West Antarctica

Antarctica bestaat uit twee hoofdgebieden, waarvan West-Antarctica of Klein West Antarctica er een van is. Het ligt aan de kant van de Grote Oceaan en wordt van Oost-Antarctica gescheiden door het Transantarctisch Gebergte. West-Antarctica omvat onder andere het Antarctisch Schiereiland, Marie Byrdland en Ellsworthland.

Informatie over West Antarctica

Beste foto's & tips van West Antarctica

'383994' door caar '383994' door caar

AntarcticaWest Antarctica

AntarcticaWest Antarctica

Zeilschip de Bark...E

caar

Dit is de Bark Europa. één van de drie Nederlandse zeilschepen die over de hele wereld zeilen. Deze foto heb ik genomen tijdens de reis van Ushuaia naar Antarctica.

'384899' door herman m '384899' door herman m

AntarcticaWest Antarctica

AntarcticaWest Antarctica

Petermann

herman m

Aan de linkerzijde van deze foto is nog net Petermann-eiland te zien. Dit eiland werd in de zomer van 1873-1874 ontdekt door een Duitse expeditie en is genoemd maar de Duitse geograaf August Petermann. Vanaf dit punt heb je fraaie uitzichten op West-Antarctica en een deels met ijsschotsen en ijsbergen bedekte baai. Aan de rand van deze baai broeden onder meer keizersaalscholvers en Adéliepinguïns.

'386361' door herman m '386361' door herman m

AntarcticaWest Antarctica

AntarcticaWest Antarctica

Jougla Point

herman m

Deze groep ezelspinguïns staat op de uitkijk op Jougla Point, een smalle landtong aan de westzijde van de ingang naar Alice Creek nabij Port Lockroy en Wiencke Island. Dit gebied maakt deel uit van de Palmer Archipel aan de westzijde van het Antarctisch continent. Het gebied is ontdekt tijdens de Franse Antarctische expeditie 1903-1905, onder leiding van Jean-Baptiste Charcot. Ezelspinguïns maken nesten van stenen, gras, veren, of wat ze maar kunnen vinden. Eind oktober leggen ze twee eieren van ongeveer 130 gram. Het uitbroeden van de eieren duurt ongeveer 34 dagen. Elke twee dagen wisselen de ouders elkaar af. De kuikens blijven drie tot vier weken in hun nest. Tijdens deze periode gaan de ouders om de beurt voedsel zoeken in zee. Na de broedperiode verblijven de kuikens in drukbevolkte crèches en gaan de ouders samen voedsel zoeken voor hun hongerige kroost. Ezelspinguïns foerageren overdag en keren ’s avonds terug naar hun kolonie. Indien nodig duiken ze dieper dan 165 meter op zoek naar prooi, hoofdzakelijk krill (kleine garnaalachtigen).

Laat kaart zien