Jostedalsbreen

De grootste gletsjer van Jostedalsbreen en tevens van het vasteland van Europa bevindt zich in het Jostedalsbreen Nationaal Park. De gletsjer is honderd kilometer lang en heeft op sommige plaatsen een dikte van vijfhonderd meter. Bijzonder zijn de gletsjerhikes in verschillende niveaus. De Jostedalsbreen bevindt zich in de provincie Sogn og Fjordane aan de zuidwestkust.

Informatie over Jostedalsbreen

Beste foto's & tips van Jostedalsbreen

'440141' door MiekeDeHaas '440141' door MiekeDeHaas

NoorwegenJostedalsbreen

NoorwegenJostedalsbreen

Hiken over de gletsje

MiekeDeHaas

Jostedalsbreen is de grootste gletsjer op het vasteland van Europa en maakt deel uit van de noordpool. Deze is 15 km breed en 100 km lang. Het is eeuwenoud ijs waarop je een hiking kunt maken. Wel onder begeleiding omdat er veel kieren en gaten in het ijs zitten. Op de foto zie je een aantal zwarte puntjes op een rij. Dit zijn de bikkels die een hike aan het maken zijn.

'500618' door robgreeve '500618' door robgreeve

NoorwegenJostedalsbreen

NoorwegenJostedalsbreen

Smeltende gletsjer

robgreeve

Helaas is overal op de wereld te zien wat de opwarming van de aarde tot gevolg heeft. Hier zie je de onderzijde van een uitloper van de gletsjer Jostedalsbreen. Daar waar de mensen op foto staan was 10 jaar terug nog allemaal ijs.

'450416' door MiekeDeHaas '450416' door MiekeDeHaas

NoorwegenJostedalsbreen

NoorwegenJostedalsbreen

Wandelen op de...glet

MiekeDeHaas

Op de gletsjer Josedalsbreen is mogelijk een hiking te maken. Op de foto zijn een aantal zwarte 'stokjes' te zien. Dit zijn de bikkels die deze hiking zijn aangegaan. Het is eeuwenoud ijs en het lijkt me super om deze hiking onder begeleiding uit te voeren. Het is niet zonder gevaar vanwege de spleten en gaten die in het ijs zitten. Alleen in de vergroting zie je de bikkels.

Kaart van Jostedalsbreen en omgeving