Cookeilanden

De Cookeilanden bestaan uit vijftien kleine eilandjes, verspreid over een oppervlakte zo groot als India. De archipel ligt op zo’n vier uur vliegen ten noordoosten van Nieuw-Zeeland, het land waartoe de Cookeilanden officieel behoren. 

Cookeilanders dobberen het liefst de hele dag op zee, praten wat, eten en drinken wat. Alles gaat er relaxed aan toe. De eilandbewoners zeggen zelf ook: “Er is hier zo weinig te doen, dat je je niet schuldig hoeft te voelen als je niets doet.”

Op veel gebieden komen de Cookeilanden overeen met het naburige Frans-Polynesië: het landschap, het weer en de warmte en hartelijkheid van de mensen zijn op beide archipels nagenoeg vergelijkbaar. Enkele (positieve) verschilletjes: de voertaal op de Cookeilanden is Engels, het prijspeil is aanzienlijk lager en ook het toeristenaantal is veel geringer. Meer paradijselijke plekjes die je met minder mensen hoeft te delen.  

Het hoofdeiland Rarotonga is een van de mooiste eilanden in de Pacific. Een eiland volledig omringd door lagunes en koraalriffen, waardoor het een onderzees paradijs is voor duikers en snorkelaars. Niet alleen dat. Ook voor de wandelaars is Rarotonga een walhalla. Verschillende steile bergen rijzen op uit de zee. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over het eiland en de Stille Oceaan. 

Informatie over Cookeilanden

Alle highlights van Cookeilanden

Beste foto's & tips van Cookeilanden

'312429' door albertensandra '312429' door albertensandra

Cookeilanden

Cookeilanden

Idyllisch

albertensandra

Locatie: Cook islands. Aitutaki is een koraaleiland in de Stille Oceaan wat ongelooflijk mooi en idyllisch is. Je kunt bv lekker in een hangmatje genieten van de ongelooflijk mooie lagune, aktief zijn en gaan fietsen of een brommertje huren en het eiland ontdekken, scubaduiken of snorkelen, een kerkdienst meemaken, de Polynesische cultuur ontdekken, met een bootje het water op en nog zo veel meer……. Toen we uit het vliegtuig stapten, werden we verwelkomt met een drankje en een prachtige bloemenketting, geweldig toch! De meeste mensen verblijven hier een dag of twee, wij hebben hier een week van de prachtige lagune mogen genieten, een ervaring om nooit te vergeten.

'395705' door travellifestyle '395705' door travellifestyle

Cookeilanden

Cookeilanden

One foot Island

travellifestyle

Een prachtige zondag op een onbewoond eiland: Aitutaki - One foot Island. De dag in de week dat je dit eiland helemaal voor jezelf kan hebben (op die twee kippen, een haan en een kuiken na dan).

'542216' door RobHoekstra '542216' door RobHoekstra

Cookeilanden

Cookeilanden

Bounty verwondering

RobHoekstra

Een van de mooiste bounty bestemmingen waar ik ben geweest zijn toch wel de Cookeilanden. Vanuit Rarotonga vlogen we met een klein vliegtuigje naar het mooie eiland Aitutaki. Op dit eiland stelde een geëmigreerde Duitser voor om ons met zijn catamaran(tje) naar Maina island te brengen gelegen in een verre hoek van de Aitutaki lagoon. Hij dropte ons er in de ochtend en pikte ons er eind vd middag weer op. We hoefden dit paradijsje enkel te delen met wat krabben en vogels. Op de terugweg nog even genieten van het uitzicht. Ook na een hele dag op het eiland te hebben vertoefd straalt de verwondering nog steeds van mijn reisgenote haar gezicht af. We hadden deze dag onze digitale camera helaas in de B&B gelaten. Dit is een scan zoals jullie wellicht al gezien hebben.

Praktische informatie over Cookeilanden

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei t/m oktober
 • Internet extentie
  ck
 • Aantal inwoners
  21.000
 • Oppervlakte
  1,5 x Texel
 • Talen
  Engels
 • Religie
  christelijk
 • Tijdverschil
  11 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  11 uur vroeger
 • Telefooncode
  682
 • Voltage
  240 volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Nationale feestdagen
  eerste maandag van augustus Constitution Day

Kaart van Cookeilanden en omgeving

7 bijzondere overnachtingen op de Cookeilanden

De Cookeilanden heeft slechts vijftien spectaculaire eilanden en dertienduizend inwoners, maar die zijn wel uitgesmeerd over een gebied zo groot als West-Europa. Van de drie eilanden die Columbus heeft bezocht heeft Rarotonga een geweldig bergachtig binnenland met rauwe pieken en bultruggen rond de...

De Cookeilanden heeft slechts vijftien spectaculaire eilanden en dertienduizend inwoners, maar die zijn wel uitgesmeerd over een gebied zo groot als W...

De Cookeilanden: 15 bezienswaardigheden die je nog niet kent

De 15 exotische Cookeilanden liggen verspreid over een gebied ter grootte van West-Europa. De wateren zijn uitgeroepen tot het grootste zeereservaat ter wereld. Met hun haast onwerkelijk blauwe water, ongerepte zandstranden en laidback vakantiesfeertje zijn de ‘Cooks’ alles wat je van een afgelegen...

De 15 exotische Cookeilanden liggen verspreid over een gebied ter grootte van West-Europa. De wateren zijn uitgeroepen tot het grootste zeereservaat t...

Cookeilanden: welkom in het paradijs

Met hun haast onwerkelijk blauwe water, ongerepte zandstranden en laidback vakantiesfeertje zijn de Cookeilanden alles wat je van een afgelegen archipel in de Pacific mag verwachten.

Met hun haast onwerkelijk blauwe water, ongerepte zandstranden en laidback vakantiesfeertje zijn de Cookeilanden alles wat je van een afgelegen archi...