Saint Vincent en de Grenadines

Foto door Reisreporter Elizzy

Saint Vincent en de Grenadines (SVG) is een onafhankelijke eilandengroep in de Cariben, ten Noorden van Grenada. De eilanden maken deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Saint Vincent is het grootste eiland, waar 95 procent van de bevolking woont en werkt. De andere 31 eilandjes en rotspartijen zijn, los van enkele kleine dorpjes, vrijwel onbewoond. In 1675 spoelden de eerste niet-Caribische bezoekers aan op de kust. Deze zwarte slaven waren de enige overlevenden van de schipbreuk van een Nederlands schip. Zij werden moeiteloos in de maatschappij opgenomen en hun nabestaanden leven nog altijd op de eilanden. Saint Vincent en de Grenadines zijn onafhankelijk sinds 1979. Voor die tijd behoorden de eilanden zowel de Engelsen als de Fransen toe. Onderlinge strijd tussen deze twee landen was dan ook niet te voorkomen. De eilandbewoners hadden minder moeite met de Fransen en gaven hen toestemming zich als eersten te vestigen op het eiland. Na het verdrag van Parijs verloren de Fransen hun grond aan de Engelsen.
Saint Vincent en de Grenadines maken alle clichés over een turkooizen zee, stille stranden, een kleurrijke bevolking en romantische zonsondergangen meer dan waar. Als je daar niet van houdt, is er altijd nog het avontuurlijke woud of de vrij actieve vulkaan die je over de streep kunnen trekken.

Informatie over Saint Vincent en de Grenadines

Alle highlights van Saint Vincent en de Grenadines

Beste foto's & tips van Saint Vincent en de Grenadines

'509425' door ducgirl '509425' door ducgirl

Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines

Mayreau

ducgirl

Tijdens de zeilvakantie het heerlijke eilandje Mayreau aangedaan. Ook dit eilandje heeft een heerlijk 'bounty' strand. Twee dagen voor anker gelegen, snorkelen, eilandje verkend, 's avonds heerlijk gefeest en gegeten op het strand.

'509441' door ducgirl '509441' door ducgirl

Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines

Merchandise

ducgirl

Helemaal met de tekst van deze t-shirts eens! Sail fast! Live slow of Work Less! Overal in de Caribbean zie je wel van deze shirts! Heb er uiteraard eentje aangeschafd en mee naar huis genomen. Deze foto heb ik genomen op een van de eilandjes van de Tabago Cays.

'569089' door autominded '569089' door autominded

Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines

Fort Duvernette

autominded

Het liefst wil ik iets bekijken waar de grote massa geen oog voor heeft. Fort Duvernette is zo iets. Het ligt ten zuiden van het oude vliegveld naast Kingstown achter Young Island. Young Island is drukker bezocht. Daar trouwen mensen en is meer een party eiland. Ik ben met de taxi vanuit Kingstown naar een Paradise Beach gegaan daar gevraagd kan je een bootje voor me regelen en dat kon dus. In een kleine rubber boot naar het eiland gebracht en de mijn "veerman"zou beneden wachten zodat ik naar boven kon gaan om foto's te nemen. Een redelijke klim en ik ben blij dat ik het in de betrekkelijke koelte van de ochtend heb bezocht. Naast het mooie uitzicht staan er op de top wat kanonnen. Kijkend naar die kanonnen dacht ik hoe hebben ze die boven gekregen, dat is een onmenselijke taak geweest. De "veerman" kon dat bevestigen en vertelde me dat ze met een heel dik touw vanaf Saint Vincent de kanonnen omhoog moesten hijsen. En "Ze" zijn dus de slaven. Een aanrader voor wie wat anders wil zien. Ga je met een klein groepje dan valt de prijs echt mee. Alleen maakt het duurder maar weer wel bijzonder.

Praktische informatie over Saint Vincent en de Grenadines

 • Officiele website
  [url="http://www.svgtourism.com" target=_blank]http://www.svgtourism.com[/url]
 • Beste reistijd
  januari t/m april
 • Internet extentie
  vc
 • Hoofdstad
  Kingstown
 • Aantal inwoners
  100.000
 • Oppervlakte
  70% van Texel
 • Reistijd
  11:30
 • Talen
  Engels
 • Religie
  anglicanisme
 • Tijdverschil
  5 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  5 uur vroeger
 • Telefooncode
  1
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Kingstown (SVD)
 • Nationale feestdagen
  27 Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Saint Vincent en de Grenadines en omgeving

Caribbean - Saint Vincent & Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines zijn een onafhankelijk eilandenrijk in het Caribisch gebied, waarvan maar weinig Nederlanders een stempeltje in hun paspoort hebben. Columbus reisde langs zeven van de elf eilanden. Conclusie: terwijl de toeristenindustrie streeft naar perfectie, vind je overal zomaar...

Saint Vincent en de Grenadines zijn een onafhankelijk eilandenrijk in het Caribisch gebied, waarvan maar weinig Nederlanders een stempeltje in hun pas...