Laatste foto's & tips

'1097974' door gekkofan '1097974' door gekkofan

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Jardim Tropical Monte

gekkofan

De Jardim Tropical Monte Palace is gelegen op de top van een heuvel aan de Baai van Funchal. Met de kabelbaan maak je een schilderachtige tocht naar de heuveltop om te genieten van de grote biodiversiteit van de tuinen met bijzondere Aziatische invloeden. De tuin was oorspronkelijk onderdeel van een prachtig achttiende-eeuws landgoed, dat later een luxe hotel werd. In de jaren 80 van de vorige eeuw kocht de van Madeira afkomstige ondernemer José Berardo het hotel om zijn droom van een openbare botanische tuin uit te laten komen. Het klimaat op Madeira is geschikt voor zowel inheemse soorten als allerlei exotische flora. Nadat José Berardo Japan en China had bezocht, raakte hij gefascineerd door de Aziatische cultuur. In de tuinen tref je diverse elementen aan die deze voorliefde van de oprichter verraden.

'1097973' door gekkofan '1097973' door gekkofan

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Waterval en kliffen..

gekkofan

Seixal, gelegen tussen Porto Moniz en São Vicente , is een uitstekende plaats om te stoppen voor een prachtig uitzicht vanaf de Miradoura do Veu da Noiva. . Vanaf hier kunt u de rotsachtige kust verkennen en een wandeling maken om de grote kliffen en watervallen te bewonderen die zich aan beide kanten van dit dorpje bevinden.

'1097971' door LRison '1097971' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Bijzondere...rotsform

LRison

In de provincie Chayaphum ligt het Laemkha nationaal park een bergstreek waar op een berghelling een aantal bijzondere rotsformaties staan uitgesleten door erosie, men noemt het Mor Hin Khao en ook wel het Stonehenge van Thailand.

'1097970' door RobHoekstra '1097970' door RobHoekstra

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Geirangerfjord

RobHoekstra

Aan het begin van de avond passeerden we met onze huurauto dit uitzichtpunt over het Geirangerfjord. Vanaf hier was het slechts nog een aantal scherpe haarspeldbochten naar beneden tot ons verblijf voor de eerste twee nachten Noorwegen. We waren er een klein maandje geleden en boften met het weer. De eerste warme dagen en zonnestralen zorgden uiteraard voor heel veel denderende watervallen. In het midden achterin zie je nog een stukje van de "bekende" seven sisters waterfalls.

'1097968' door corriedewinter '1097968' door corriedewinter

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Heb ik wat van je an?

corriedewinter

Op de Dam in Amsterdam: 'Wat kijk ie nou naar mij? Heb ik soms wat van je an? ' 'Nou, ik vind jou gewoon mooi duif, weet je dat je afstamt van de rotsduif (Columba livia)?' 'Nou en? Ik heb geen kapsones hoor, noem mij maar gewoon duifie. En hebbie nog wat voor mijn, zaadjes of zo? Ik zal echt niet douwe hoor zoals in dat liedje. Douw niet zo Duifies, Dring niet zo Duifies, Iedereen krijgt hier toch zat, Pas op mijn nieuwe sokke, En niet zo schrokkebrokke, Jij hebt al zoveel gehad. Alleen een foto? Wat heb ik daar nou an?'

'1097958' door Elleke '1097958' door Elleke

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Zonnekloppen? Not...t

Elleke

Falassarna Beach moet ongetwijfeld paradijselijk zijn bij mooi weer. Dat geluk hadden we niet op die dag. Een voordeel was wel dat we het rijk voor ons alleen hadden; hoewel het uiterste westen van Kreta sowieso al niet zo toeristisch is als andere regio's (Noord + Noord-Oost). Toen het onweer écht losbrak, vonden we bijna zelfs geen plekje om te schuilen! Er zijn niet zo veel barretjes of etablissementen in de nabijheid; slechts eentje was open. (Maar er zat niemand!) Wil ik graag nog eens terug bij beter weer? Ik denk het wel!

'1097950' door karinm '1097950' door karinm

PeruCuzco

PeruCuzco

Ontdek Cuzco!

karinm

Cuzco: een stad vol archeologie en de poort tot Machu Picchu. Een kleine stad, hoog in het Andesgebergte, met smalle straatjes en inheemse markten. Ontdek de Plaza de Armas door te gaan eten bij een van de balkonrestaurants aan het plein. Slenter door de kunstenaarswijk San Blas met kleine boetiekjes. Breng een bezoek aan de San Pedro markt waar ook de locals hun boodschappen doen. En bezoek Salinas de Maras, zo'n 40km buiten de stad, waar uit indrukwekkende mijnen zout wordt gewonnen. Veel plezier!

'1097948' door karinm '1097948' door karinm

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Door de steenmannetje

karinm

De Tour de la Vanoise is een niet al te zware huttentocht van 7 dagen door het prachtige Parc National de la Vanoise. Iedereen met bergwandelervaring kan deze route lopen, je loopt niet over gletsjers dus ervaring met het wandelen met stijgijzers is niet nodig. Er zijn diverse gidsjes van deze tocht, een goede is het boekje van Cicerone (in het Engels). Je begint en eindigt de tocht in Pralognan-la-Vanoise, de route is ook in te korten tot een 4-daagse route, mocht je niet zoveel tijd hebben. De route is te lopen van midden juni tot midden september. Voor een overzicht van de etappes zie http://media.sit.savoie-mont-blanc.com/original/121561/0-35866.pdf

'1097944' door neretslok '1097944' door neretslok

NederlandDordrecht

NederlandDordrecht

Dordt

neretslok

Hollandser kan een stad in ons land bijna niet zijn: Dordrecht. Een zeer oude stad, aan verschillende waterwegen gelegen. Water genoeg in deze stad (De Merwede splitst zich hier in de Noord en Oude Maas), en dat zie je terug aan de haventjes en grachtjes. Ik moet zeggen: ik was er nog nooit geweest, en het heeft me verrast. Veel historie maar ook hedendaagse gezelligheid. Een aanrader!

'1097943' door hamminga '1097943' door hamminga

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Wildkamperen in...Noo

hamminga

Tijdens onze rondreis afgelopen zomer door Noorwegen wilden man en zoon (11) ook een paar nachtjes samen wildkamperen. In Noorwegen en Zweden is wildkamperen toegestaan als je je houdt aan de regels van het zogenaamde ' allemansrecht' . Dat betekent dat je mag kamperen waar je maar wilt, zolang je maar uit de buurt blijft van gecultiveerd land, woningen en privé terreinen, en liefdevol omgaat met de natuur en zijn bewoners. We verbleven een paar dagen in een blokhut, midden in de natuur, vlakbij het plaatsje Kvinlog. Een gebied met weinig toerisme en veel ongerepte natuur. De ideale plek voor het wildkamper-plan, en het was ook nog eens prachtig weer. Dus de heren lieten mij achter in de afgelegen blokhut (echt waar...) en zetten hun tentje op aan een rivier, midden in een veld, een kilometer verderop. Ik vond het best spannend, vooral voor mezelf dan, en zei om hen nog een beetje af te schrikken: "als er maar geen eland over jullie goed gecamoufleerde tentje struikelt", deze was namelijk nauwelijks te zien in al het groen. Maar dat zou de pret voor hen alleen maar groter maken. "Heerlijk toch, de blokhut voor jezelf" zei mijn man, "waar ben je bang voor, er is hier niemand!" "Ja, daarom juist" was mijn schuchtere antwoord... Ik sliep niet echt geweldig zal ik eerlijk toegeven, maar de mannen hadden uiteraard een geweldige nacht: 's avonds een kampvuurtje op de rotsen aan de rivier, 's nachts spannende onbekende geluiden in het bos verderop, en vroeg wakker doordat de zon zo vroeg opkwam. Na een frisse duik in de nabije rivier waren ze weer helemaal fit en klaar voor een mooie dag in de Noorse natuur. En ik nam ook een frisse duik, even wakker worden...

'1097942' door marjolijn '1097942' door marjolijn

RuslandNovgorod

RuslandNovgorod

Zo, even de schoenen.

marjolijn

Mijn rondreis door Rusland leverde afgesleten voetjes op: ik heb heel wat afgelopen en bovendien was het (mei) warmer dan voorspeld. Dit beeld in Novgorod Veliki sprak mij dan ook onmiddellijk aan: even de schoenen uitgeschopt om te zonnebaden aan de oever van de Volkhov. Op de achtergrond aan deze (rechter)oever een restaurant-schip, aan de overkant (linkeroever) het Kremlin met de Sophiakathedraal. Voor het Kremlin de aanlegsteiger van de rondvaartboten die je een stukje meenemen over de rivier tot het grote Ilmenmeer, een leuk tochtje dat ook langs het Yuryevklooster voert. Over de geschiedenis van Novgorod schreef ik al wat meer bij mijn foto "tekenles in Novgorod".

'1097941' door MaJaTa '1097941' door MaJaTa

NoorwegenNærøyfjord

NoorwegenNærøyfjord

Idyllisch dorpje lang

MaJaTa

Varend langs het prachtige Aurlandsfjord zien we prachtige bergdorpjes met leuke gekleurde huisjes. We blijven kijken naar de prachtige watervallen en de besneeuwde toppen en de idyllische boerderijen die zich vastklampen aan de bergen. Het Aurlandsfjord is een 17 kilometer lange arm van 's werelds op één na langste fjord, de Sognefjord, beginnend bij het dorp Flåm en eindigend bij de berg Beitelen, waar de schilderachtige arm van de Nærøyfjord het overneemt. In de groene omgeving van het Naeroyfjord liggen verschillende dorpen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is het dorpje Undredal een geliefde plaats van het Naeroyfjord. Hier wonen ongeveer 100 mensen en 500 geiten, de traditionele geitenkaas uit het dorp is ver buiten Undredal bekend. Naast bekende geitenkaas is hier ook een bijzondere staafkerk te vinden, dit is de kleinste van Noord-Europa. In het dorpje Laerdal zijn eeuwenoude huisjes en een staafkerk uit 1180 te bewonderen, de houten gebouwen steken prachtig af tegen de groene omgeving en zijn erg fotogeniek. Ook het schilderachtige dorpje Dyrdal en het eeuwenoude stadje Kaupanger met een staafkerk zijn de moeite waard tijdens een vakantie bij het Naeroyfjord. Er zijn ook mooie natuurparken. In de nabije omgeving van Naeroyfjord vol groen, bijzondere dieren en unieke landschappen. Echte aanraders zijn Jostedalsbreen, Jotunheimen, Reinheimen, Breheimen en Trollheimen. Het kleine dorpje Flåm biedt geweldige mogelijkheden om mooie wandeltochten te maken wat we ook gedaan hebben en waar je een geweldig uitzicht hebt over het fjord. Verder heb je daar ook de treinrit van Flåm naar Myrdal, dit is een van de bekendste spoorlijnen ter wereld. De Flåm spoorweg is het snelst stijgende traject ter wereld. In 20 kilometer stijgt de trein maar liefst 800 meter. Onderweg rijdt de trein langs mooie dalen, de Myrdalsfossen en andere watervallen en passeer je heel veel tunnels. Zelf hebben wij dit niet gedaan omdat we dit wel erg toeristisch vonden en er liefst zelf op uit willen gaan, maar bij een boel mensen was dit erg geliefd. Kortom dit gebied is geweldig om prachtige wandel en fietstochten te maken!