Oslo

Oslo is de hoofdstad en de grootste stad van Oslo. De stad ligt in het zuidoosten van het land, aan het begin van de Oslofjord . Met meer dan vijftig musea en galerieën heeft de stad de toerist veel te bieden. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het centrum. De bekendste trekpleisters van Oslo zijn het Akershus, het Rådhuset, het Koninklijk Paleis en Gamlebyen.

Informatie over Oslo

Beste foto's & tips van Oslo

'404460' door corriedewinter '404460' door corriedewinter

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Indian Summer in...No

corriedewinter

Als je in de Oslofjord vaart, passeer je vele eilanden met vakantiehuizen. Die hytter zijn vaak heel luxe ingericht, met sauna en hot tub. Op vrijdagavond loopt Oslo leeg, want een weekend naar de hut is normaal, in ieder seizoen. In de herfst doet Noorwegen niet onder voor de VS wat the Indian Summer betreft. Wij varen hier half oktober en de herfstkleuren knallen je tegemoet!

'483028' door corriedewinter '483028' door corriedewinter

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Vervoer in tijgerstad

corriedewinter

We staan hier voor het Centraal Station van Oslo, Ostbanehallen. Hier kom je aan met de Airport Express (Flytoget), die ieder halfuur rijdt. Er is veel op loopafstand te bezichtigen in Oslo, maar als je wat verder wilt kun je een ticket kopen voor alle vormen van openbaar vervoer, zoals de ferry naar het museumeiland of de tram. Met een los kaartje van €4, reis je één uur door Oslo. Een Oslopass is veel duurder, maar je reist dan onbeperkt én je hebt toegang tot wel dertig musea en de Hop on Hop off bus. Een pas voor een dag kost ongeveer €27. Koop je kaarten wel vooraf in het gebouw links achter de tijger of bij de VVV, in de bus zijn ze duurder. De tijger is trouwens een cadeau ter gelegenheid van het 1000-jarig bestaan van de stad. Oslo werd namelijk ooit de ‘tijgerstad’ genoemd.

'498762' door adelheid '498762' door adelheid

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Bar code

adelheid

Oslo is met sneltreinvaart aan het veranderen, en er zijn greote plannen voor de nieuwe "waterfront". Een van die projecten is de zg. "bar-code" buildings, smalle, diepe gebouwen mooi op een rijtje geplaatst met uitzicht op de Oslo fjord. Ze zijn in korte tijd uit de grond gestampt en worden binnenkort geflankeerd door mooie apartementen en een heel nieuw museum gewijd aan de schilder Edvard Munch.

Kaart van Oslo en omgeving

Laatste Oslo artikelen

Oslo - Scandinavische superster

De Noorse hoofdstad Oslo heeft, met een beetje hulp van de olie-industrie, in de afgelopen tien jaar een ware metamorfose ondergaan. Van het slaperige kleine broertje van Kopenhagen en Stockholm tot dé Scandinavische hotspot voor design en architectuur. Drie locals verklappen welke plekken je in gee...

De Noorse hoofdstad Oslo heeft, met een beetje hulp van de olie-industrie, in de afgelopen tien jaar een ware metamorfose ondergaan. Van het slaperige...