Nevada foto's & tips

'458885' door hansdewildt '458885' door hansdewildt

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Zabriskie Point !

hansdewildt

Zabriskie Point is een bekend uitkijkpunt in het Death Valley National Park in Californië. Het is één van de heetste plekken op aarde en wordt gekenmerkt door zijn pastelkleurige golvende duinlandschap waar zo goed als niets leeft. Zabriskie Point is ook een Amerikaanse film uit 1970 van de Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni.

'532706' door antwan '532706' door antwan

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Toeren door het Valle

antwan

Ongeveer 1 uur ten noorden van Las Vegas ligt het Valley of Fire S.P, een klein maar prachtig kleurrijk staatspark. Het park staat vooral bekend om zijn kleurrijke rotsen die door wind- en watererosie de meest prachtige vormen hebben gekregen. Tel daar bij op de door oxidatie ontstane rode, gele en roze kleuren en je hebt een fantastisch gebied te pakken. Om er te komen heb je wel een auto of camper nodig. Neem in Las Vegas Interstate 15 noord, en verlaat de snelweg na ongeveer 35 mijl bij Exit 75. Rijd via State Route 169 naar het westen en je bereikt de westelijke parkgrens 12 mijl verder. Eenmaal in het park vind je aan de state route 169 diverse bezienswaardigheden zoals the Beehives, the Seven Sisters, the Arrowhead Arch en Elephant Rock. Allemaal rode rotsformaties in bijzondere vormen. Halverwege de state route 169 vind je de afslag naar de White Domes road, deze 5 1/2 mijl lange doodlopende weg lijdt je naar het meest kleurrijke deel van het park, de rainbow vista. De weg slingert hier door een prachtig kleurrijk landschap wat alle verbeelding te boven gaat. Echte wandelingen zijn er in dit gebied bijna niet maar je kunt prima je auto op een van de kleine parkeerplaatsen neerzetten en op goed geluk het gebied inlopen. Als struinend door onbekend gebied vindt je genoeg moois. De weg eindigt bij de White Domes parkeerplaats waar je de White Domes Trail kun lopen, een korte 2km lange wandeling langs een aantal mooie kleurrijke rotsen. Dus ben je ooit in de buurt, sla dit prachtige park dan zeker niet over. Voor ons is het een van de mooiste parken die we gedurende onze 4 reizen door de V.S bezocht hebben.

'506483' door Laureen '506483' door Laureen

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Perfect passend in de

Laureen

We wilden Valley of Fire gaan bekijken. Maar er was geen visitor centre of zoiets waar je je toegang kon betalen. Alleen een bakje met enveloppen waar je de tien dollar in kon doen. Natuurlijk was ik hier niet op voorbereid en had slechts briefjes van twintig dollar. Wat je noemt een luxe probleem, maar even niet handig. Ik ben naar de diverse mensen toe gegaan om te vragen of ze konden wisselen. Je zag de meesten terugdeinzen en vage excuses brabbelen. Het duurde even voor het tot me doordrong dat ze dachten dat ik om geld vroeg! Had ik weer. Dus liet ik iedere keer mijn twintig dollar zien wat andere gezichten gaf, maar niemand kon wisselen. Als uit het niets verscheen deze meneer die zo in het landschap paste, dat het bijna overkill was. Hij kon me vertellen dat het visitor centre een aantal mijlen verderop was en liet zich blasé door me bewonderen.Ik heb hem nog lang nagekeken, wat moet het heerlijk zijn om zo op een paard in een dergelijke omgeving te mogen rondtrekken...

'311087' door arny '311087' door arny

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Valley of Fire

arny

Valley of Fire ligt een uurtje rijden van Las Vegas, maar je bent meteen in een totaal andere wereld. Vooral de auto op een van de vele parkeerplaatsen langs de scenic route zetten en gaan wandelen. Helemaal spannend is om van de gebaande paden af te gaan (wel je gps of ouderwets kompas niet vergeten) en op ontdekkingsreis te gaan.

'377679' door Floydian '377679' door Floydian

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Fire Cave - Windstone

Floydian

Fire Cave, soms ook genoemd als Windstone Arch is te vinden in Valley of Fire State Park, een uurtje rijden vanaf Las Vegas. Veel mensen zoeken deze locatie maar is niet zo eenvoudig om te vinden. Je kruipt door een zeer kleine tunnel en je ziet dan dit cabinet aan sculpturen. Heel fragiel en wie weet hoe lang dit nog zo staat. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1 sec Aperture; f16 ISO; 100 RAW

'494561' door PleunGroeneveld '494561' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Lake Mead

PleunGroeneveld

Lake Mead is het grootste kunstmatige meer en reservoir in de Verenigde Staten. Het bevindt zich aan de Colorado River, ongeveer 48 km zuidoost van Las Vegas, Nevada, tussen Nevada en Arizona. Het is gevormd door water dat wordt ingesloten door de Hoover Dam en strekt zich uit tot 180 km achter de dam. Het bevat ongeveer 35 km³ water. Het water uit Lake Mead wordt via aquaducten naar gemeenschappen in zuidelijk Californië en Nevada geleid. Deze foto is genomen vanuit de helikopter waarmee wij naar de Grand Canyon vlogen.

'495371' door deerik '495371' door deerik

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Vormen en kleuren

deerik

Upper Antelope Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarige Navajo meisje. De Navajo indianen hebben de vondst van de canyon jarenlang geheim gehouden. De ingang is een smalle opening die je niet het idee geeft dat er iets bijzonders te zien zal zijn. Maar dat verandert direct nadat je naar binnen loopt, je bevindt je dan in een magische wereld tussen glooiende zandstenen wanden, die prachtige kleuren krijgen in het gefilterde zonlicht. Vooral rondom het middaguur is de lichtinval perfect. Je blijft er fotograferen! Dat de plek geen geheim meer is, is ook goed merkbaar... best druk inmiddels;) Die drukte is, volgens een paar gidsen die ik sprak, vooral te wijten aan het internet. Door de verspreiding van foto's is deze plek z'n 15 jaar geleden echt op de kaart gezet.

'511960' door hansdewildt '511960' door hansdewildt

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Calico

hansdewildt

Het stadje Calico, in het uiterste oosten van Californie, kunt je nog steeds bezoeken. Midden in de woestijn kun je nog zien hoe dit stadje er uit zag in 1881. Toen het zilver op was, verviel de stad en in 1951 begon men met de restauratie. De school van het stadje staat er nu keurig bij, even als het bruggetje om de school te bereiken.

'351867' door dianethone '351867' door dianethone

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Valley of Fire State.

dianethone

Valley of Fire State Park-Op een uurtje rijden van Las Vegas.Je komt er door Interstate 15 noordwaarts te volgen en te verlaten bij exit 75.State Route 167 brengt je tot aan de parkgrens. Ik vind Valley of Fire één van de mooiste SP die ik gezien heb,de kleuren zijn gewoonweg ongelooflijk...rose,bruin,geel,oker en natuurlijk het roodste rood. Een van mijn favoriete plekken !

'321322' door LPtje '321322' door LPtje

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Bijenwolf kever

LPtje

Deze bijenwolf kever heb ik gefotografeerd vlak bij Las Vegas op weg naar Death Valley. Deze kever eet net zoals zijn naamgenoot, een graafwespsoort de laven van bijen en alle soorsten insecten.

'408636' door hansdewildt '408636' door hansdewildt

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Vulkaanuitbarsting !

hansdewildt

Heel bijzonder vond ik het om een vulkaanuitbarsting mee te maken. Vuurbollen gingen de lucht in, stenen werden met vuur de lucht in geslingerd en dan dat donderend geraas….indrukwekkend !! Helaas het was op de Strip in Las Vegas, want daar kan echt alles. Elke avond om 10 uur is daar een vulkaanuitbarsting, gewoon tussen al die hoge gebouwen. Echt Amerika…

'505218' door Lione Kolsteren '505218' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Hoover Dam

Lione Kolsteren

Wij maakten een geweldige vlucht van Las Vegas naar de Grand Canyon, ruim een uur vliegen over dit fantastische woestijnlandschap. Even ten oosten van Las Vegas vlogen we over de Hoover Dam, die mooi te zien is.

'486888' door neretslok '486888' door neretslok

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Vegas by night

neretslok

Ook al houd je niet van nep en protserigheid, zoals ik, als je eenmaal in Vegas bent, zul je toegeven dat het toch ook wel indrukwekkend is. Zeker 's avonds. Een feestje overal. Iets om tenminste 1 keer in je leven meegemaakt te hebben.

'433232' door antwan '433232' door antwan

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Valley of Fire

antwan

Op ongeveer 1 uur rijden van Las Vegas vind je het Valley of Fire S.P. Een klein maar erg kleurrijk staatspark. Het park wordt relatief veel bezocht maar de meeste toeristen blijven op de bestaande trails. Als je hier van afwijkt en zelf op ontdekkingstocht gaat kun je nog echt bijzondere plekjes ontdekken zoals deze prachtig gekleurde rots. Hij is relatief makkelijk te bereiken en toch vindt je er geen info over in de brochures of bij de Visitorinfo, er loopt ook geen enkele pad naar toe. Mocht je ooit naar dit gebied gaan en je wilt dit prachtige plekje bezoeken dan mail me maar en dan zal ik je uitleggen hoe je er moet komen.

'408516' door hansdewildt '408516' door hansdewildt

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Ghost Town (2)

hansdewildt

Calico in de Mojavewoestijn was van 1881 tot 1896 een welvarend zilvermijnstadje, maar toen er een einde kwam aan de “silver rush” veranderde het in een spookstadje. Nu zie je er nog een oude spoorbrug, wat houten huisjes, oude karren en een schooltje. Ook een hotelletje kun je er nog zien. Of hij nog te boeken is weet ik niet, maar het is wel een kamer met balkon ….

'399658' door dianethone '399658' door dianethone

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Valley of Fire...Nati

dianethone

Valley of Fire N.M.is wat mij betreft één van de mooiere natuurparken.De kleuren van de rotsen varieren van bloedrood tot zacht geel,oker,rose en donker bruin. Ik ben er al vier keer geweest en ga er in September terug naartoe. Op een uurtje rijden van Las Vegas,dus als je het gokken beu bent...........

'507729' door hansdewildt '507729' door hansdewildt

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Steenmassa !

hansdewildt

Op weg naar Zion N.P. tussen de Bryce Canyon en Las Vegas rij je door een prachtig landschap. Elke steen is weer anders van vorm en kleur. Het bijzondere vond ik dat er in deze steenmassa nog bomen en planten groeien. Wat is de natuur hier toch mooi ! De hoge toppen liggen in de wolken..

'427180' door jumper '427180' door jumper

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Death valley

jumper

Ik heb al meerdere foto's van death valley voorbij zien komen hier op de colombus site en hier is dan de mijne :-) Wij zijn zoals velen er dwars doorheen gereden en hier en daar even gestopt voor geweldige fotomomenten zoals deze.

'435804' door MiekeDeHaas '435804' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Valley of Fire

MiekeDeHaas

Het Valley of Fire State Park staat bekend om zijn rode rotsformaties. Vroeger bevonden zich hier enorme zandduinen, die bedekt werden door zandlagen. Het gewicht zorgde ervoor dat de onderste lagen versteenden. Door de miljoenen jaren heen heeft de wind- en watererosie de versteende lagen weer aan de oppervlakte gebracht. De ijzerhoudende mineralen in het zandsteen zijn gaan oxideren. Hieraan hebben de rotsen hun rode kleur/oranje te danken.

'506768' door deerik '506768' door deerik

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Sun Beam

deerik

Als je Antelope Canyon bezoekt, kan je er op de bonnefooi heen rijden en daar een trip de canyon in boeken, maar je kunt ook een Photographic Tour boeken, je gaat dan een uur langer de canyon in en bovendien ben je er dan rond het middag uur om de Sunbeams te zien die dan op enkele plaatsen de canyon in stralen.

'435427' door antwan '435427' door antwan

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Fire Wave

antwan

Het Valley of Fire S.P. is een klein maar erg kleurrijk staatspark ten noorden van Las Vegas. In dit park vind je diverse wandelingen door een prachtig en kleurrijk rotslandschap. De mooiste wandeling in het park gaat naar de rotsformatie die ook wel Fire Wave wordt genoemd. Vooral de kleuren en de golvende lijnen zijn werkelijk prachtig. Alleen al deze wandeling is het waard om dit park te bezoeken.

'535007' door awesomemore '535007' door awesomemore

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Oldtimer

awesomemore

Neem een woestijn met cactus en parkeer er een auto naast. Paar decennia wachten en je hebt een plaatje waarvan je er een hoop vindt bij het spookdorpje El Dorado Canyon, een uurtje rijden van Las Vegas.

'535954' door awesomemore '535954' door awesomemore

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Dorst

awesomemore

Lake Mead heeft de laagste waterstand ooit heeft bereikt. Vroeger kwam het water tot aan de loopbruggen tussen de torens op de foto. Vegas heeft een onstilbare dorst, in de Rockies sneeuwt het te weinig.

'543972' door hansdewildt '543972' door hansdewildt

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Kleurenpallet !

hansdewildt

Je zult er maar wonen, op de grens van Californië en Nevada en zo’n prachtige achtertuin hebben. Je kijkt naar buiten en zie zo’n kleurenpallet en dan nog gemaakt door moeder natuur. Het landschap is daar heel divers en je kijkt je ogen uit. Droog…hor droog en alleen maar prachtige gekleurde rotsen en dan ineens een groen stukje er tussendoor met gras, bomen en planten. Elke dag water geven waarschijnlijk…..