Telemark

Telemark is een provincie in het zuiden van Telemark. De hoofdstad is Skien en het hoogste punt van dit gebied is de 1883 meter hoge Gaustatoppen. Bezienswaardigheden in Telemark zijn de Staafkerk van Heddal, Krossobanen, de waterval Rjukanfossen en ook de Hardangervidda Nationaal Park , de grootste hoogvlakte van Europa.
 

Informatie over Telemark

Beste foto's & tips van Telemark

'526848' door ALopezBlanco '526848' door ALopezBlanco

NoorwegenTelemark

NoorwegenTelemark

Natuurlijk...zwempara

ALopezBlanco

In het zuiden van Nissedal vind je een natuurlijk kunstwerk, de Potholes van Eikhom, gecreëerd door het water van de rivier Fyresåna. De potholes werden pas zichtbaar nadat de rivier werd ingedamd voor het opwekken van elektriciteit. In de zomer biedt dit natuurlijke zwembad een heerlijke verfrissende duik , sommige van de potholes zijn wel 10 meter diep! Wij waren er in juni nog wat fris om te zwemmen. We hadden dit kleine paradijsje helemaal voor ons zelf en genoten van de rust. Fantastisch voor een picknick! Tip voor het maken van mooie foto's van water is natuurijk een polarisatiefilter. Bij het maken van deze foto had ik die nog. Ik was zo aan het draaien aan het filter (normaal kreeg ik het er met geen mogelijkheid af!), plons daar lag ie in een van de potholes. Dus de volgende tip let goed op dat het filter er nog goed is opgeschroefd! Hoe kom je bij de potholes: Op weg 41 (telemarksvegen) neem je de afslag naar Haugsjåsund Family Camping, en volg dan de bordjes naar Jettegrytene (potholes).

'391696' door mamamia '391696' door mamamia

NoorwegenTelemark

NoorwegenTelemark

Sprookjes hotel in...

mamamia

Nog op zoek naar een bijzonder hotel voor je vakantie, dan kan ik je het Dalen hotel wel aanraden. De bouwstijl van dit fraaie hotel in gebaseerd op de traditionele staafkerken en op de viking schepen met hun draken koppen. Deze koppen vind je terug op de daken. Het hotel werd voltooid in 1894 en was vooral bestemd voor de elite die het telemark kanaal bezochten.

'488976' door robgreeve '488976' door robgreeve

NoorwegenTelemark

NoorwegenTelemark

Staafkerk

robgreeve

De staafkerk is een typisch Scandinavische kerk. Een hout geraamde van palen wordt op een stenen fundering geplaatst. De kerk bestaat uit alleen maar hout. Hier te zien is de grootste van Noorwegen en ligt in de plaatst Heddal. Hij is gebouwd in de 13e eeuw en wordt nog steeds gebruikt voor kerkdiensten.

Kaart van Telemark en omgeving