Crater Lake

De Crater Lake in Oregon is met een kleine zeshonderd meter diepte het diepste meer van de Crater Lake en is ontstaan uit de vulkaan Mount Mazama. Er hoort een nationaal park bij, maar in de winter zijn de meeste faciliteiten gesloten in verband met de hevige sneeuwval. Wel kun je dan een sneeuwhike maken, of in andere maanden natuurlijk een normale hike. Het park werd in 1902 opgericht om de omgeving te beschermen.

Informatie over Crater Lake

Beste foto's & tips van Crater Lake

'553266' door mickael87 '553266' door mickael87

Verenigde StatenCrater Lake

Verenigde StatenCrater Lake

Crater Lake in...Nove

mickael87

A picture of Crater Lake in November. The majority of the park was closed due to snow. We were only able to walk around the visitors center. The landscape with the snow was beautiful.

'964018' door Haribobanaan '964018' door Haribobanaan

Verenigde StatenCrater Lake

Verenigde StatenCrater Lake

De krater van Mount..

Haribobanaan

Toen de vulkaan Mount Mazama uitbarstte werd de bovenste 1500 meter van deze vulkaan tijdens een enorme explosie weggevaagd. In de oude vulkaankrater ontstond een kratermeer (Crater Lake). Tegenwoordig behoort Crater Lake, met een maximale diepte van 594 meter, tot de zeven diepste meren ter wereld. Het eerste moment dat je over de kraterrand kijkt en het meer beneden ziet liggen is geweldig. Het meer wordt omgeven door steile rotsen en het water is intens blauw. Gedurende de dag zie je de kleur van het meer veranderen door het zonlicht. Het is goed voor te stellen dat dit voor de indianen een heilige plek is. De foto is genomen op de top van Watchman Peak, een uitzichtpunt rond het kratermeer.

Laat kaart zien