Nærøyfjord

De Nærøyfjord is een fjord in de gemeente Aurland in Sogn og Fjordane. De fjord heeft een lengte van twintig kilometer en een breedte van driehonderd meter. Het is een zijtak van de beroemdere Sognefjord. De Bergen rondom de fjorden bereiken een hoogte van 1700 meter. Sinds 14 juli 2005 staat de Nærøyfjord op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, samen met de Geirangerfjord .

Informatie over Nærøyfjord

Beste foto's & tips van Nærøyfjord

'515469' door carla '515469' door carla

NoorwegenNærøyfjord

NoorwegenNærøyfjord

Stalheim Vallei

carla

Stalheim is een plaatsje gelegen tussen Voss en Gudvangen in de provincie Hordaland. Er gaat een zeer steile weg, "de Stalheimskleiva, door het dal. Bovenaan heb je prachtig panoramisch uitzicht over het dal en de hele vallei. Er lopen diverse trails voor gevorderde hikers (neem de steigijzers maar mee :).

'520526' door carla '520526' door carla

NoorwegenNærøyfjord

NoorwegenNærøyfjord

Staafkerk

carla

Deze houten staafkerk is gewijd aan Sint Andreas. De in de constructie gebruikte Andreaskruisen zijn naar deze heilige vernoemd. De kerk is waarschijnlijk rond 1150 gebouwd. Daarbij heeft hij vermoedelijk een eerdere kerk vervangen. Tijdens archeologisch onderzoek zijn onder de vloer resten gevonden van een oudere kerk of een heidense tempel.

'532334' door carla '532334' door carla

NoorwegenNærøyfjord

NoorwegenNærøyfjord

Inspiratie voor...rei

carla

Een goede manier om Nærøyfjord te ontdekken is via de diverse ombemande hutten in het park. De hutten zijn eigendom van Den Norske Turistforening (DNT) en officieel heb je een sleutel nodig om de deur te kunnen openen van de hut. Noorwegen is een uniek wandelland met zo'n 20.000 km aan gemarkeerde paden. In geen land ter wereld zijn bovendien zoveel berghutten.

Kaart van Nærøyfjord en omgeving