Laatste foto's & tips

'1069841' door baatjes '1069841' door baatjes

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Voor in de yoga-studi

baatjes

Het Pacific Rim National Park, aan de westkant van Vancouver Island, heeft prachtige stranden. Door de weersomstandigheden zijn deze stranden niet altijd even goed te zien, zo hebben wij tijdens ons verblijf veel 'last' gehad van zeemist. Tijdens een korte hike over de South Beach Trail kwamen we langs een mooie baai waar ik dit stilleven aantrof. Dit beeld zou het goed doen in een yoga-studio.

'1069807' door antwan '1069807' door antwan

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Falaise d'Aval

antwan

Aan de Normandische kust ligt het plaatsje Etretat. De omgeving van Etretat is bekend vanwege zijn krijtsteenrotsen. Een bekend punt aan het strand van Etretat is Falaise d'Aval, een 70 meter hoge rotsboog die in zee steekt. Deze rotsboog is te bezichtigen vanaf het strand van Etretat maar je kunt ook een wandeling maken naar de bovenkant van de rots of naar het gebied ten westen hiervan. Sowieso is Etretat een erg leuk plaatsje om de albastenkust, zoals de kuststrook hier heet, te bezoeken en te genieten van de krijtsteenrotsen en de rotsbogen die hier volop aanwezig zijn.

'1069806' door Mary54 '1069806' door Mary54

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Oud en gekleurd

Mary54

De straatjes waren nog rustig toen we Varanasi gingen verlaten. Zo hadden we ook een rustig beeld op de oude en kleurrijke huizen en niet te vergeten de kluwen elektrische bedrading.

'1069805' door kburgers1 '1069805' door kburgers1

Canada

Canada

Perce Rock (2)

kburgers1

Vorige foto die ik plaatste was van de Percé Rock. Een rotsformatie in het water bij Percé, in Quebec Canada. De boog die ik erbij vermelden in de tekst werd door de reisreporters gemist. Hierbij een foto van de rots van de andere kant waarbij de boog zichtbaar is.

'1069804' door Dianadm '1069804' door Dianadm

Armenië

Armenië

Rood!

Dianadm

Kloosters, kloosters en nog eens kloosters. In Armenië kun je er niet omheen. Van de 10 belangrijkste hebben we er 9 bezocht, ieder met zijn eigen bijzondere kenmerken, maar qua ligging steeg Noravank er met kop en schouders bovenuit. Het klooster ligt op een plateau in een nauwe kloof die is uitgesleten door de Amaghu-rivier. Het omringende gebergte is baksteenrood en is hiermee de kleurrijke uitzondering op de verder grijze Kaukasus. Vanaf het plateau zijn de uitzichten fenomenaal en afhankelijk van de stand van de zon veranderen de kleuren van het gesteente van okergeel tot dieprood. Ook de route naar het klooster is prachtig. Het ligt aan een doodlopende weg in het Areni (wijn)-gebied en je komt er nauwelijks ander verkeer tegen.

'1069803' door stefanborkos '1069803' door stefanborkos

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Winterzon

stefanborkos

Isla Bonita - La Palma. Onbetwist een hoog en onbedorven eiland, Onbetwist een goed reisbaar eiland vol met natuur. Onbetwist een levendige stad als Santa Cruz De La Palma, Onbetwist een stadje met eigen volk en de meeste toeristen. Onbetwist een eiland met een bewogen geschiedenis, Onbetwist een eiland waar de rust tot zijn goede komt. Onbetwist die wolken die elke dag over drijven, Onbetwist maken ze een spel met de winterse zon. Daarom deze foto. Winterzon op La Palma.

'1069802' door RobHoekstra '1069802' door RobHoekstra

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Jusangjeoli Cliff

RobHoekstra

Vanmiddag zag ik een artikel over 5 eiland pareltjes in de pacific. Hier stond tot mijn grote verrassing ook Jeju eiland in Zuid Korea tussen. Met een foto die erg lijkt op deze. Dit zijn de Jusangjeoli kliffen aan de zuidkust van het eiland niet ver van de stad Seogwipo. De kliffen zijn opgemaakt uit stenen pilaren die zijn ontstaan toen het lava uit de Halla san vulkaan stolde in zee. De pilaren hebben de vorm van een hexagoon en lijken erg veel op de Giant Causeway in noord Ierland. Jeju eiland is een van de 7 nieuwe wonderen der natuur. Een zeer toeristische plek maar in het westen nog niet erg bekend. Het zijn voornamelijk oost Aziatische toeristen die je hier tegenkomt. Bijzonder feitje vond ik ook dat de vliegroute Seoul-Jeju island de drukste ter wereld is. Wij waren er in November (laagseizoen) en hebben er genoten van de prachtige natuur en het heerlijke eten. Als je van schaaldieren houdt zit je hier goed.

'1069801' door hansdewildt '1069801' door hansdewildt

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Bovendek !

hansdewildt

Terwijl iedereen op het bovendek van dit enorme schip staat te zwaaien, neemt het pontje naar Amsterdam-noord gewoon voorrang. Werk gaat voor vakantiegangers…natuurlijk. Het is genieten om dat hele schouwspel te zien.

'1069800' door MariekeH '1069800' door MariekeH

Canada

Canada

'Sunset in...Saskatch

MariekeH

Saskatchewan is een provincie in Canada die menig reiziger overslaat. Het landschap is er vlak met veel boerenbedrijven. Deze provincie heeft veel bekende en minder bekende meren om heerlijk in te zwemmen na een zomerdag. Deze foto is gemaakt in de buurt van Provost, op de grens met Alberta. Saskatoon is een grote aantrekkelijke plaats met campings, golfbanen, leuke winkeltjes en bakkerijen. De blauwebessentaart, bessen worden ook wel 'Saskatoonies' genoemd zijn een 'must eat' op je reis. Hier volgt het recept, het is wel in het engels met ingrediënten die bij ons misschien anders heten, leuk he! Ik kook meestal van engels geschreven baksels die ik achterin m'n reisdagboek opschrijf. Canadian Prairie Saskatoon Berry Pie Recipe 2 discs of frozen homemade pie pastry. 5 cups of Saskatoon berries (I used frozen wild ones I foraged) 1/2 cup white sugar, plus 1 tbsp. 3 tablespoons of flour. zest of one lemon. 2 to 3 tablespoons of butter. one egg. Demerara sugar for crust.

'1069770' door RReintjes '1069770' door RReintjes

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Morro Velosa

RReintjes

Deze opname maakte ik bij de Mirador de Morro Velosa. Je eerste indruk is wat een adembenemd landschap, bijna buitenaards. Als je op Fuerteventura mocht komen is dit een echte aanrader. Het ligt (vanuit het noorden) op de bergweg vlak voor Betancuria.

'1069769' door travelbag '1069769' door travelbag

BhutanPunakha

BhutanPunakha

Geluk op de muur

travelbag

In de omgeving van Punakha vind je het geluk op de muur. Je staat er eerst even vreemd naar te kijken. Rijkelijk versierde en kleurrijke fallussen op de muur van veel huizen. Meestal rondom de deur of een raam. Het heeft daar niet te betekenis die wij denken. Het brengt daar geluk en houdt de demonen buiten de deur.

'1069768' door vulture1960 '1069768' door vulture1960

OostenrijkWenen

OostenrijkWenen

Hofburg

vulture1960

Na een heerlijk typisch Weens avondmaal. Lekker wandelen door de historische stad. Veel mooie gebouwen te zien. Levendige stad ook. De Hofburg is een paleis in Wenen. Het was vanaf de dertiende eeuw tot 1918 de residentie van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Sinds 1945 is hij de officiële residentie van de Bondspresident van Oostenrijk. De woonvertrekken van de Habsburgers zijn te bezichtigen. In het gebouwencomplex bevindt zich ook Österreichische Nationalbibliothek. De Hofburg vormde de winterresidentie voor de vorsten, terwijl Schloss Schönbrunn de zomerresidentie was. Onder de Habsburgse keizer Rudolf I werd in 1279 een begin gemaakt met de bouw van een burcht op de plaats van de Schweizerhof. In de daaropvolgende eeuwen zou dit gebouw zo vaak worden verbouwd en uitgebreid dat er niets meer te zien is van de oorspronkelijke burcht. In middeleeuwse documenten wordt gesproken over het castro wiennensi en de Alte Burg. Het gebouw zag er toentertijd nog uit als een typische middeleeuwse burcht met hoektorens en een grote binnenplaats.