Welkom bij Columbus Reisreporter

'1000462' door Jeanne '1000462' door Jeanne

Griekenland

Griekenland

Trekpleister

Jeanne

Ik heb eerder vandaag een poging gewaagd deze foto en tekst te plaatsen maar er is blijkbaar iets niet goed gegaan. Eén van de trekpleisters op het eiland Zakynthos is het scheepswrak. Het stand waar het wrak ligt is alleen per boot(je) te bereiken. Met de auto kun je naar het uitzichtpunt rijden vanwaar je een mooi beeld hebt over de kustlijn. Via een lastig en grillig pad heb je het uitzicht zoals op de foto. Onlangs is hier een flink stuk rots afgebrokkeld, gelukkig geen gewonden. De plek trekt veel toeristen, omdat je in alle reisgidsen foto's tegen komt van deze "must see".

'1000461' door Graaf '1000461' door Graaf

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Gezondheid uit de...n

Graaf

Dit is de rode zonnehoed of echinacea purpura. Uit het extract van deze planten worden de bekende echinacea druppeltjes (echina-force) gemaakt die je natuurlijke afweer een boost kunnen geven. Ze verbeteren je immuunsysteem. Misschien is de nectar voor de Atalanta vlinder ook weerstandsverhogend?

'1000460' door neretslok '1000460' door neretslok

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Falaise

neretslok

Zicht op de Falaise Amont op het strand van Etretat. Na het diner (niet zo geslaagde mosselen, redelijke pizza) een heerlijk uurtje vertoeven om de zon in de zee te zien zakken. Magical!

'984985' door MiekeDeHaas '984985' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Fairy Pools

MiekeDeHaas

Vandaag las ik in de krant dat Skye behoort tot een van de gebieden die overlopen worden door toerisme. Het werd vergeleken met Venetië, Barcelona, Amsterdam, enz. De boodschap van het artikel was 'hoe houden we de toerismestroom in de hand'. Ik was toch wel enigszins verbaasd over deze berichtgeving. Ik was daar van half september tot eind september. Ik had totaal niet het gevoel overlopen te worden, in tegendeel zelfs. Geen horde mensen of in de file gestaan. Ik vond Skye fantastisch en zelfs rustig. Qua drukte staat het in geen verhouding met bijvoorbeeld Venetië . Wellicht dat het midden in de zomer drukker is? Kies dus voor het voor- of naseizoen. Ook dan heb je mooi weer. De wandeling naar de 'De Fairypools'is schitterend. Al moest ik riviertjes oversteken waarbij ik van het ene paaltje naar het andere moest springen/stappen. Niet mijn sterkste kant. Achteraf had ik het niet willen missen. Het is een mooi leeg landschap met enorme bergen en kleine watervalletjes.

'995771' door agrotewal '995771' door agrotewal

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Een overnachting om..

agrotewal

Het motto van Columbus, een reis maken weg van de massa is op mijn lijf geschreven. Voor mij geen overvolle camping, maar het liefst een stuk natuur waar we alleen of met een enkeling genieten van al het moois wat Marokko te bieden heeft. En gelukkig zijn de plaatsen er nog steeds. Al wordt het lastiger en moeten we soms beter ons best doen. Het is of ik intenser geniet als ik een plekje ontdek waar geen toeristen of reizigers te vinden zijn. Ach een enkeling is best fijn zo nu en dan, maar geen groepen alsjeblieft. Het is dan ook met een beetje weemoed dat ik deze prachtplek deel, ga, maar vertel het niet door. Straks wordt het overspoelt door toeristen. Alhoewel niet iedereen een wereldplek herkent als er niets te vinden is dan natuurschoon. Wanneer je onderweg bent van Azrou naar Midelt of zoals ik in omgekeerde volgorde, dan kom je zomaar een zijweg tegen die leidt naar een uitgedoofde krater. Zo'n drie kilometer een ongeplaveid weggetje volgen en dan op 2000 meter hoogte ontvouwt zich een onwezenlijk mooi panorama. Er is een hotel wat model had kunnen staan voor Hotel California, helaas al jaren gesloten en in beginnende staat van verval. Verder een geweldig mooi groen/blauw meer. In de tijd dat het hotel Atlas Lake Inn nog geopend was (tot 2015) kwamen er nog mensen met een camper. Nu ben je vrijwel alleen, in een ongerepte natuur, met wat loslopende honden en een huis wat bewoond door mensen die metingen verrichten. Als je de foto vergroot zie je in het midden onze camper staan en een paar honderd meter naar rechts onze buurman. Al dit moois kun je vinden op de volgende coordinaten: N33.08077 W4.99329

'983520' door sgtravel '983520' door sgtravel

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Kolibries spotten in.

sgtravel

Het nevelwoud van Monteverde staat bekend om de grote hoeveelheid dieren die je kunt spotten, tijdens een wandeling door het park. De kolibrie stond hoog op m'n lijstje en tijdens mijn wandelingen, heb ik ook enkele exemplaren mogen spotten. Het fotograferen is dan een stuk lastiger omdat ze meestal op grotere afstand zijn en zeer snel bewegen. De oplossing is een kolibrietuin, meestal in de buurt van een andere attractie (die van mij was naast de zipline). Hier hangen vele voerbakjes met suikerwater en staan er planten om de vogels aan te trekken. Het zijn nog steeds wilde vogels die in het nevelwoud leven, dus er is geen garantie. Maar ik had zeker wel 40 vogels rond zoemen in deze