Welkom bij Columbus Reisreporter

'914935' door Leonievdmeer '914935' door Leonievdmeer

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Rotsformatie

Leonievdmeer

Over een paar dagen gaan we weer richting het mooie Portugal. Mooie baaitjes en strandjes, lekker eten, leuke stadjes en aardige mensen. Deze foto maakte ik bij praia da Oura

'914826' door agrotewal '914826' door agrotewal

MarokkoOuzoud watervallen

MarokkoOuzoud watervallen

De watervallen van...

agrotewal

De watervallen van Ouzoud worden steeds meer bekend bij de toeristenstroom in Marokko. Ze zijn vanuit Marrakesh binnen een paar uur te bereiken met de bus. Ik bof wij rijden met de camper. Geweldig om vlakbij de watervallen te overnachten en dan te genieten van de rust in de avond of vroege morgen. Geen toerist te bekennen, ik heb het hele landschap voor mijzelf zeker tot tien uur in de morgen. En als het te druk wordt ga ik het gebied rondom de watervallen ontdekken, ook daar geen toeristen te zien. Zij blijven op de paden bij de watervallen en dat vind ik best.

'914609' door LRison '914609' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Trouwfoto's maken op.

LRison

In de provincie Surin staat de ruïne van het Tepelcomplex Phrasit Si Koraphum in de 12 eeuw gebouwd als Hindoe heiligdom er zijn nog afbeeldingen te zien van Bhrama, Vishnu en Ganesha, een schitterende locatie voor dit koppel om daar de trouwfoto's te maken.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

'866620' door travelbag '866620' door travelbag

AlbaniëShkodër County

AlbaniëShkodër County

Aan mooie landschappe

travelbag

Richting Shköder, in het uiterste noorden, rijden wij langs mooie landschappen. Het land heeft landschappelijk erg veel moois te bieden. Zo kun je er verschillende dagen in de bergen lopen. Een wandelvakantie in dit land is dan ook zeker aan te raden. Je doet veel mooie plekken aan die je op een hele andere manier ervaart dan als je er even met een auto naar toe rijd. Dus, de wandelschoenen aan en genieten.

Ontdek de wereld gratis Vijf (plus één) redenen waarom free walking tours geweldig zijn Inspiratie opgedaan bij het zien van de beelden van de Nijmeegse Vierdaagse? Of omdat je kind onlangs meede... Lees meer

Giethoorn Een weekendje weg in eigen land, de bestemming is heel toeristisch maar we willen toch vooral ook de omgeving zien. Giethoorn wordt tegenwoordig overspoeld door Chinezen en veel andere toe... Lees meer