en dat vind ik best.

'914609' door LRison '914609' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Trouwfoto's maken op.

LRison

In de provincie Surin staat de ruïne van het Tepelcomplex Phrasit Si Koraphum in de 12 eeuw gebouwd als Hindoe heiligdom er zijn nog afbeeldingen te zien van Bhrama, Vishnu en Ganesha, een schitterende locatie voor dit koppel om daar de trouwfoto's te maken.

'914500' door hestermaasdam '914500' door hestermaasdam

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Varen in de Weerribbe

hestermaasdam

Een boottochtje op een fluisterboot in de Weerribben, het is hier heerlijk rustig, prachtige omgeving, veel leuker dan in Giethoorn waar het erg druk is met bootjes en dus in de file moet varen. Zie mijn blog

'914386' door hansdewildt '914386' door hansdewildt

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

West oever !

hansdewildt

Zak je langs de rijn richting zuid Duitsland, neem dan de west oever met al die mooie plaatsjes zoals Koblenz, Boppard, St Goar, Oberwezel en Bingen. Het is daar heerlijk rijden langs de Rijn. Op diverse punten kun je met de pontje over om ook de kastelen en plaatsjes op de oost oever te bezoeken.

'914385' door gekkofan '914385' door gekkofan

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Kleinkinderen op...go

gekkofan

De Pelebon ceremonie, ook wel bekend als de Ngaben crematie ceremonie, is een van de meest befaamde Hindoe-Balinese religieuze ceremonies. Deze ceremonie is een vorm van respect van alle lokale gemeenschappen voor de overledene en om hem te eren en te begeleiden op zijn laatste reis. De kleinkinderen worden op met goud versierde draagstoelen meegedragen. Tijdens deze optocht moet rekening gehouden worden met de vele electriciteitskabels in de straten !

'914384' door schenkel '914384' door schenkel

TsjechiëOlomouc

TsjechiëOlomouc

Old town

schenkel

Olomouc stad aan de Morava rivier.Flinke stad met veel studenten dit komt door de grote universiteit die in deze stad staat.Het ligt ongeveer 75 km ten noordoosten van Brno.Olomouc was de hoofdstad van Moravié tot dat Brno in 1640 deze positie overnam. Het heeft een prachtige oude binnenstad met veel historische gebouwen

'914383' door Moraima '914383' door Moraima

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

London eye

Moraima

London Eye is een reuzenrad in Londen, Engeland. Het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules. Het werd gebouwd in 1998 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels hebben enkele andere reuzenraderen London Eye al overtroffen in hoogte. Het rad draait zo langzaam dat het voor in- en uitstappen van de passagiers niet stilgezet hoeft te worden. Bovenin kan men bij helder weer zeven graafschappen, drie luchthavens, dertien voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems zien. Bron. Wiki

'914343' door Dragonfly '914343' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Massage aan het stran

Dragonfly

In de meeste Aziatische landen kun je je laten masseren. Zo ook in de Filipijnen. De dames die dit deden haalden tegen de avond, rond 17.00 uur de handdoeken en bedjes tevoorschijn en dan begon het harde werken. Voor 500 pesos, dus zo'n ongeveer 7 euro kan je je een half uur lang laten verwennen. Dit meisje, wacht op haar moeder en ze viel zo op, dat ik het te jammer vond, om deze foto niet te maken. :-) Overigens zagen we de massages ook staande, bij stations en bootovertochten. De Filipino's maken er erg veel gebruik van. Het is dus absoluut niet alleen maar voor de toeristen.

'914165' door Oryx '914165' door Oryx

Groot-BrittanniëEngland

Groot-BrittanniëEngland

Puffin vlucht

Oryx

Kom je terug met je verzamelde hapje voor je kind, moet je wel direct op de ingang van je holletje aanvliegen, anders kun je de maaltijd weleens kwijt zijn aan een paar agressieve meeuwen. Dit tavereel hebben we veel gezien op Inner Farne (noord Engeland).

'914164' door Oryx '914164' door Oryx

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Drieteenmeeuw

Oryx

Naar de Farne eilanden varend kijk je vanaf het water tegen de rotswanden waar zoveel vogelsoorten hun nesten hebben. Deze drieteenmeeuwen hebben een heel smal randje waar de jongen weinig beweegruimte hebben voor ze kunnen uitvliegen. Net als overigens veel andere soorten vogels.

'914163' door marjolijn '914163' door marjolijn

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Delfshaven

marjolijn

Tot mijn verrassing was het er heel erg rustig, terwijl ik dit toch een uniek stukje Rotterdam vind. Oorspronkelijk, eind 14e eeuw, ontstaan toen Delft een eigen verbinding van de Schie naar de Maas groef, en daarmee een grote concurrent werd van Rotterdam. Maar inmiddels ingelijfd bij, en opgeslokt door Rotterdam, en door de deltadijk Westzeedijk afgesneden van de Maas. Helemaal achter in de foto molen De Distilleerketel, linksvoor de Pelgrimsvaderskerk. In 1620 vertrokken de Pilgrim Fathers vanuit Delfshaven naar de Verenigde Staten. Delfshaven is opgenomen in een NS-wandeling Rotterdam Maasstad, maar ook zonder dat je deze hele wandeling volgt goed bereikbaar met de metro. Zelf heb ik ook nog een lusje gemaakt naar het nieuwe Dakpark Rotterdam, aan de Vierhavensstraat, een leuk stuk stadsontwikkeling, niet opgenomen in de wandeling. Door de droogte was het Dakpark helaas niet meer groen maar geel, en dus niet zo fotogeniek als Delfshaven.