Trondheim

Trondheim is de hoofdstad van de Noorse provincie Sør-Trøndelag en is gelegen aan de Trondheimfjord. Qua inwoneraantal is het de derde stad van Trondheim, na Oslo en Bergen . Het bekendste bouwwerk van de stad is de Nidaroskathedraal uit het jaar 1070. Ook bezienswaardig zijn het kasteel Sverresborg en het standbeeld van Olav Tryggvason.

Informatie over Trondheim

Beste foto's & tips van Trondheim

'263330' door Willemien '263330' door Willemien

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

Pakhuizen Trondheim

Willemien

Net als veel andere Noorse steden werd ook Trondheim eens door brand verwoest, in 1681. Daarna werd de stad weer opgebouwd. Aan de oever van de Nidelva staan oude mooi geschilderde pakhuizen uit de 18e eeuw. Ze zijn gebouwd op palen om ze te beschermen tegen wateroverlast.

'453548' door MiekeDeHaas '453548' door MiekeDeHaas

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

De kust bij Bud

MiekeDeHaas

Het plaatste Bud was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelsplaats en is tegenwoordig een rustig vissersdorpje met allemaal houten huizen. Bud was een strategisch gelegen plaatst. Er zijn nog steeds bunkers en kanonnen uit de tweede wereldoorlog. Het plaatsje ligt prachtig aan deze kust met allemaal kleine eilandjes. Bij het openen is de foto beter!

'510406' door carla '510406' door carla

NoorwegenTrondheim

NoorwegenTrondheim

Aan de monding

carla

Trondheim ligt aan de monding van de Nidelva, beschermd gelegen met uitstekende havencondities. De rivier was in de Middeleeuwen diep genoeg voor scheepvaart. Een modderlawine maakte de rivier minder bevaarbaar en verwoestte een deel van de haven in het midden van de 17e eeuw.

Kaart van Trondheim en omgeving