Laatste foto's & tips

'1089888' door Jan10e '1089888' door Jan10e

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Bijeneter bij de...la

Jan10e

Een bijeneter was erg actief. Zat eerst rustig op de weg. Maar begon daarna naar deze boomstronk te vliegen. Verdween weer even, maar kwam daarna met zijn bek vol terug. En dat ging een paar keer zo. Stilzittend op de stronk ging nog makkelijk. Dus na vele keren proberen en goed timen hadden we eindelijk dit mooie shot met de gespreide vleugels bij zijn landing. Wat vliegen die vliegensvlug. We bezoeken het Kruger voor het Paasweekend. Dus konden nog op de bonnefooi in de diverse kampen accommodatie krijgen. (wel steeds 1 avond vooraf het volgende kamp laten reserveren) Op de zaterdag voor Pasen verlieten we Kruger en lieten het park over aan de lokale toeristen.

'1089887' door doppie '1089887' door doppie

IndiaKaziranga NP

IndiaKaziranga NP

Kuifarend in de...Ago

doppie

Kaziranga National Park is het kroonjuweel van de natuurbescherming in noordoost India. De helft van de wereldpopulatie Indische neushoorns, 60% procent van de aziatische wilde waterbuffels en de op één na hoogste dichtheid bengaalse tijgers. Kazi kent 4 zones waar je safari's kan doen: Burapahar, Bagori, Kohora en Agoratoli. Burapahar ligt het meest westelijk. Dit deel is een recente toevoeging aan het reservaat. Landschappelijk fraai omdat het omgeven is door heuvels die een mooie achtergrond vormen bij het fotograferen van wildlife. Dit deel wordt weinig bezocht omdat het nog in ontwikkeling is. Wij waren aangenaam verrast bij ons eerste maar zeker niet laatste bezoek. Bagori en Kohora vormen het middendeel. Hier gaat het grootste deel van de bezoekers heen. Hier zie je het karakteristieke landschap van Kaziranga: metershoog olifantengras met grote kapokbomen die daar eenzaam tussen staan. De kans dat je hier geen neushoorn ziet is kleiner dan die om de staatsloterij te winnen. Beide ranges trekken zeer veel bezoekers, vooral tijdens indiase hoogtijdagen. Als je uit de buurt van jeeps met gillende Indiërs weet te blijven zijn dit erg mooie gebieden. Tip: in een kreek in Kohora leven de zwaar bedreigde Assamese Dakpanschildpadden. Ze zitten vaak met een heel stel op een tak te zonnen. De Agoratoli Range ligt het meest oostelijk en doordat dit deel relatief moeilijk te bereiken is blijven de aantallen bezoekers binnen de perken. Hier staan dichte bossen rondom een aantal waterpoelen. Onze beste sightings zijn hier geweest inclusief tijgers en kuddes olifanten. Agoratoli is ook de place to be voor roofvogels. Met tientallen tegelijk zitten deze in de bomen aan de waterkant op de uitkijk naar een mogelijke prooi. De foto van deze Kuifarend is dan ook genomen in dit deel. Net buiten Agoratoli ligt Dhansiri Eco Camp van filmer Gautom Saikia. Bamboehutten in de stijl van de woningen van de Mishing die je hier overal ziet. Gautom is een rare snuiter, maar voor hem gaan vaak deuren open die voor anderen gesloten blijven. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van zijn diensten. https://dhansiri-ecocamp.com http://www.ourwildindia.net/goutam.html

'1089886' door Obiwan '1089886' door Obiwan

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Puzhehei (2/3)

Obiwan

Puzhehei in de Yi-taal betekent een vijver vol met vis en garnalen. Na een boottochtje over dit meren complex kwamen we aan bij een berg waar je via een hele lange en ongelijke trap tussen de Chinese toeristen naar boven kon lopen. Alleen dat is al een belevenis. Boven aangekomen is dit je uitzicht richting Noord, een karst gebergte van 165 vierkante kilometer. Puzhehei 2van3. From above - face North.

'1089885' door neretslok '1089885' door neretslok

Nepal

Nepal

Nagarkot

neretslok

Een bijzonder slechte, smalle en steil omhoog kronkelende bergweg bracht ons uiteindelijk in Nagarkot, op 2100 m hoogte gelegen. Het uitzicht maakte het meer dan goed. Het is dan qua rijstterrassen wel geen China of Filipijnen maar het zicht over het dal en op de Himalaya in de verte is onvergetelijk!

'1089884' door ThijsVDenBurg '1089884' door ThijsVDenBurg

AustraliëKarijini NP

AustraliëKarijini NP

Een groene vriend op.

ThijsVDenBurg

Slapen in natuurparken kan overal ter wereld. Tenten, campers of een andere accommodatie, je hebt altijd kans om een bezoeker te hebben in je onderkomen. In Australië kwamen we deze groene vriend tegen. Hij of zij had de nacht met ons gedeeld in de rooftoptent, kun je dan spreken van een menage a trois? We hebben hem toch maar de deur gewezen en op een boom gezet. Een kleine foto als herinnering.

'1089883' door wisseschout '1089883' door wisseschout

SurinameVoltzberg

SurinameVoltzberg

Onverwachtse...ontmoe

wisseschout

Soms stuit je dan ineens op een onverwachte ontmoeting midden in de jungle. Hoe en wanneer dit vliegtuig wrak hier is terechtgekomen ? Geen idee. Maar wel boeiend. En ik liep hier natuurlijk niet zonder gids

'1089882' door agrotewal '1089882' door agrotewal

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Vechtende rammen en..

agrotewal

We zijn onderweg naar de Atlas Inn, een voormalig hotel midden in het Atalsgebergte op een hoogte van 2000 meter. Het is prachtig weer, de zon schijnt en de temperatuur is lekker een graadje of 17. We volgen de aanwijzingen over een 3 kilometer lang hobbelig pad. En dan vlak voor we de Atlas Inn zien steekt er opeens een kudde over. Altijd leuk om te zien, maar dit is nog mooier omdat een paar rammen het met elkaar aan de stok krijgen. De herder kijkt toe. Iedere keer als de dieren tegen elkaar aan springen hoor ik de klap van hun harde koppen. Een machtig mooi schouwspel.

'1089881' door hardom '1089881' door hardom

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Fox Glacier

hardom

De Fox gletsjer in het Westland Tai Poutini NP is een gemakkelijk te bereiken gletsjer en net als andere gletsjers op het Zuidereiland eindigt de gletsjermond maar enkele honderd meters boven zeeniveau. De zee ligt dan ook maar 12 km van de gletsjer verwijderd. Als je vanuit het gelijknamige (toeristen) plaatsje naar de gletsjer gaat kom je eerst door een regenwoud. Op de foto zie je het laatste stuk naar de gletsjer. De foto is genomen vanaf het Fox Glacier Viewpoint. Vanaf daar is het nog ongeveer een half uur lopen naar de gletsjer mond,

'1089880' door hestermaasdam '1089880' door hestermaasdam

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Landelijk

hestermaasdam

Aan de 75 door het Apuseni gebergte, de Aries vallei is de tijd redelijk stil blijven staan, veel boerderijtjes en schuren. hier in de buurt is een ijsgrot ; Ghetarul Scarisoara, die zeker een bezoekje waard is.

'1089879' door baatjes '1089879' door baatjes

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Uitzicht van Athabasc

baatjes

Deze zomer hadden wij vanaf de Athabasca Glacier dit uitzicht, waar we enorm van hebben genoten. Maar wat deze foto niet toont, is dat het er druk is, en dan bedoel ik echt druk. We deden de tour 'Glacier Adventure' samen met vele anderen. Gelukkig konden we een stukje vinden waar je goed uitzicht had op de gletsjer en de toch wel indrukwekkende omgeving zonder dat er iemand in mijn beeld stond. Tot slot nog wat informatie over de gletsjer: in de afgelopen 125 jaar heeft deze zich 1,5 kilometer teruggetrokken en is de helft van zijn volume verloren gegaan. Momenteel levert hij 2 a 3 meter per jaar in. Wie meer wil lezen over ons 'avontuur' op de Athabasca Glacier raad ik aan mijn blog "Athabasca in het hoogseizoen: eens en nooit meer!' te lezen.

'1089878' door stefanborkos '1089878' door stefanborkos

MarokkoMarrakesh

MarokkoMarrakesh

Jardin Majorelle

stefanborkos

Jardin Majorelle Uniek dat is het, Uniek in al zijn planten, Uniek in de heldere kleuren. Hofjes, brugjes en water partijen, Bankjes, potten en een monument. Een monument van de grote keizer van de mode, Yves Saint Laurant die hier zijn laatste jaren woonde. Zijn as is hier in deze tuin verstrooid, Zijn herinneringen zijn hier voelbaar aanwezig. Zijn huis en tuin zijn geliefde plek in blauw en geel, Zijn Jardin Majorelle.

'1089877' door CBurgstad '1089877' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Borduurkunst

CBurgstad

Vanuit het hotel in Maguan, en na een mager ontbijt van zoete broodjes met pindakaas, rijden we al vroeg op de ochtend naar de volgende markt. Ditmaal bezoeken we de markt van Xiaobazi. Ook op deze markt treffen we veel verschillende minderheden met telkens weer andere kleding en hoofddeksels. De hele ochtend slenteren tussen de verschillende kraampjes en tussen de dames met hun uitgestalde groenten en fruit. Men is hier duidelijk geen toeristen gewend en zeker geen blanke toeristen. Maar we worden heel vriendelijk en gastvrij ontvangen. We zijn volledig vrij om te fotograferen maar zien ook regelmatig een smartphone op ons gericht en weten dat wij worden gefilmd. Deze vrouw viel ons op met haar prachtige geborduurde hoofddeksel.