Henneke
Naam
Henneke van Schaik
Reviews
Foto's & tips
214
Blogs
0
Lid sinds
29 November 2020
Favorieten
Fav. werelddeel
Afrika
Fav. land
Zuid-Afrika
Fav. stad
Parijs
Over mij
Vrouw, 66 jaar, echtgenoot en hond. Kinderen en kleinkinderen. Ik houd van de natuur, dichtbij, ver weg. Ik kan genieten van heel kleine wondertjes in de natuur, dat kan net zo goed in onze eigen tuin zijn.
Ik wandel erg graag in het bos, op hei en in de bergen.
Mijn Motto
'Genieten van de natuur, afwijken van de gebaande paden, juist de stille onbekende plekjes ontdekken.'
Over mijn camera
Type
Merk
Samsung
Overige
De meeste foto's maak ik met mijn Smartphone, Samsung Galaxy
Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (214)
Zomerkleed
Graubünden, kanton in Zwitserland, is ook in de zomer schitterend! Ga je vroeg zomer, bijv. eind juni, dan staan de alpenweiden in volle bloei. Bij een warm voorjaar kun je pech hebben en is veel al gemaaid, maar ga je hoger de bergen in, dan is er altijd bloemenpracht. De wandelingen zijn goed aangegeven. Je kunt redelijk hoog komen met de auto en parkeren. Het autobahnvignet kost even wat, maar verder zijn er weinig tolwegen, in tegenstelling tot Oostenrijk, waar kleine bergweggetjes vaak ook tolwegen zijn. Zwitserland is nog altijd een duur land, maar in de supermarkt is het vooral vlees wat duur is. En uit eten gaan we eigenlijk niet, dat is echt prijzig. Wij werden de laatste jaren (2018, 2019) blij verrast met gratis gastenkaart, waarmee diverse liften, trein en bustrajecten in de buurt van ons verblijf gratis waren. We hebben hier flink gebruik van gemaakt. Rondom de liften is het dan even wat drukker, maar als je eenmaal aan de wandel bent is het best rustig en kun je genieten van de uitzichten en de prachtige bloemen langs je pad. Op de foto doet een groot geaderd witje zich tegoed aan de nectar van een distelsoort.
Dolomieten
Behalve de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen bezoeken we ook graag de Dolomieten in Zuid-Tirol, gelegen in het noorden van Italië. Het ruige gebergte met de Drei Zinnen als bekendste trekpleister, is prachtig. Hoewel het een druk gebied is, zeker rondom de Drei Zinnen, kun je toch in redelijke rust wandelen als je iets verder weggaat van deze beroemde bergen. Het is echter ook altijd leuk even te kijken naar de bergbeklimmers die deze steile wanden proberen te beklimmen. Wij kiezen liever een wat makkelijker pad, met de hoogtemeters die te overwinnen zijn al zwaar genoeg. Augustus is qua drukte topmaand. Eind juni, begin juli of september is een rustiger tijd.
Oryx
De oryx of spiesbok zijn we in Namibië heel veel tegengekomen. Hij behoort tot de paardantilopen (wikipedia) en is een echte woestijnbewoner. Op totaal kale vlaktes kwamen we ze tegen, waarbij je denkt waar háál je eten en drinken vandaan. De horens zijn lang en recht en worden ingezet bij gevechten van man tegen man. De oryx is stevig gebouw en zowel mannetje als vrouwtje heeft horens. Ik vind het één van de mooiste antilopen soort!
Mijn fans (2)
Ik ben fan van (3)
Mijn favoriete foto's & tips van anderen (177)
Oeganda Kibale Forest
Tijdens onze rondreis door Oeganda hebben we ook het Kibale NP bezocht. Na een briefing gingen we met een gids het oerwoud in op zoek naar de chimpansees. Na een poosje zagen we de chimpansees hoog in de bomen boven ons en dat was lastig fotograferen want tegenlicht en takken verhinderden het zicht. Ik dacht dat wordt niks maar op enig moment kwamen ze naar beneden, gingen op de grond zitten en bleven naar ons kijken. Een geweldig moment. Zij keken naar ons en wij keken naar hun.
De beenhouwer
Eigenlijk is een klapekster een zangvogel, maar van nature is het eerder een roofvogel. Hij verschanst zich in de top van een boom en jaagt op muizen, kikkers, kevers en kleine vogels. (terwijl hij zelf maar de grootte heeft van een merel) Hij blijft ook vaak ter plaatse fladderen terwijl hij de bodem scant naar prooien. Na een duikvlucht, doodt hij zijn slachtoffer met een beet in de nek of een klap op de schedel. Waarom noemen ze hem dan de beenhouwer vraag je, je dan af? Wel de klapekster peuzelt zijn prooi niet meteen op, maar transporteert de buit naar een doornstruik of prikkeldraad. Daar spietst hij het kadaver, om zo een voorraad aan te leggen. Hij gebruikt de doornen en prikkeldraad om zijn buit aan stukken te rijten. Een beenhouwer dus.
Indonesië • Bromo Tengger Semeru NP
Indonesië • Bromo Tengger Semeru NP
Naar de rand van de..
Na het kijken van de zonsopkomst bij Bromo vanaf een viewpoint kun je naar beneden om een kijkje te nemen bij de rand van de vulkaan. Het eerste stuk kun je als je wilt per paard afleggen. Want zoals de man op de foto die even een dutje deed, zo zijn er nog heel veel meer die de toeristen het eerste stuk naar boven brengen. Zelf besloten we om het stuk te voet af te leggen, waarna een trap naar boven volgt. Die is vrij steil en doordat je toch op hoogte zit, is een paar keer even kort pauzeren wellicht nodig. Maar als je eenmaal boven bent is het toch indrukkend om zo aan de rand van een vulkaan te staan en de moeite meer dan waard.