Jotunheimen

De Jotunheimen zijn erg populair onder hikers en bergbeklimmers. In het Jotunheimen Nationaal Park Nationaal Park vind je twee van de hoogste Bergen van Noord-Europa, waar de Galdhøpiggen, die bijna 2500 meter boven zeeniveau ligt, er een van is. In het gebied in het zuiden van het land zijn verschillende lodges om te overnachten.

Informatie over Jotunheimen

Beste foto's & tips van Jotunheimen

'552332' door corriedewinter '552332' door corriedewinter

NoorwegenJotunheimen

NoorwegenJotunheimen

Jotunheimen moet je..

corriedewinter

We trekken rond in het NP Jotunheimen, het hoogste bergland van Noord-Europa. Het is oktober, het wordt 's nachts kouder, de watervallen en kleine stroompjes zijn al bevroren en zoals je ziet ligt er al sneeuw. We rijden naar een van de vele meren in de verte, het Vinstrimeer. De zon schijnt uitbundig en de mossen en kleine plantjes krijgen warme kleuren. Je kunt bessen plukken en wandelingen zijn in de herfst nog prima te doen. Later is dit een prachtig skigebied, je ziet links wat skiliften. In het weekend laden de Noren de langlaufski’s in en gaan heerlijk skiën door het prachtige landschap. In Beitostolen kun je ook alpineskiën en snowboarden. De meeste wegen zijn in herfst en winter goed te rijden. Hou er rekening mee dat vanaf 1 november winterbanden bij je eigen auto verplicht zijn. Je kunt dan beter een auto huren.

'525177' door corriedewinter '525177' door corriedewinter

NoorwegenJotunheimen

NoorwegenJotunheimen

Het machtige landscha

corriedewinter

Jotunheimen is het hoogste bergland van Noord-Europa. Het ligt ten noorden van de Sognefjord. 'Jotunheimen' betekent 'het huis der reuzen', er liggen hier 250 toppen boven de 1.800 m. Van het totale gebied is een gedeelte ingericht als Nationaal Park, gesticht in 1980. Hier zie je een van de vele meren, het Vinstrimeer, met links achter wat vakantiehuizen en boerderijen. Wij zijn er in de herfst, er ligt al wat sneeuw, de watervallen zijn gedeeltelijk bevroren, de kleuren zijn intens. ’s Zomers, van juli tot september, kun je in de Jotunheimen wandelen en bergbeklimmen en in de winter is het één groot ski- en langlaufgebied. De meeste wegen zijn in herfst en winter goed te berijden, in het voorjaar moeten er veel reparaties verricht worden. Hou er rekening mee dat vanaf 1 november winterbanden bij je eigen auto verplicht zijn. Als je die niet hebt, kun je beter huren.Je vliegt dan naar Oslo Gardemoen en huurt op de luchthaven.

'526972' door konne000 '526972' door konne000

NoorwegenJotunheimen

NoorwegenJotunheimen

Jotunheimen

konne000

Noorwegen, een land ruig en vol onaangetaste natuur. Waar je ook komt is het mooi, zoals hier in het N.P. Jotunheimen, een gebied waar je eindeloos kunt wandelen, waar je vaak bijna geen mens tegenkomt. Wij kwamen deze dame met kind wandelend tegen, want dat is wel iets wat iedere Noorweger in het bloed zit! Wandelen en het liefst van hut naar hut!

Kaart van Jotunheimen en omgeving