Noord Costa Rica

In het noorden van Noord Costa Rica vind je vele beschermde natuurparken. Meren, lagunes, vulkanen, rivieren en watervallen kenmerken de omgeving. Een bezoek aan de mistige nevelwouden van Monteverde en Santa Elena is een mooie ervaring. Wil je dieren gaan spotten, ga dan naar Rincón de la Vieja en Arenal. Van vogels tot apen en gordeldieren, je vindt ze hier allemaal.

Informatie over Noord Costa Rica

Beste foto's & tips van Noord Costa Rica

'463203' door deerik '463203' door deerik

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Blue Jeans

deerik

De blue jeans poison dart frog (dendrobates pumilo). Bij Selva Verde hoefde je niet lang te zoeken naar de Blue Jeans. Ze waren wel veel kleiner dan ik had verwacht....(zo'n 1,5 cm)

'516981' door deerik '516981' door deerik

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Giftig mooi

deerik

Costa Rica staat o.a. bekend vanwege de amfibieën die je er kunt vinden De blue jeans poison dart frog (dendrobates pumilo) is er een van. Bij Selva Verde hoefde je niet lang te zoeken naar de Blue Jeans. Ze waren wel veel kleiner dan ik had verwacht....(zo'n 1,5 cm). Pak naar CR zeker dus een goede macro lens (of tussenringen) in!

'362410' door albertensandra '362410' door albertensandra

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Hij is een koele...ki

albertensandra

Hij is een koele kikker Het is best lastig om een prachtige roodoogmakikker te spotten maar dankzij zijn prachtige geluid die hij 's avonds maakte, hebben we hem toch kunnen vinden en het vast kunnen leggen. Het lichaam is bladgroen, de flanken en buik zijn wit tot geel en de ogen zijn knalrood. Ze puilen wat uit en zijn duidelijk te zien, maar in rust schuift een membraan-achtig ooglid over het oog en is de kleur niet te zien ter camouflage. Op de flank zijn enkele vierkante blauwe vlekken aanwezig evenals een vlek vóór iedere voorpoot. De achterzijde van de buik en tenen met hechtschijven zijn geel tot oranje. Vermoed wordt dat de felle kleuren van de ogen en binnenzijde van de dijen dienen ter verdediging. Als een overdag rustende kikker wordt verstoord en de ogen opent en achterpoten wat spreidt, zijn de felle kleuren plotseling te zien en zou een vijand een moment twijfelen waardoor de kikker kan ontsnappen. De roodoogmakikikker kan ongeveer 7 centimeter lang worden, de mannetjes blijven kleiner, ongeveer 5 cm. Wikipedia

Kaart van Noord Costa Rica en omgeving