Jotunheimen NP

Foto door Reisreporter pensionado

De op een na hoogste berg in zuidoost-Azië, Mount Kinabalu (4095 m), kun je in twee dagen beklimmen en is een must voor natuurliefhebbers. Daarnaast kent het gebied vele flora, waaronder de vele soorten wilde orchideeën. De berg is gelegen in het Kinabalu State Park op het Maleisische deel van Borneo. Voor de lokale bevolking van de Kadazan-Dusun stam is de Mount Kinabalu een heilige berg.

Informatie over Jotunheimen NP

Beste foto's & tips van Jotunheimen NP

'487598' door corriedewinter '487598' door corriedewinter

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Jotunheimen in ieder.

corriedewinter

Jotunheimen is het hoogste bergland van Noord-Europa. Het ligt ten noorden van de Sognefjord. 'Jotunheimen' betekent 'het huis der reuzen', er liggen hier 250 toppen boven de 1.800 m. Van het totale gebied is een gedeelte ingericht als Nationaal Park, gesticht in 1980. Hier zie je een van de vele meren, het Vinstrimeer, met links achter wat vakantiehuizen en boerderijen. Wij zijn er in de herfst, er ligt al wat sneeuw, de waterval links is bevroren, de kleuren zijn intens. ’s Zomers, van juli tot september kun je in de Jotunheimen wandelen er bergbeklimmen en in de winter is het één groot ski- en langlaufgebied. De meeste wegen zijn in herfst en winter goed te berijden, in het voorjaar moeten er veel reparaties verricht worden. Hou er rekening mee dat vanaf 1 november winterbanden bij je eigen auto verplicht zijn. Je kunt dan beter huren.

'482935' door Bergwerk '482935' door Bergwerk

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Sunset on Valdresflya

Bergwerk

Noorwegen | Valdresflya Naar Noorwegen gaan betekent voor mij genieten van leegtes, vlaktes, rust en ruimte. Dit alles vindt je op de Valdresflya, dat kleine bergplateautje dat tegen het Nationale Park Jotunheimen aanschurkt. Elke keer als je er komt is het anders, het licht, de wind, de stand van de zo'n en de altijd veranderende wolkenformaties. Er heerst een bergklimaat, guur en onvoorspelbaar. Eigenlijk is er niets, maar tegelijkertijd alles. Ga op zo'n grote ijstijdkei zitten en kijk gewoon om je heen. Je wordt vanzelf verliefd op dit gebied.

'409163' door tineke smit-broekhuizen '409163' door tineke smit-broekhuizen

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Gletsjer,...gletsjerw

tineke smit-broekhuizen

Ook dit jaar waren we weer in Noorwegen....Deze foto maakte ik op één van de indrukwekkendste dagen daar! Wat een groots landschap! Urenlang zou ik daar kunnen zitten. Vooral omdat er veel wolken waren, die elke minuut weer zorgden voor weer andere beelden!

Kaart van Jotunheimen NP en omgeving