Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097975' door hestermaasdam '1097975' door hestermaasdam

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Bibi Ka Maqbara

hestermaasdam

Bibi-Ka- Maqbara;( 1660) een replica van de Taj Mahal. De tombe staat in Aurangabad. Gebouwd in opdracht van Mughal keizer Aurangzeb, in herinnering van zijn eerste vrouw Dilras Banu

'1097974' door gekkofan '1097974' door gekkofan

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Jardim Tropical Monte

gekkofan

De Jardim Tropical Monte Palace is gelegen op de top van een heuvel aan de Baai van Funchal. Met de kabelbaan maak je een schilderachtige tocht naar de heuveltop om te genieten van de grote biodiversiteit van de tuinen met bijzondere Aziatische invloeden. De tuin was oorspronkelijk onderdeel van een prachtig achttiende-eeuws landgoed, dat later een luxe hotel werd. In de jaren 80 van de vorige eeuw kocht de van Madeira afkomstige ondernemer José Berardo het hotel om zijn droom van een openbare botanische tuin uit te laten komen. Het klimaat op Madeira is geschikt voor zowel inheemse soorten als allerlei exotische flora. Nadat José Berardo Japan en China had bezocht, raakte hij gefascineerd door de Aziatische cultuur. In de tuinen tref je diverse elementen aan die deze voorliefde van de oprichter verraden.

'1097973' door gekkofan '1097973' door gekkofan

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Waterval en kliffen..

gekkofan

Seixal, gelegen tussen Porto Moniz en São Vicente , is een uitstekende plaats om te stoppen voor een prachtig uitzicht vanaf de Miradoura do Veu da Noiva. . Vanaf hier kunt u de rotsachtige kust verkennen en een wandeling maken om de grote kliffen en watervallen te bewonderen die zich aan beide kanten van dit dorpje bevinden.

'1097485' door hbplaatjes '1097485' door hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Mist over de savanne.

hbplaatjes

In de Masai Mara in Kenya valt altijd wel een buitje, maar februari is normaliter vrij droog met geel of kort gras. Ook hier is het weer wellicht wat van slag. We hadden van alles wat. Voordeel was dat we 2x een zonsopkomst met mist over de savannes hadden. Dit gaf een heel apart effect dat we nog niet eerder gezien hadden. Uiteraard wil je dan graag een leuk onderwerp op de voorgrond hebben en een wat hogere plek. Deze impalaman werkte uitstekend mee. Je kijkt hier van het zuidwestelijk deel van de Masai Mara (de triangle) richting de Mara Rivier. De zon komt links op de foto op en dat is dus in het oosten. Veel beter kan je dag niet beginnen in dit prachtige park.

'1097039' door CBurgstad '1097039' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De bocht van de Mekon

CBurgstad

Van de noordelijke stad Deqin zakken we af naar het zuiden, langs de grens van Birma, naar Cizhong. De route voert door een diep dal en volgt de loop van de Mekong. Dit levert schitterende landschappen op. Dan weer rijden we dicht langs de oever om even later van hoog tegen de berghelling op de slingerende loop van de rivier diep in het dal te kijken. Hier zijn nauwelijks dorpjes te vinden, slechts hier en daar vind je een paar huizen. De schaarse bevolking die hier een bestaan heeft opgebouwd, heeft wel weer elke meter benut om wat te verbouwen en zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

'1097128' door Dalix '1097128' door Dalix

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

De gletsjers van...An

Dalix

Het weer op Antarctica kan van het ene moment op het andere volledig omslaan (dat zie je in IJsland bijvoorbeeld ook). Dan schijnt de zon en vervolgens sta je in de regen, wind of sneeuw te fotograferen. Met name een combinatie van die laatste twee is bijzonder lastig. En het is er altijd koud. Toen we de Drygalski fjord in voeren was het prachtig weer. Bij de gletsjer aangekomen werd het al wat bewolkter, zoals je op deze foto kunt zien. Anderhalf uur later was de lucht zwart. Noodweer. Hier hadden we dus geluk.

In het hoog gelegen plaatsje Potosi in Bolivia besluiten we tot een excursie naar de zilvermijnen. ‘s Ochtends vroeg worden we door een pick-up truck opgehaald en rijden we door een ruig landschap naa... Lees meer