Oslofjord

De Oslofjord strekt zich uit over een lengte van 107 kilometer in het zuidoosten van Oslofjord. De fjord loopt van Oslo in het noorden tot het Skagerrak in het zuiden. Qua oppervlakte is het de vijfde grootste fjord van het land. Tegenwoordig is de regio rond de Oslofjord het dichtstbevolkte gedeelte van Oslofjord. Het is een belangrijk recreatiegebied, zowel voor buitenlandse toeristen als voor de Noren zelf.

Informatie over Oslofjord

Beste foto's & tips van Oslofjord

'288400' door Willemien '288400' door Willemien

NoorwegenOslofjord

NoorwegenOslofjord

Oslofjord

Willemien

De Noorse hoofdstad Oslo is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Hoewel Oslo de allure heeft van een grote stad is de natuur overal dichtbij. Het centrum van Oslo is niet al te groot, overzichtelijk en heeft vele bezienswaardigheden. Oslo is comfortabel te bereiken wanneer je gebruik maakt van een van de veerdiensten. Wij maakten de overtocht met de veerdienst vanuit Oslo naar Frederikshaven in Denemarken. Rondom de Oslofjord zijn veel houten gekleurde huisjes te vinden. De Noren gebruiken deze huisjes in hun vrije tijd.

'332194' door assy86 '332194' door assy86

NoorwegenOslofjord

NoorwegenOslofjord

Fjorden Flam

assy86

Tijdens mijn vakantie in 2010 onder meer met het beroemde Flam-treintje naar Flam geweest. De dag begon bewolkt, maar klaarde later op en leverde een mooi schouwspel op tussen de fjorden.

'281651' door corriedewinter '281651' door corriedewinter

NoorwegenOslofjord

NoorwegenOslofjord

Norwegian woods

corriedewinter

Als je de Oslofjord invaart, passeer je vele eilanden met vakantiehuizen, hytter genoemd. Die hytter zijn vaak heel luxe ingericht, met sauna en hot tub. Men verblijft er ieder weekend en in de vakanties. De boot ligt klaar in de jachthaven. In de herfst doet Noorwegen niet onder voor de VS wat the Indian Summer betreft. De herfstkleuren knallen je tegemoet! Natuurlijk moet ik denken aan de song van The Beatles: I once had a girl, Or should I say She once had me. She showed me her room, Isn't it good? Norwegian wood.

Kaart van Oslofjord en omgeving