Lake Clark NP

Lake Clark National Park biedt schoonheid, vulkanen, zalm en steile bergen die weerspiegelen in de turqouise meren. Het ligt diep verscholen in de wildernis van Alaska. Doordat er geen wegen van en naar het park lopen en je er alleen maar per helikopter of watervliegtuig kunt komen, is het een van de minst bezochte nationale parken van de Lake Clark NP. Jaarlijks krijgt Lake Clark zo'n vijfduizend bezoekers te verwerken.

Informatie over Lake Clark NP

Beste foto's & tips van Lake Clark NP

'1095696' door Menno Schaefer '1095696' door Menno Schaefer

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Verse Zalm

Menno Schaefer

Nog een foto van de kleine grizzly beer. Dit keer met een verse zalm. We konden de moeder met haar twee kleintje een tijdje volgen, en wat opviel was dat de moeder een zalm viel deze een beet gaf waardoor de zalm niet geheel dood was en hier haar jongen aanspoorde om zalmen te gaan vangen. De kleintjes vingen dan de zalm die moeders zeg maar verdoofd had. Dit hebben een aantal malen kunnen aanschouwen en ik vond dat wel bijzonder.

'1064223' door Simonedebil '1064223' door Simonedebil

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Op jacht naar zalm

Simonedebil

In Lake Clark National Park zagen we veel bruine beren. Deze was volledig gefocust op de zalmen die voorbij zwommen. Mooi contrast zo met dat groen/gele gras.

'1064222' door Simonedebil '1064222' door Simonedebil

Verenigde StatenLake Clark NP

Verenigde StatenLake Clark NP

Uitrusten van achter.

Simonedebil

Omringd door bijna 40 beren en slechts 8 mensen waaronder 2 gidsen hebben wij deze fantastische beren mogen aanschouwen. Ze deden eigenlijk niets anders dan stoeien, vissen en uitrusten van het stoeien en vissen. Zo ook deze beer die echt even aan het uithijgen was. Een fantastische ervaring waar je heel even onderdeel kon zijn van de echte natuur zoals je dat alleen maar op televisie ziet.

Laat kaart zien