Formentera

Zeven kilometer ten zuiden van Ibiza in de Middellandse Zee ligt het klein eilandje Formentera . Omdat je hier alleen per boot kunt komen is Formentera beduidend rustiger dan de andere eilanden van de Balearen. Een overtocht duurt gemiddeld een half uur tot een uur. Jules Verne schreef in een van zijn boeken over dit eiland. Op het hoogste punt van Formentera, de 192 meter hoge La Mola, is in 1978 een gedenksteen opgericht voor deze schrijver. Op de meeste stranden van het eiland is naturisme toegestaan.

Informatie over Formentera

Beste foto's & tips van Formentera

'520384' door DaphneLange '520384' door DaphneLange

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Formentera

DaphneLange

Formentera is het knappere maar rustigere zusje van Ibiza. Het is er fantastisch mooi en overal vind je knisperende witte stranden met turquoise water. Ja, ik ben fan en kom hier zeker nog een keer terug (tenminste, dat hoop ik!)

'572377' door IngridOH '572377' door IngridOH

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Uitgerust en door....

IngridOH

Formentera een eiland om weer naar terug te keren, super mooie fietsroutes duidelijk aangegeven en veel mooie plekjes om even te stoppen voor een heerlijke lunch en te genieten van het mooie weer.. en dan heb je geluk — de meeuw zat heerlijk boven op de parasol en vloog net weg op het moment dat ik hem vast legde...

Laat kaart zien

Laatste Formentera artikelen

Blog van de week: Formentera, een pareltje om de hoek

Columbus Reisreporter DaphneLange belandde niet ver van huis in een klein paradijsje. Ze bezocht Formentera, het zusje van Ibiza. Dit eiland is niet zo’n party-eiland als Ibiza, maar wel erg mooi. Voor Daphne was het liefde op het eerste gezicht. Wil je weten waarom? Lees de Topblog van deze week.

Columbus Reisreporter DaphneLange belandde niet ver van huis in een klein paradijsje. Ze bezocht Formentera, het zusje van Ibiza. Dit eiland is niet z...