El Salvador

El Salvador ligt in Midden-Amerika, ingeklemd tussen Guatemala, Honduras en Nicaragua. De bevolking en de industrie in het land groeien snel. El Salvador is genoemd naar ‘de Redder’, oftewel Jezus Christus. De vele vulkanen in het landschap van El Salvador worden afgewisseld door riviertjes, meren en woeste wouden. De avontuurlijke hiker, de surfer, de cultuurliefhebber en het feestbeest komen in El Salvador aan hun trekken.

El Salvador ligt aan de Stille Oceaan en heeft een kustlijn van meer dan 300 kilometer lang. Het hoogste punt van het land, deCerro El Pital, bevindt zich op 2730 meter boven zeeniveau. De oude hoofdstad van het land is San Salvador . Absolute blikvanger van de stad is de grote Katholieke Kerk. Helaas wordt San Salvador regelmatig door aardbevingen getroffen.

Naast de stad San Salvador ligt de gelijknamige vulkaan. Deze stratovulkaan is 1893 meter hoog en steekt marcant boven de stad uit. De top van deze vulkaan is gemakkelijk met de auto te bereiken. Leuk voor een dagje uit en ideaal voor een mooie panoramafoto. Wel is het voor toeristen verboden om zonder gids af te dalen naar de vulkaankrater. 

Bezoek naast de hoofdstad ook eens de mooie stad Santa Ana . Dit is een stad met culturele bezienswaardigheden, zoals gotische architectuur en het Nationaal Theater. Het bruist er door de goede restaurantjes en levendige barretjes.

Een andere bezienswaadigheid is het meer van Coatepeque, dat haar naam ontleent aan inheems-Mexicaanse immigranten. Deze caldera wordt omgeven door groene heuvels en is een populaire weekendbestemming voor de elite in El Salvador , die er mooie villa’s hebben. Toch is het er nog relatief rustig en kun je er in stilte genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. 

El Salvador kent een tropisch klimaat met een duidelijk droog en nat seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Bijna alle neerslag van het hele jaar valt in deze periode. Van november tot april is het warm en droog in het land. De ideale periode om El Salvador met eigen ogen te aanschouwen en je onder te laten dompelen in de lokale cultuur. En de natuur natuurlijk ook. El Salvador is een lang bewaard geheim, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. 

Informatie over El Salvador

Alle highlights van El Salvador

Beste foto's & tips van El Salvador

'552718' door Bowral '552718' door Bowral

El Salvador

El Salvador

Pastoraal landschap

Bowral

Het was in dit fraaie landschap heerlijk toeven. De koeien genieten nog van de laatste zonlicht. Op de achtergrond ligt het Lago Suchitlan er vredig bij. Het is een in 1976 kunstmatig gecreëerd meer. Het meer produceert veel elektriciteit. Vanuit het prachtige koloniale stadje Suchitoto is het eenvoudig te bereiken.

'507379' door ducgirl '507379' door ducgirl

El Salvador

El Salvador

Rust

ducgirl

Deze foto genomen tijdens de excursie (vanuit het dorpje Suchitito) op het meer van Suchitlan. Het was heerlijk weer en iedereen in het bootje zat heel braaf stil! Ha ha... want dat is nog wel eens een strijd met al die bootexcursies en al die mensen die willen fotograferen.

'564240' door Bowral '564240' door Bowral

El Salvador

El Salvador

De bus

Bowral

Voor het lokale en regionale vervoer in El Salvador wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de 'chickenbus'. Deze gepimpte schoolbussen zie je overal rondrijden. Wachtend voor een stoplicht hing dit meisje wat dromerig uit het raam voor zich uit te staren

Praktische informatie over El Salvador

 • Officiele website
  [url="http://www.visitelsalvador.com/" target=_blank]http://www.visitelsalvador.com/[/url]
 • Beste reistijd
  november t/m februari
 • Internet extentie
  sv
 • Hoofdstad
  San Salvador
 • Aantal inwoners
  6,5 miljoen
 • Oppervlakte
  50% van Nederland
 • Reistijd
  13:20
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek (83%)
 • Tijdverschil
  7 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  7 uur vroeger
 • Telefooncode
  503
 • Voltage
  115 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  San Salvador (SAL)
 • Nationale feestdagen
  15 september Onafhankelijkheidsdag

Kaart van El Salvador en omgeving

Editie 73 nog niet in huis? Dit is wat je misloopt

Columbus-editie 73 is uit! In deze editie, die in het teken staat van sterren (in alle soorten en maten), sturen onze reporters je weer van de gebaande paden af in de Bahama’s, El Salvador, Girona en Paramaribo. Verder lees je er alles over ónze 31 favoriete wereldsterren. Niet omdat ze...

Columbus-editie 73 is uit! In deze editie, die in het teken staat van sterren (in alle soorten en maten), sturen onze reporters je weer van de gebaand...

Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelijk op rijke westerse toeristen gemunt hebben. Columbus...

Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er...