Slowakije

Slowakije is een opkomend land in Europa dat steeds meer reizigers aantrekt. Haar geschiedenis, prachtige natuur en culturele tradities maken Slowakije tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen. Maar liefst veertig procent van Slowakije is bebost en het beschikt daarom ook over veel nationale parken en andere beschermde gebieden.

Uitgestrekte bossen, hooggebergtes, kronkelende rivieren, meren en watervallen, al deze natuurverschijnselen komt u tegen tijdens uw bezoek. De op één na grootste rivier van Europa, de Donau, baant gemoedelijk haar weg door heel Slowakije . De Hoge Tatra Nationaal Park is het hoogste gebergte van het land en ligt zelfs gedeeltelijk in Polen. Steile wanden en spitse toppen, waarvan de hoogste 2655 m is. Een perfecte locatie voor een prachtige wandeling. Een leuk plaatsje waar je met een treintje naar toe kunt, is Stary Smokovec. 

Naast de prachtige natuur vind je in Slowakije veel grotten, historische steden, talloze musea en galerieën. Ook de wintersportliefhebber komt aan zijn trekken met de grote hoeveelheid skimogelijkheden en ski-resorts.De hoofdstad van Slowakije, Bratislava , is gelegen in het zuidwesten van het land aan de voet van de Kleine Karpaten slechts 60 km van Wenen. De tweede stad van Slowakije is Kosice , dicht bij de grens met Hongarije. Deze stad aan de Donau is het centrum van de Slowaakse politiek, de wetenschap, de economie en de cultuur. Het grootste deel van het 18e eeuwse historische centrum verkeert vanwege de recente restauraties in uitstekende staat. Het historische centrum is klein, maar zeker een bezoekje waard.

Informatie over Slowakije

Alle highlights van Slowakije

Beste foto's & tips van Slowakije

'295363' door Gerarda '295363' door Gerarda

Slowakije

Slowakije

Wandeling in Slowaaks

Gerarda

Wandeling in het Slowaaks paradijs, Slovensky Raj. over deze boomstammen volg je stroomopwaarts de loop van een rivier of riviertje....dit ligt aan het jaargetijde. Daarom zijn de boomstammen hoog erboven, voor als de waterstand hoger is. ook in de winter kun je hier blijkbaar wandelen, ik heb op een foldertje spectaculaire fotos gezien met enorme bevroren watervallen, ziet er geweldig uit!

'553051' door Piography '553051' door Piography

Slowakije

Slowakije

Verdwaal in het...Slo

Piography

Zo prachtig en zo goed verborgen gebleven, het Slowaakse Paradijs is een prachtig natuurgebied in het midden van Slowakije. Je kan hier uren door de bossen struinen, de rivieren volgen en de lokale natuur bewonderen, een echte aanrader voor een prachtige wandelvakantie zonder omver te worden gelopen door toeristen.

'322872' door jaapruurd '322872' door jaapruurd

Slowakije

Slowakije

Het Slowaakse paradij

jaapruurd

Na een lange tocht langs, door en/of over bossen, weiden, heuvels, bergen, kloven, ravijnen, plateaus, grotten en watervallen was dit na een aantal dagen onze eerste aanraking met de bewoonde wereld. Slovenski Raj (Slowaaks paradijs) is, zoals de naam al doet vermoeden, bijzonder mooi en overigens niet eens heel toeristisch. Er zijn daarom nog veel wilde plekken te ontdekken. Je mag niet overal van de gebaande paden afwijken, maar daar waar het wel mag gaat er een wereld voor je open. Hoewel de uitgestippelde routes ook zeker prachtig en zeer de moeite waard zijn natuurlijk! Om de natuur te beschermen zijn er hier ladders neergezet om te voorkomen dat mensen zelf met hun klimuitrusting in de rotsen gaan hakken. De tochten zijn er van zeer makkelijk (ook prima te doen met kinderen) tot zwaar. Maar welke je ook kiest, je zult er geen spijt van krijgen!

Praktische informatie over Slowakije

 • Officiele website
  [url="http://www.slovakiatourism.sk/" target=_blank]www.slovakiatourism.sk[/url]
 • Beste reistijd
  mei, juni en september
 • Internet extentie
  sk
 • Hoofdstad
  Bratislava
 • Aantal inwoners
  5,5 miljoen
 • Oppervlakte
  1,2x Nederland
 • Reistijd
  2:35
 • Talen
  Slowaaks
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdsverschil
  geen
 • Tijdverschil
  geen
 • Telefooncode
  421
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Bratislava (BTS)
 • Nationale feestdagen
  1 en 6 jan, 22, 24 en 25 april, 1, 8 en 9 mei, 5 juli, 29 aug, 1 en 15 sept, 1 en 17 nov, 24, 25 en 26 dec

Kaart van Slowakije en omgeving

Einde grenscontroles Oost-Europa

Vannacht zijn er negen nieuwe landen opgenomen in het zogenaamde Schengen-verdrag. Dit betekent dat er een einde komt aan de grenscontroles tussen onder meer Duitsland en Polen. Dus geen wachtrijen meer als je naar Oost-Europa reist...

Vannacht zijn er negen nieuwe landen opgenomen in het zogenaamde Schengen-verdrag. Dit betekent dat er een einde komt aan de grenscontroles tussen ond...