Papoea Nieuw Guinea

Een reis naar Papoea Nieuw Guinea is een reis naar een hele andere wereld en is voor veel toeristen nog een onontdekte bestemming. Het land ligt in Oceanië en beslaat het oostelijk deel van het eiland Nieuw Guinea. Er wonen 5,3 miljoen mensen waarvan een groot deel in de hooglanden leeft. Van de bijna zevenduizend talen ter wereld, worden er 823 in Papoea gesproken. Er bestaat dan ook niet één soort Papoea: geschat wordt dat er meer dan duizend verschillende etnische groepen zijn, ieder met zijn eigen gewoontes en klederdracht. Ga naar Tari om de Huli-bevolking te bewonderen of ga naar Goroka om verschillende stammen te zien zingen en dansen. Hier in de buurt bevindt zich ook Asaro, waar mannen zich met modder insmeren en bijzondere maskers dragen tijdens hun rituelen.

Niet alleen de rijke cultuur is uniek op Papoea Nieuw Guinea , maar ook de natuur heeft veel te bieden. Wat flora en fauna betreft is het eigenlijk een soort Australië in het klein, alleen is Papoea Nieuw Guinea een stuk minder droog en vlak. Het binnenland bestaat namelijk uit bergachtig gebied en een groot deel van het land is bedekt met bos, waaronder ook tropisch regenwoud. Ook zijn er uitgestrekte mangroven te vinden. Het land ligt langs een tektonische breuklijn en aardbevingen en tsunami’s komen veel voor. Papua Nieuw Guinea is een van de weinige landen met een tropisch klimaat waar toch sneeuw valt op de bergtoppen. Er leven ongeveer 250 verschillende zoogdieren, waarvan er veel kleine beestjes zijn zoals vleermuizen of ratten. Er zijn wel hele bijzondere soorten vogels te spotten, zoals de prachtige raggi’s paradijsvogel. Daarnaast komen er nog 12000 verschillende plantensoorten, en 6000 verschillende soorten vlinders voor.

Actieve reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Of je nu klimmer bent, watersporter, wandelaar of alle drie, Papoea Nieuw Guinea biedt je de gelegenheid om lekker actief te zijn. Zo kan je aan de kust allerlei watersporten beoefenen bij de waanzinnige witte bountystranden van het land. Duiken naar de koraalriffen en scheepswrakken, windsurfen, zeilen, vissen of waterskiën, het kan allemaal. In de hoofdstad Port Moresby zijn er veel sportfaciliteiten waar je gebruik van kan maken. Veel reizigers komen aan in deze stad maar de stad zelf is niet heel bijzonder. Alotau is een van de leukste en veiligste steden in het land. Kavien, Tufi , Alatau, Kimbe baai en Rabaul zijn allemaal mooie kustplaatsjes.

Informatie over Papoea Nieuw Guinea

Alle highlights van Papoea Nieuw Guinea

Beste foto's & tips van Papoea Nieuw Guinea

'280873' door Robat '280873' door Robat

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Papua

Robat

Terug naar het Stenen Tijdperk. Zodra je uit het vliegtuig stapt, waan je in een ander tijdperk. Mannen met peiskokers en ingesmeerd met varkensvet. Ze ruiken allemaal hetzelfde. Ze schieten nog met pijl en boog en koken m.b.v. warmgemaakt stenen.

'538010' door Esthers '538010' door Esthers

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Mount Gurupoka

Esthers

In de buurt van Goroka hebben we met een lokale gids in traditionele kleding naar de top van Mount Gurupoka gelopen om van een prachtig uitzicht over de vallei van Goroka te genieten. Voor deze mensen is de berg heilig, op het hoogste punt worden varkens geofferd om de geesten gunstig te stemmen. Je hebt er ook nog een paar grotten waar de Australiërs in de tijd van 2e wereldoorlog schuilden en een uitzichtpunt hadden tijdens de strijd met de Japanners. Het miezerde toen we de foto namen, dus als je hem vergroot kan je druppeltjes zien.

'344457' door geusjes '344457' door geusjes

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Typerende Melanesisch

geusjes

We liggen op een verlaten strandje om uit te rusten van onze fietstocht over de Boluminski Highway op New Ireland. Al snel zijn we omsingeld door een groep nieuwsgierige kinderen. De meesten poseren gewillig voor de camera. Deze jongen bekijkt het liever van een afstandje.

Praktische informatie over Papoea Nieuw Guinea

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei, juni, oktober en november
 • Internet extentie
  pg
 • Hoofdstad
  Port Moresby
 • Aantal inwoners
  5,9 miljoen
 • Oppervlakte
  70% van Frankrijk
 • Reistijd
  20:00
 • Talen
  Engels, Hiri Motu, Tok Pisin
 • Religie
  rooms-katholiek, inheemse geloven
 • Tijdverschil
  9 uur later
 • Tijdsverschil
  9 uur later
 • Telefooncode
  975
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Port Moresby (POM)
 • Nationale feestdagen
  16 september Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Papoea Nieuw Guinea en omgeving

Papoea-Nieuw-Guinea

Mysterieus, romantisch en wild. Papoea-Nieuw-Guinea, het rechterdeel van het grote eiland Nieuw-Guinea, is een van de laatste gebieden ter wereld dat wacht op ontdekkers. Zonder enig toerisme van betekenis, heb je de grootste biodiversiteit onder en boven water, actieve vulkanen, paradijselijke stra...

Mysterieus, romantisch en wild. Papoea-Nieuw-Guinea, het rechterdeel van het grote eiland Nieuw-Guinea, is een van de laatste gebieden ter wereld dat...

Hello and goodbye

Columbus oprichters Matthijs de Groot en Louise ten Have zijn op ontdekkingstocht in Papoea Nieuw Guinea en berichten vanuit de jungle over hun belevenissen aldaar. In deel drie maken ze kennis met de échte familie Robinson.

Columbus oprichters Matthijs de Groot en Louise ten Have zijn op ontdekkingstocht in Papoea Nieuw Guinea en berichten vanuit de jungle over hun beleve...