Noorwegen Reviews

8

Categorie: Regio

Zuid- en westkust Noorwegen

schenkel was hier op 2019-06-01

Een prachtige plek het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland. Hier vind je het schiereiland Lindesnes,met de daarbij behorende vuurtoren.Vast gezien bij het mooie tv programma rond de noordzee ! Je kan bij aankomst je auto,bus,camper parkeren op de voor hun bestemde plaatsen.Daarna loop je naar de ingang. Je krijgt eerst een film tezien over hoe het hier vroeger was.Zeer de moeite waard. Daarna kan je de klim naar boven wagen,en evt een bezoek aan en in de vuurtoren brengen. Daarna een bezoekje aan de marineshop.
Er is ook een museum bij.
Je kan op eigen houtje lekker wandelen daar.
Alles word duidelijk gebracht wel in het duits of engels
In het voor seizoen zijn er nog weinig toeristen

Het is een eindje rijden om er tekomen
review geplaatst op 2019-07-08

10

Categorie: Regio

malangen

karinm was hier op 2019-02-01

In Noord-Noorwegen zijn een aantal populaire gebieden zoals de Lofoten, Vesterålen en Senja. Minder bekend maar zeker zo mooi is Malangen, een gebied ongeveer 75 km ten zuidoosten van Tromsø. Je treft er nog heel veel "puur natuur" aan, waar je kunt rondrijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Zorg tijdens de wintermaanden wel dat je een auto met spijkerbanden meekrijgt bij de autoverhuur; een 4x4 is niet perse nodig. In de winter is alles prachtig witbesneeuwd; en hoewel je minder daglicht hebt (in februari zo'n 6 uur) is dat licht echt hemels voor fotografen: het blauwe uur duurt ook echt een uur, en het daglicht bestaat uit de mooiste pasteltinten. Voor wildlife zit je ook goed: je komt regelmatig rendieren (de "huisdieren" van de Sami, je bent hier tenslotte in Sami-land) en soms ook elanden tegen. De temperatuur is in de winter niet zo bar, het is hier niet zo extreem koud zoals je bij plekken met een landklimaat meer aantreft. Een fijne accommodatie is Malangen Resort, waar je ook diverse activiteiten kunt boeken zoals een husky-sledetocht, langlaufen, een rit met een sneeuwscooter. En als uitsmijter: Malangen ligt precies in het gebied van de Noorderlicht-cirkel, een cirkel om de magnetische Noordpool. Je hoeft hier dus niet naar het noorden te kijken om dit magische licht te aanschouwen, het kan zich overal boven je bevinden. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben, maar de kans op Noorderlicht is in dit gebied wel heel erg groot.
Fijne winterbestemming

review geplaatst op 2019-03-28

8

Categorie: Land

Noorwegen

Ria was hier op 2018-03-15

De natuur is prachtig, maar toch wat saai. Dennenbomen, watervallen en meren, telkens maar weer. Elanden of rendieren niet gezien. De steden zijn leuk, maar weinig informatie gekregen. En als je dan een chauffeur treft die ook reisleider moet "spelen" maar weinig culturele informatie of algemene informatie geeft, dan is dat jammer en wil je niet meer naar Noorwegen. Ik heb het daar gehad.
natuur, steden

informatie chauffeur Pelikaan, geen dieren gezien
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Highlight

bleik

wisseschout was hier op 2017-08-01

In de haven van Bleik kun je een Puffin safari [ papegaaiduikers] boeken met een kleine vissersboot naar een beschermde vogelrots waar + 10 000 muffins broeden. Ook zie je veel zeearenden en zeehonden. De kapitein/gids is zeer gedreven en doet alle moeite om je zoveel mogelijk te laten zien. De vaartocht zelf naar de rots toe is ongeveer 10 minuten. Geweldig leuk om al die duizenden papegaaiduikers te zien zwemmen rond de boot en met visjes te zien bovenkomen. Ogen kom je te kort want ook in de lucht gebeurde natuurlijk ook genoeg. Verder heeft Bleik, een camping en hotelletje. Het dorpje zelf is piepklein. ook is hier het langste zandstrand van Noorwegen.
Rustig

review geplaatst op 2019-01-22

9

Categorie: Land

Noorwegen

karinm was hier op 2017-07-01

In Flåm kun je een aantal activiteiten ondernemen. Zo kun je er met een (elektrische) boot of met een kano over het Aurlandsfjord varen, met geweldig ruige natuur om je heen. Vanuit Flåm vertrekt ook de Flåmsbana, een treintje dat vanaf zeeniveau tot aan Myrdal gaat op 866m hoogte. De treinrit zelf is een belevenis, je stijgt vrij steil en je rijdt door prachtige natuur. De treinrit is populair, dus je moet ruim van te voren een plaats boeken. DE meeste mensen gaan ook met deze trein weer terug. Veel leuker echter is om in Myrdal een fiets te huren (wel even vooraf bespreken, www.caferallaren.no) en een deel van de Rallarvegen te fietsen. Je fietst op je mountainbike weer terug naar Flåm, het kost je dus weinig inspanning, want je gaat naar beneden, en je kunt stoppen waar je wilt om foto's te maken. Onderweg kom je langs een schattig kaasboerderijtje, waar je natuurlijk kaas kunt kopen, maar ook koffie kunt drinken of pannenkoeken kunt eten! De fiets kun je aan het eind van je rit bij het station in Flåm achterlaten, deze wordt met de trein weer naar boven vervoerd.
Combinatie van treinrit en fietstocht
Mooie uitzichten
Kaasboerderij/koffiestop onderweg
Lekker rustig onderweg

Ruim van te voren treinrit boeken
Treinrit is duur
review geplaatst op 2017-10-09

10

Categorie: Regio

Fjord Noorwegen

red-fox-1950 was hier op 2017-06-01

Het fjorden gebied is één van de mooiste maar ook één wan de drukst bezochte plekken van Noorwegen wij zien dit verschil duidelijk om dat wij er 40 jaar geleden voor het eerst kwamen Maar Noorwegen heeft gelukkig heel veel natuur te bieden dus kan ik alleen maar zeggen gaat het met eigen ogen bekijken.
Puur natuur
Rust en ruimte

Geen
review geplaatst op 2017-08-05

8

Categorie: Land

Noorwegen

De natuur is prachtig, maar toch wat saai. Dennenbomen, watervallen en meren, telkens maar weer. Elanden of rendieren niet gezien. De steden zijn leuk, maar weinig informatie gekregen. En als je dan een chauffeur treft die ook reisleider moet "spelen" maar weinig culturele informatie of algemene informatie geeft, dan is dat jammer en wil je niet meer naar Noorwegen. Ik heb het daar gehad.
natuur, steden

informatie chauffeur Pelikaan, geen dieren gezien
review geplaatst op 2016-09-19

1

Categorie: Land

Noorwegen

BenRTravellers was hier op 2016-07-01

Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Geen

Prijs-kwaliteit verhouding
Enorm druk
Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
Plat volksvermaak
Touristtrap
review geplaatst op 2016-10-22

1

Categorie: Stad

Flåm

BenRTravellers was hier op 2016-07-01

Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Geen

Prijs-kwaliteit verhouding
Enorm druk
Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
Plat volksvermaak
Touristtrap
review geplaatst op 2016-10-22

8

Categorie: Land

Noorwegen

RoyanvanVelse was hier op 2016-06-01

Een lekkere stad voor een weekendje uit. Er is veel te zien en te doen, niet alleen in de stad zelf maar ook op het museumeiland net voor de kust, of in het beeldenpark in het noorden van Oslo. Alles is ook nog eens te lopen.
Alles binnen loopafstand
Veel diversiteit aan musea

Duur
review geplaatst op 2017-11-19

10

Categorie: Land

Noorwegen

corriedewinter was hier op 2016-05-01

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Afwisselend
Oslo met locals
het hele jaar geschikt

geen
review geplaatst op 2017-06-04

10

Categorie: Stad

Oslo

corriedewinter was hier op 2016-05-01

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Afwisselend
Oslo met locals
het hele jaar geschikt

geen
review geplaatst op 2017-06-04

9

Categorie: Stad

Tromso

WKerkhof was hier op 2016-03-01

Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Grote kansen op Noorderlicht
Gezellig stadje
Midden in een prachtige omgeving
Veel activiteiten vanuit het centrum te doen

Duur
Redelijk druk met toeristen
review geplaatst op 2016-10-24

9

Categorie: Land

Noorwegen

WKerkhof was hier op 2016-03-01

Bergen is niet alleen een heel mooi stadje, de ligging tussen 7 machtige bergen bied ook nog eens veel mogelijkheden om actieve dingen te doen en de natuur in te trekken! De stad zelf heeft mooie karakteristieke oude straatjes met gekleurde, houten huisjes. Een hele mooie en levendige haven en vele lekkere restaurantjes! Bezoek de vismarkt en ga met de kabelbaan omhoog voor een mooi uitzicht over de stad. Wil je erop uit? De stad is omgeven door fjorden, bergen en gletsjers, dus voor elk wat wils. Er is een mooie fjordcruise vanuit Bergen waar je door de fjorden naar Mostraumen vaart, maar ook kun je vanuit hier mooie cruises maken met Norway in a Nutshell. Bergen is te bereiken per vliegtuig, cruiseschip, trein, Hurtigrutten postboot en natuurlijk de auto! Wij waren er in de winter (maart) 3 nachten en dan is er zelfs genoeg te doen om je dagen mee te vullen!
Gezellige haven
Gezellige straatjes
combinatie van stad en natuur
Zelfs in de winter mooi

veel regen
review geplaatst op 2016-10-05

9

Categorie: Land

Noorwegen

WKerkhof was hier op 2016-03-01

Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Grote kansen op Noorderlicht
Gezellig stadje
Midden in een prachtige omgeving
Veel activiteiten vanuit het centrum te doen

Duur
Redelijk druk met toeristen
review geplaatst op 2016-10-24

10

Categorie: Regio

Nordland

WKerkhof was hier op 2016-03-01

De Lofoten is echt een plek die je niet over mag slaan als je in Noorwegen bent! De natuur is werkelijk adembenemend met zijn hoge scherpe bergen, zijn vele fjorden en meren en zijn kleine, authentieke vissersdorpjes! De luchten zijn bijna altijd mooi, en afwisselend. Met een beetje geluk spot je langs de kust nog walvissen of orka's! Je kunt de Lofoten makkelijk zelf verkennen met je eigen auto of een gehuurde auto. Zelfs in de winter (toen wij er waren) is dit heel goed te doen. Een bijzonder extraatje aan deze toch al mooie plek is de grote kans op noorderlicht in de winter. De zomer heeft weer al extraatje de extra lange zomeravonden met de midzomer-nacht-zon! In de winter is het er heel rustig met alleen een handjevol fotografen. Het nadeel is dat er dus ook weinig gedaan wordt voor toeristen, zo zijn de meeste parkeerplaatsen nog niet gestrooid, de toiletgebouwtjes zijn allemaal gesloten en ook de meeste restaurantjes zijn dicht. In de zomer schijnt het een stuk drukker te zijn, en dan zijn de wegen waarschijnlijk wel erg smal om alle toeristen aan te kunnen... Ik heb mijn Columbus Factor gebaseerd op mijn eigen ervaringen, dus de wintertijd!
Prachtige landschappen
geweldige luchten en licht
Grote kans op noorderlicht in de winter
Goed zelf te rijden, ook in de winter

Kleine, smalle wegen
schijnbaar druk in de zomer
In de winter weinig faciliteiten
review geplaatst op 2016-10-05

10

Categorie: Regio

Centraal Noorwegen

In Skjeggedal in Noorwegen (tussen Bergen en Oslo) ligt een Noorse trekpleister genaamd Trolltunga. Het betreft een prachtige 11 kilometer lange wandeling door een sprookjesachtig landschap. De wandeling begint met een flinke beklimming in een bosachtig gebied. Na een klein uur lopen gaat de natuur over in een geweldige mooie open vlakte met stenen ondergrond. Om je heen zie je niets anders dan steen en bergen. Paaltjes die bestaan uit opeengestapelde stenen geven de weg aan in de ruige natuur, waar naast natuur verder niets te vinden is. Zo nu en dan kom je andere sportieve wandelaars tegen, maar verwacht geen kiosk, café etc. Een schrale troost: het beekwater is koel en schoon en daardoor prima drinkwater! De tocht gaat opnieuw verder bergopwaarts. Zwaar, maar langzaamaan kom je bij het eindpunt: een leeuwenkoningachtige rots die een prachtig uitzicht biedt over een ravijn!
Natuur
Uitzicht
Rust

Gevaar
review geplaatst op 2016-10-04

8

Categorie: Regio

Hordaland

hamminga was hier op 2015-08-01

In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Schitterend uitzicht
Mooie wandeling

Erg druk in het hoogseizoen
review geplaatst op 2016-08-29

8

Categorie: Stad

Bergen

hamminga was hier op 2015-08-01

In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Schitterend uitzicht
Mooie wandeling

Erg druk in het hoogseizoen
review geplaatst op 2016-08-29

8

Categorie: Land

Noorwegen

kburgers1 was hier op 2015-07-01

Wie even een andere route dan de drukke E6 in Noorwegen wilt rijden kan de E16 - 51 pakken. Je komt dan langs Jotunheimen National Park in het Oosten van Noorwegen. Dit park is bijna even groot als Friesland en je vind hier de grootste bergen van Noorwegen. Een uitermate geschikte plek om mooie wandelingen te maken. En te genieten van schitterende uitzichten en prachtige kristal heldere bergmeren. Op een heldere dag kan je in het water de weerspiegeling van de bergen zien. In dit park ben je niet alleen. Er leven immers nog wilde rendieren. In het uitgestrekte landschap kan je ze met wel tientallen tegelijk zien. Soms moet je wel goed kijken omdat hun kleuren afsteken tegen het landschap. Kortom een schitterend park voor de echte natuurliefhebber.
National Park
Wilde rendieren
Schitterende berg meren
Hoogste bergen van Noorwegen
Relatief weinig toeristen

Er kan nog lang sneeuw liggen
review geplaatst op 2017-01-30

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo.
Aantal inwoners in Noorwegen: 4,7 miljoen.
Oppervlakte van Noorwegen: 60% van Frankrijk.
De reistijd naar Noorwegen is 1:55.
Gesproken Talen in Noorwegen: Noors, Samisch.
Aanvlieghaven(s) van Noorwegen: Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD).