Slovenië

Witte kalksteenbergen, ondergrondse eigenaardigheden, uitgestrekte wijngaarden en een ruwe kustlijn, dat is Slovenië. Deze republiek ligt ten zuiden van de Alpen en is omringd door Oostenrijk, Italië, Kroatië, Hongarije en de Adriatische zee. Het land is qua oppervlakte slechts de helft zo groot als Nederland en telt slechte 2 miljoen inwoners.

Ondanks het feit dat Slovenië over vele natuurlijke en culturele wonderen beschikt, staan er slecht twee van deze wonderen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grotten van Škocjan zijn hier één van. Dit indrukwekkende grottenstelsel wordt ook wel ‘de kathedralen van de onderwereld’ genoemd. De, naar waarschijnlijkheid, grootste ondergrondse ruimte in Europa is met zijn bijzondere dieptes en unieke plantensoorten een indrukwekkende must-see in Slovenië.

Het land is gevuld met bezienswaardigheden en elke regio heeft zijn eigen bijzonderheden. Door de kleine afstanden kun je veel op één dag doen: wat dacht je van hiken in de Alpen, een wijntje drinken bij een local en relaxen op het strand. Als één van de groenste landen van Europa (meer dan de helft bestaat uit wouden), is Slovenië uitermate geschikt om buiten te zijn. Skiën, klimmen, hiken, raften, kanoën en fietsen zijn dingen die je gedaan moet hebben, of tenminste één hiervan als je een bezoek brengt aan dit kleine ongerepte land.

 

Informatie over Slovenië

Alle highlights van Slovenië

Beste foto's & tips van Slovenië

'504040' door thijsvincent '504040' door thijsvincent

Slovenië

Slovenië

De grotten van skocja

thijsvincent

skocjanske jame, de grotten van skocjan zijn werkelijk indrukwekkend, ze zijn dan ook Unesco wereld erfgoed. De zalen zijn zo reusachtig, het is je nauwelijks voor te stellen. Foto's nemen mag er niet, alleen maar om te voorkomen dat de rondleiding te traag gaat, dus hebben we snel snel enkele foto's genomen. Zeker het bezoeken waard.

'522537' door RonMessing '522537' door RonMessing

Slovenië

Slovenië

Fris groen

RonMessing

Ukanc Slovenie aan het meer van Bohinj, haast niet te geloven dat het midden in de zomer op zo'n mooie plek zo rustig kan zijn. Het water van het riviertje dat in het meer uitkwam was minstens net zo koud als het eruit ziet.. In het meer zelf kun je toch lekker zwemmen. Aan de rand van het Triglavski narodni park, maar het is wel echt een uithoek, maar wel een uithoek waar je prachtig kunt wandelen. Verderop meer richting Kranjska Gora, via de 203 en 206 kom je allerlei mogelijkheden tegen om te raften; te klimmen of je compleet een ongeluk te stampen op je mountain bike. Heerlijke omgeving

'516678' door ALopezBlanco '516678' door ALopezBlanco

Slovenië

Slovenië

Bohinj te mooi voor..

ALopezBlanco

Tijdens haar bezoek aan de Bohinj vallei zei de Engelse detective schrijfster Agatha Christie 'Bohinj te mooi voor een moord'. Ze kwam om van de rust en de natuur te genieten. En gelijk had ze! Het meer en de omgeving is echt prachtig! Als je niet zoveel tijd hebt, lekker buiten wil zijn en toch zoveel mogelijk wil zien...ga dan fietsen! Er zijn goede aangelegde fietspaden en uitgestippelde routes. We hadden zelf onze vouwfietsen bij ons, maar je kan er fietsen huren. De tocht die wij gedaan hebben was ong 30 km en ging langs een rivier, door kneuterige dorpjes, door alpenweiden met uitzicht op de omringde bergen en last but certainly not least langs het meer van Bohinj!

Praktische informatie over Slovenië

 • Officiele website
  [url="http://www.slovenia.info/intro/index.asp" target=_blank]www.slovenia.info[/url]
 • Beste reistijd
  juni t/m augustus
 • Internet extentie
  si
 • Hoofdstad
  Ljubljana
 • Aantal inwoners
  2 miljoen
 • Oppervlakte
  Helft van Nederland
 • Reistijd
  1:45
 • Talen
  Sloveens
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  geen
 • Telefooncode
  386
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A
 • Aanvlieghaven
  Ljubljana (LBJ)
 • Nationale feestdagen
  25 juni Dag van de Souvereiniteit

Kaart van Slovenië en omgeving

Einde grenscontroles Oost-Europa

Vannacht zijn er negen nieuwe landen opgenomen in het zogenaamde Schengen-verdrag. Dit betekent dat er een einde komt aan de grenscontroles tussen onder meer Duitsland en Polen. Dus geen wachtrijen meer als je naar Oost-Europa reist...

Vannacht zijn er negen nieuwe landen opgenomen in het zogenaamde Schengen-verdrag. Dit betekent dat er een einde komt aan de grenscontroles tussen ond...

Las Vegas in Slovenie

Voor de grootste gokstad ter wereld hoef je straks niet meer naar Las Vegas. Slovenië wil namelijk aan de grens met Italië een Europese ‘Las Vegas’ bouwen. Zo groot als het echte Las Vegas wordt het niet, maar het komt in de buurt.

Voor de grootste gokstad ter wereld hoef je straks niet meer naar Las Vegas. Slovenië wil namelijk aan de grens met Italië een Europese ‘Las Vegas’ bo...