Gold Coast

Foto door Reisreporter re-lex

De Gold Coast heeft miljoenen bezoekers per jaar en biedt meer dan 50 kilometer aan goude stranden, 300 zonnige dagen én is een van de beste plaatsen om te leren surfen in Gold Coast.

Informatie over Gold Coast

Beste foto's & tips van Gold Coast

'558911' door re-lex '558911' door re-lex

AustraliëGold Coast

AustraliëGold Coast

The Byron Bay life

re-lex

Byron Bay is een kleine plaats aan de Gold Coast (New South Wales) van Australie en staat vooral bekend om twee zaken; de enorm goede surf condities en de zeer gemoedelijke atmosfeer. De inwoners van Byron Bay (en omgeving) lijken allemaal het ultieme te willen halen uit het buitenleven waar wij hier in Nederland allemaal naar hunkeren. Tijdens het ochtendgloren en aan het einde van de dag begeven de locals zich met een golfplank onder hun arm naar de zee om te genieten van het leven. Op deze specifieke avond ging de zon zeer mooi onder (maar dat zal vaker gebeuren) en de golven schenen uitstekend te zijn. Met een wolk aan de horizon, een klein briesje en begaafde surfers op de golven is het hier prima vertoeven. Jammer dat de zon op een gegeven moment echt onder gaat en het schouwspel ophoudt voor die dag, gelukkig kan men dan het centrum binnenwandelen vanaf het strand en daar van het ultiem relaxte avondleven genieten.

'565758' door Malika '565758' door Malika

AustraliëGold Coast

AustraliëGold Coast

Waiting for the waves

Malika

En toen stonden ze daar. Alsof ze erom vroegen gefotografeerd te worden. Het witte strand, de diepblauwe zee en twee surfers met board onder de arm. Een cliché dat onder de stralende zon het perfecte onderwerp bood voor mijn momentopname. Byron Bay, het walhalla voor surfers.

Kaart van Gold Coast en omgeving