Welkom bij Columbus Reisreporter

'845296' door joycemul '845296' door joycemul

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Rotsgraven

joycemul

In de steile rotswand boven de stad Fethiye zijn Lycische rotsgraven te zien die dateren uit de 4e eeuw voor Christus. Om erbij te komen moet je steil naar boven klimmen. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over Fethiye en de baai.

'845295' door JurreW '845295' door JurreW

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Boottrip over de...Ga

JurreW

De dag begint in Varanasi. Steeds meer mensen verzamelen zich aan de rand van de rivier om zich er spoedig collectief in onder te dompelen, als onderdeel van een dagelijks religieus ritueel. Wij varen in een klein bootje in het midden van de rivier, en zien hoe de stad in rap tempo ontwaakt. India lijkt haast te hebben. De bedrijvigheid in en naast het water groeit in een mum van tijd weer uit tot de volle indrukwekkende sterkte. We aanschouwen alles vanaf veilige afstand, terwijl de boot langzaam wordt voort gepeddeld door een oude, goedgehumeurde man. Ondertussen zingt hij een lied.

'845294' door ERo '845294' door ERo

CubaHavana

CubaHavana

Cuba-7

ERo

La Habana Vieja. Deze jonge vrouw zag ik er heel lang rondlopen. Wat ze er eigenlijk zo lang op straat deed ben ik niet te weten gekomen. Maar 'k vond het wel de moeite om van haar onrustige/afwachtende situatie een foto te nemen.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam "aardebos". Yuanmou, ligt ongeveer 200 km. van Kunming, en is de beroemdste plaats van Yunnan voor het aardewoud. Ben je in de buurt ga dan zeker een mooie wandeling door dit geweldige gebied maken. Vooral tegen zonsondergang is het adembenemend mooi en je bent er zo goed als alleen!

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

Het Venetië van het noorden... en dat klopt. Uitgemolken, absurde prijzen, gekte in de straten en regelrechte oplichting als je de trotse Belfort gaat beklimmen. Net als in Venetië dus en da... Lees meer

Na Ella beginnen we aan het laatste gedeelte van onze trip. We rijden van Ella naar Tissamaharama. Dit plaatsje is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yala National Park. Yala National Par... Lees meer