Saint Kitts en Nevis

Foto door Reisreporter album-editions
De cultuur van het eiland Saint Kitts is een mix van Caribische en Britse invloeden, de inwoners worden heel toepasselijk Kittitians genoemd. Nevis is een echt liefdeseiland. In tegenstelling tot ‘zusje’ Kitts is op Nevis een stuk minder te doen, maar dat maakt het eiland er niet minder om! De hagelwitte palmstranden en de blauwe oceaan die het eiland omzomen trekken vooral pasgetrouwde, of nog net niet getrouwde stelletjes aan. De idyllische hotels bieden hen een gedroomd onderkomen. Elk jaar wordt er een zwemwedstrijd tussen Saint Kitts en Nevis gehouden. De eilanden zijn nog redelijk onontdekt, het toerisme heeft nog niet de overhand. In het binnenland liggen vulkanen, bergen en ravijnen, aan de randen liggen parelwitte stranden met wuivende kokospalmen.

Informatie over Saint Kitts en Nevis

Alle highlights van Saint Kitts en Nevis

Beste foto's & tips van Saint Kitts en Nevis

'399096' door herman m '399096' door herman m

Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis

Treinrit door de...hi

herman m

Op de authentieke eilanden van Saint Kitts & Nevis heerst nog een echte Caribische sfeer. Deze twee eilanden vormen samen een onafhankelijke federale staat. Saint Kitts beschikt over een prachtige natuur met tropische regenwouden. Het gebied is dunbevolkt. In de stadjes en dorpjes vind je nog veel traditionele gebouwen. Ook is er een fort uit de koloniale periode. Dit fort is nog vrijwel volledig intact. In 2005 is Saint Kitts & Nevis gestopt met het produceren van rietsuiker. Op oude suikerrietplantages zijn nog veel suikerrietplanten te vinden. In de hoogtijdagen van het suikerriet werden de plantages ontsloten door een trein, die ervoor zorgde dat het suikerriet in de fabrieken kwam. Vandaag de dag rijdt op het spoor een excursietrein. Via dit transportmiddel krijg je een groot deel van het eiland en zijn schitterende landschappen te zien, maar kom je ook oog in oog te staan met de geschiedenis, getuige de vele ruïnes van dienstgebouwen op de voormalige plantages. De trein op Saint Kitts is samen met de trein op Cuba de enige in het Caribisch gebied.

'508405' door Fransvdg '508405' door Fransvdg

Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis

Veilig achterop....

Fransvdg

Veilig achterop bij vader op de fiets......is een Nederlands lied van Paul van Vliet. Op Saint Kitts gaat dat anders. Daar zit je bij je vader achter op een ezel. Ik heb deze foto uit een rijdende trein gemaakt (St.Kitts Scenic Railway), daardoor iets minder scherp - maar te leuk om weg te doen.

'480643' door Fransvdg '480643' door Fransvdg

Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis

Een bijzonder leuke..

Fransvdg

We weten allemaal dat Nederland aan België en Duitsland grenst. Maar wist je ook dat ons land aan Saint Kitts grenst? Het is echt zo. Sint-Eustatius, een van de Nederlandse Antillen en sinds 2010 een Nederlandse gemeente (de officiële term is “een openbaar lichaam”), ligt er vlakbij. Als je dit buurland van ons wilt bezoeken, raad ik je beslist aan om er een rit te maken met de St.Kitts Scenic Railway. Deze spoorlijn werd tussen 1912 en 1926 aangelegd voor het vervoer van suikerriet. Sinds 2003 is het een toeristenspoorlijn langs de noordoostkust van het eiland geworden. De treinrit is 18 mijl lang, dus omgerekend bijna 29 kilometer. In een rustig tempo rijd je langs de Atlantische Oceaan, de slapende vulkaan Mount Liamuiga en suikerrietvelden. Je passeert drie oude spoorbruggen en dorpjes waar de bewoners vaak vriendelijk naar je staan te zwaaien. Aan de noordkant heb je prima zicht op Sint-Eustatius en Saba (het hoogste punt van Nederland!) zie je vager op de achtergrond liggen. Onderweg krijg je uitleg over de omgeving en de drankjes aan boord zijn bij de ritprijs inbegrepen. Met een lekkere piña colada ,zonder (virgin) of met rum, geniet je van alles wat langs komt. Je kunt er voor kiezen om op banken op de bovenverdieping in de buitenlucht onder een afdak te zitten of in de wagon op rieten stoelen. Elke rijtuig heeft namelijk twee verdiepingen. Aan het eind van de rit staan er bussen op je te wachten die je via de westkant weer terug naar de hoofdstad Basseterre te brengen. Voor mensen die een cruise maken is deze bijzonder leuke rit ook als halve dagtocht te doen. Als variant kun je er voor kiezen om niet met de bus maar met een catamaran terug naar Basseterre te gaan. Dan ben je al met al ongeveer vier uur onderweg. Ik kan het jullie van harte aanbevelen. Wie meer wil weten verwijs ik graag naar de site van deze spoorwegmaatschappij: http://www.stkittsscenicrailway.com/index.html

Praktische informatie over Saint Kitts en Nevis

 • Officiele website
  [url="http://www.stkittstourism.kn/" target=_blank]www.stkittstourism.kn[/url]
 • Beste reistijd
  januari t/m april
 • Internet extentie
  kn
 • Hoofdstad
  Basseterre
 • Aantal inwoners
  40.000
 • Oppervlakte
  40% van Texel
 • Reistijd
  11:45
 • Talen
  Engels
 • Religie
  anglicanisme
 • Tijdverschil
  5 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  5 uur vroeger
 • Telefooncode
  869
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Douane
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Basseterre (SKB)
 • Nationale feestdagen
  1 augustus Dag van Emancipatie

Kaart van Saint Kitts en Nevis en omgeving