Trondelag

Het vlakke en vruchtbare Trondelag is een regio in het centrale deel van Trondelag. De grootste stad en tevens de hoofdstad van dit gebied is Trondheim . Regionale specialiteiten van Trondelag zijn karsk (koffie met wodka of pure alcohol) en sodd (een soort soep met schapenvlees en gehaktballen).

Informatie over Trondelag

Beste foto's & tips van Trondelag

'490993' door robgreeve '490993' door robgreeve

NoorwegenTrondelag

NoorwegenTrondelag

Scherenkust van Bud

robgreeve

Het plaatsje Bud is een vissersdorpje op het schiereiland Romsdal. We hebben hier een tussenstop gemaakt op weg naar de Atlanterhavsveien. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn diverse bunkers gebouwd door de Duitsers om een invasie te voorkomen. Deze bunkers en geschut is nog duidelijk aanwezig in het dorpje.

'406923' door Miller '406923' door Miller

NoorwegenTrondelag

NoorwegenTrondelag

Dubbel

Miller

Deze driehoek meertje ligt bij schitterend NP Saltdal. Deze prachtige ochtend had even windstil en laag wolken. Niet alleen meertje maar ook in bos is ook prachtig om te zien. Jammergenoeg had ik geen tijd om foto te maken want we moeten veerboot halen. Maar ooit willen we echt graag terug bij NP Saltdal maar wel voor paar dagen. Er lopen ook wild dieren zoals elanden, rendieren en beren (pas gespot, stond op nieuws)

'485809' door robgreeve '485809' door robgreeve

NoorwegenTrondelag

NoorwegenTrondelag

Atlanterhavsveien

robgreeve

Deze toeristische route verbindt door middel van 8 bruggen diverse eilanden met elkaar. De weg is 8 kilometer lang. De brug die je hier ziet heeft een lengte van 260 meter en is 23 meter hoog.

Kaart van Trondelag en omgeving