Zuidoost Cuba

Het zuidoosten van Zuidoost Cuba wordt gedomineerd door de groene bergen van het Sierra Maestra Nationaal Park National Park. Aan de rand van dit park, vlakbij de stad Santiago de Zuidoost Cuba , ligt een van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land. In de Basilica El Cobre wordt Zuidoost Cuba's beschermheilige, de zwarte Madonna, vereerd. Een andere beroemde plek is de historische en beruchte marinebasis Guantánamo Bay.

Informatie over Zuidoost Cuba

Beste foto's & tips van Zuidoost Cuba

'509955' door Obiwan '509955' door Obiwan

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Bayamo

Obiwan

Deze prachtig gekleurde kameleon zag ik rondscharrelen in Bayamo. Na wat speurwerk meen ik dat dit de Cuban Blue Knight Anole Lizard zou moeten zijn. En zo niet, dan is dat jammer. Wat betreft Bayamo, dit is een stukje Cuba waar ik nou net niet naar op zoek was. Te mooi, te netjes, te nieuw. Hartstikke leuk voor die mensen, maar ik struin liever door de ouwe zooi.

'148397' door manuela '148397' door manuela

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Natuurgeweld

manuela

Het ligt inmiddels al weer een aantal maanden achter ons, maar orkaan Ike ligt nog vers in ons geheugen. Wij waren in Baracoa ten tijde van de orkaan. Wij zaten veilig in een hotel aan de overkant van de baai, maar het stadcentrum kreeg de volle laag! De foto lijkt onscherp, maar dat komt door het slechte weer.

'90544' door rositajanssen '90544' door rositajanssen

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Kameleon

rositajanssen

Tijdens een drankje op het terras van ons hotel zag ik opeens dit verkleurbeestje zitten. Toen ik met de camera dichterbij kwam reageerde hij met een rode 'wang' zak. Prachtig om te zien hoe hij ons nauwlettend in de gaten hield.

Laat kaart zien