Laatste foto's & tips

'1100561' door karinm '1100561' door karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Mount Toblerone

karinm

Het ritje met een busje vanaf de camping in Täsch naar het autovrije Zermatt was spannend...komt ie tevoorschijn of ligt ie in de wolken? Ik heb het over de Matterhorn, de Toblerone-berg, bij Zermatt. Gelukkig hadden we die dag prachtig weer en konden we deze imposante berg in volle glorie aanschouwen. De reflectie in de Stellisee was een beetje te zien tijdens onze wandeling "5-Seenweg". De andere 4 meren waren totaal verschillend, die komen binnenkort voorbij!

'1100559' door ejbaaijens '1100559' door ejbaaijens

UgandaOost Uganda

UgandaOost Uganda

Volg verkeersborden..

ejbaaijens

Zelf rijden in Uganda was in het begin wat spannend, maar ik kreeg er al snel plezier in. We rijden links en het gedrag van de andere verkeersdeelnemers is niet voorspelbaar. Taxibusjes rijden hard en vertrekken en stoppen zonder te kijken. We rijden van Nakaloke naar Sipi. In het eerste stuk zwermen de bodaboda's (motortaxi's) rondom de auto. Inhalen of uitwijken voor gaten in de weg is uitdagend want je moet 360 graden om je heen kijken. De doorgetrokken lijnen op de weg zeggen andere verkeersdeelnemers niets. Het rijden wordt veel relaxter als je rustig rijdt en de flow van het verkeer volgt. De weg naar Sipi wordt rustiger, maar de kwaliteit van het wegdek wordt minder. Het landschap wordt heuvelachtiger. We vinden het prachtig! We stoppen regelmatig om gewoon even te genieten en natuurlijk foto's te maken. Daar zagen we dit bordje dat volgens mij aangeeft dat je daar je bus kan parkeren. Liever niet op z'n kop dan!

'1100558' door hestermaasdam '1100558' door hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Hindu tempel in Aihol

hestermaasdam

In Aihole zijn veel tempels , zo'n honderd tempels uit de 4de en 6de eeuw waarvan de meeste nu ruïnes zijn. Toch zeker de moeite van bezoeken waard.. En als je de tempels zat bent is er altijd nog het dorpje zelf wat erg leuk is met zijn smalle straatjes en het straatleven.

'1100557' door LRison '1100557' door LRison

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Dal tussen de bergen.

LRison

In het berggebied van noord Thailand ligt het Doi Luang nationaal park tussen 2 bergketens ligteen langgerekt dal waar kleine boeren rijst en groenten verbouwen.

'1100555' door Mikerieder '1100555' door Mikerieder

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Pont des Invalides

Mikerieder

Tijdens een rondvaart over de Seine in Parijs, voeren we onder de Pont des Invalides door. Deze brug is toch wel een van de meest iconische bruggen in Parijs die zeker een bezoek waard is.

'1100554' door MVerstegen '1100554' door MVerstegen

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Frozen sunsets op de.

MVerstegen

Onze vakantie in Lapland was echt fantastisch! En zo prachtig de fjorden in Noorwegen. Hier op de foto op het eiland Senja, om vrijwel iedere bocht van dit soort onbeschrijfelijk mooie genietmomentjes❤️

'1100553' door silver '1100553' door silver

DuitslandThüringen

DuitslandThüringen

Markt Erfurt

silver

Via een kaartje een leuke wandeling door Erfurt maken is best leuk. Via de grote Dom komen we op de markt waar het barst van de mooie gebouwen. Het was ons al opgevallen hoe schoon deze stad was. Maar zelfs op de markt waar toch ook de nodige kramen stonden en heel veel toeristen liepen, was het opvallend schoon. Rondom het plein staan prachtige goed onderhouden gebouwen echt iets voor de liefhebber. Was het beter weer geweest hadden we hier al een terrasje gepikt. Die zijn er door de stad verdeeld meer dan genoeg en voor elk wat wils tegen schappelijke prijzen. Ben je in de buurt zeker een kijkje nemen.

'1100552' door agrotewal '1100552' door agrotewal

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Een koolwitje druk...

agrotewal

Ik ben tijdens onze reis in Roemenie en Griekenland op pad geweest met een telelens om pelikanen vast te leggen. De lens is behoorlijk zwaar en na verloop van tijd wil ik wel weer eens wat anders. Aan het Prespameer zijn veel bloemen en dus ook heel veel insecten. Alle tijd dus om de macrolens te gebruiken. Ik zie veel verschillende vlinders, die ik lang niet allemaal van naam ken. Maar volgens mij is dit een koolwitje. Overdag nog best lastig vast te leggen, maar zodra hij een bloem vindt met voeding, gaat hij met zijn roltong aan de slag en dat is het moment wat ik gefotografeerd heb. In de vergroting kun je heel duidelijk zijn bijzonder tong en oog zien.

'1100551' door TravelGoom '1100551' door TravelGoom

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Charco del Viento

TravelGoom

Er zijn veel onbekende zwemplekken op Tenerife waaronder de bij locals populaire Charco del Viento (poel van de wind). Over het hele eiland vind je van dit soort natuurzwembaden in vele soorten en maten. Soms een poel waar je met 4 personen in kunt dan weer zo groot als deze. Let wel op want de charco's zijn doorgaans alleen bij eb toegankelijk. Voor wie iets avontuurlijker wil zwemmen (en snorkelen) dan een chloorzwembad.

'1100550' door Mikerieder '1100550' door Mikerieder

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Onderaan de Arc de...

Mikerieder

Op de foto een kleine impressie van een van de bekendste bouwwerken van Parijs; de Arc de Triomphe. Aan de binnenkant van de triomfboog zijn verschillende beeldhouwwerken te zien over de Franse geschiedenis. De klim naar het dak van de triomf is zeker de moeite waard!

'1100549' door Mikerieder '1100549' door Mikerieder

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De indrukwekkende...S

Mikerieder

De Sacre Coeur staat op de Montmartre, midden in Parijs. De kerk is te bereiken door de 237 treden naar boven te klimmen. Toen wij de trappen aan het beklimmen waren, begon het te regenen met een paar harde klappen onweer tussendoor. Eenmaal boven aangekomen konden we de kerk aanschouwen en begon het op te klaren!

'1100548' door Dalix '1100548' door Dalix

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

De krabben van...Galá

Dalix

Op meerdere Galápagoseilanden kom je de Sally Lightfoot krab tegen. Ze zijn voornamelijk rood en oranje van kleur. Ze hoeven zich niet te camoufleren, want ze zijn zeer behendig en verstoppen zich makkelijk in de rotsspleten van het lavagesteente. De jonge dieren zijn donkerbruin of zwart. Zij hebben deze camouflage wél nodig. Vooral bij eb komen de krabben naar buiten. Ze voeden zich van de organismen uit zee wanneer deze op de rotsen slaat. Ook leven ze in symbiose met de zeeleguanen. Ze ontdoen deze dieren van parasieten en andere vervelende beestjes. De leguaan profiteert ervan doordat zijn lichaam verlost wordt van deze irritante schepseltjes. Zelfs de krabben op deze prachtige eilanden zijn niet schuw, mits je niet te dichtbij komt, hetgeen me hier overigens redelijk gelukt is.