Laatste foto's & tips

'845296' door joycemul '845296' door joycemul

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Rotsgraven

joycemul

In de steile rotswand boven de stad Fethiye zijn Lycische rotsgraven te zien die dateren uit de 4e eeuw voor Christus. Om erbij te komen moet je steil naar boven klimmen. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over Fethiye en de baai.

'845295' door JurreW '845295' door JurreW

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Boottrip over de...Ga

JurreW

De dag begint in Varanasi. Steeds meer mensen verzamelen zich aan de rand van de rivier om zich er spoedig collectief in onder te dompelen, als onderdeel van een dagelijks religieus ritueel. Wij varen in een klein bootje in het midden van de rivier, en zien hoe de stad in rap tempo ontwaakt. India lijkt haast te hebben. De bedrijvigheid in en naast het water groeit in een mum van tijd weer uit tot de volle indrukwekkende sterkte. We aanschouwen alles vanaf veilige afstand, terwijl de boot langzaam wordt voort gepeddeld door een oude, goedgehumeurde man. Ondertussen zingt hij een lied.

'845294' door ERo '845294' door ERo

CubaHavana

CubaHavana

Cuba-7

ERo

La Habana Vieja. Deze jonge vrouw zag ik er heel lang rondlopen. Wat ze er eigenlijk zo lang op straat deed ben ik niet te weten gekomen. Maar 'k vond het wel de moeite om van haar onrustige/afwachtende situatie een foto te nemen.

'845292' door karinm '845292' door karinm

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Op familiebezoek in..

karinm

Persoonlijk vond ik Tarangire een van de mooiste nationale parken die we bezocht hebben. Het is vrij begroeid, maar wel zodanig dat je een goed overzicht hebt over de vlaktes. We zagen er grote aantallen zebra's, olifanten, gnoes, ook bij elkaar. Familie Olifant doet zich hier tegoed aan de modder en het water in een klein poeltje vlakbij de rivier.

'845291' door hestermaasdam '845291' door hestermaasdam

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Kuieren

hestermaasdam

We zijn onderweg naar Cabanaconde bij de Colca canyon en stoppen voor de lunch in Chivay. Daar op het gemak op een stoeprand gezeten en genieten van wat er zoal voorbij komt.

'845290' door Globetrotterjohn '845290' door Globetrotterjohn

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Monument voor Napoleo

Globetrotterjohn

Voor de Keizer van de Fransen, Napoleon Bonaparte is in zijn geboorteplaats Ajaccio (Corsica) een monument opgericht. Het beeld torent hoog boven een plein uit. Een steile trap leidt naar het beeld. Napoleon wordt vaak op oudere leeftijd afgebeeld met zijn hand op zijn buik. Dit was naar verluidt om de pijn te verzachten, die hij onderging van een maagzweer. Er is een theorie, dat deze maagzweer zich zou ontwikkelen tot een maagtumor. Hieraan zou hij uiteindelijk bezweken zijn op het eiland St. Helena.

'845289' door Graaf '845289' door Graaf

IndiaKerala

IndiaKerala

Wandelsafari

Graaf

Vandaag een wandelsafari met een tribal guide door het Periyar Tiger Reserve (Periyar Wildlife Sanctuary) Thekkady, waar olifanten en tijgers zitten. Het park is beschermd gebied om een groot meer waar de dieren beschermd worden. Het meer heeft een oppervlakte van 26 km2 en het hele park bijna 800 km2. Bezoekers zullen de tijgers nooit zien, dat zijn nachtdieren. We lopen eerst naar de entree van het reservaat, van daaruit met de bus naar de rivier, daar staat de gids ons op te wachten. We moeten allemaal onze gegevens op een lijst schrijven, dan komt er nog een groot boek waar we ook onze namen in moeten schrijven, en de gids schrijft dan de nummers van de entree kaartjes erachter. Vervolgens moeten we met een bamboevlot de rivier oversteken, allemaal een zwemvest aan en langs een touw worden naar de overkant getrokken. Dan begint de wandeling, eerst zien we witte reigers, ze hebben hier 3 maten, small, medium en large, we zien ze alle drie. Ook aalscholvers in 2 maten, een whitenecked stork (withals ooievaar), de Indian Pond heron of Paddybird en osprey’s (visarend). Ook een paar wilde zwijnen met heel veel jonkies. We lopen verder en de olifantenpoep wordt steeds verser, de gids rent naar voren, aanvankelijk angstig dat ze té dichtbij kunnen zitten, want het is bronsttijd en dan kunnen de mannetjes gevaarlijk zijn. Dan zwaait hij dat we snel moeten komen, er is een olifant gespot, het blijkt een moeder met een kalf te zijn. Wel afstand bewaren en stil zijn. De meeste foto’s zijn van de achterkant, maar als de olifant zich omdraait moeten we snel het struikgewas in. Even later nog wat foto’s voornamelijk weer van de achterkant en dan lopen wij een stukje terug en spotten een paar roofvogels en een aantal andere mooie vogels en nog een reuzen-eekhoorn. Dit is een geweldig mooie excursie om te doen als je hier in de buurt bent.

'845288' door geervannesmeed '845288' door geervannesmeed

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Vier ton

geervannesmeed

Op de grens van noord-Brabant en Limburg ligt de Loozerheide, een natuurgebied in ontwikkeling. Hier zorgen taurossen voor de begrazing. Taurus is een project waarin geprobeerd wordt het oerrund terug te fokken door oude runderrassen te kruisen. Voor dat doel heeft men onder andere 4 jaar geleden een Maronesa stier uit Spanje over laten komen en die geplaatst bij Maremmana koeien. Bedoeling was om via kruising met name de hoornpartij naar voren gericht te krijgen. Een ander kenmerk is de bruine "bokkenpruik" die je hier bij een der dieren ook ziet. Op de foto zien we 4 stieren bij elkaar met zowel kenmerken van een Maremmana - als een Maronesa stier. Samen wegen ze denk ik toch al gauw 4000 kg. Echte zwaargewichten dus.

'845287' door JoshuaX '845287' door JoshuaX

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Relaxplekken in...Ber

JoshuaX

Graffiti, de Dom van Berlijn en de Museum Insel in Berlijn Mitte. Als het zonnetje schijnt zijn er rond de Museum Insel en de Dom twee fijne relaxplekken te vinden. Bij de Dom heb je de Lustgarten, een groot vierkant grasveld met fontein en hier en daar een straatmuzikant, waar je je kunt vergapen aan de pracht van de enorme Dom. Aan de andere kant van de Insel, links van dit tunneltje op de foto, vindt je het Monbijoupark. Een serie van cafeetjes met honderden ligbedjes, elk café heeft zijn eigen kleur. Superrelaxte sfeer mét uitzicht!

'845286' door kburgers1 '845286' door kburgers1

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Anemone Geyser

kburgers1

Yellowstone NP telt vele geisers. Ik vond de Anemone Geiser heel bijzonder. Hij lijkt op koraal uit de zee (ik kan het weten als duiker), vandaar ook de verwijzing met de naam Anemoon. Deze geiser 'barst' om de paar minuten uit. Je ziet de geiser dan gevuld worden met water en even later weer helemaal leeg trekken. Een bijzonder gezicht. De Anemone geiser vind je in het Upper geyser basin in de buurt van de Old Faithful Geiser. Probeer het rondje in het upper geyser basin te wandelen op het moment dat de Old Faitful geiser gaat uitbarsten, het is dan namelijk minder druk bij de 'kleinere' geisers in het basin.

'845285' door martinhectors '845285' door martinhectors

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Wonderen der natuur

martinhectors

In het rotslandschap van Zuidwest-Amerika komen veel ravijnen voor en een bijzondere vorm daarvan is de slot canyon. Het woord ‘slot’ betekent ‘smalle gleuf’; een slot canyon is een kloof met hoge verticale wanden die erg dicht bij elkaar staan. Antelope Canyon in Arizona vlakbij Page bestaat uit 2 delen: Upper en Lower Antelope Canyon. Wij bezochten de Lower Canyon. Deze is 400 m lang. Je gaat via een stalen trap naar beneden de canyon in. Je hebt hier verschillende hoogteverschillen en nauwe doorgangen. De structuur van de wanden is veel gevarieerder dan bij Upper en adembenemend mooi!

'845284' door TravelGoom '845284' door TravelGoom

MarokkoTafraout

MarokkoTafraout

Road to Ameln

TravelGoom

Het Ameln-massief steekt als een rode granieten muur boven het woestijnlandschap ten noorden van Tafraout uit. De vallei eronder is bekend vanwege de klein dorpjes (niet zichtbaar) waarvan de eeuwenoude woningen als kiezels onder de machtige bergen verspreid lijken. Een heerlijk landschap om doorheen te rijden.