Hardangervidda NP

Het Hardangervidda Nationaal Park National Park is de grootste hoogvlakte van Europa. Het ligt in Hardangervidda NP uitgestrekt over de provincies Hordaland, Telemark en Buskerud. De vlakte is een restant van een berggebied dat in de ijstijd door gletsjers is afgesleten, daardoor heeft het gebied grote open vlaktes, rustieke meren en aan de rand hoge toppen.

Informatie over Hardangervidda NP

Beste foto's & tips van Hardangervidda NP

'486514' door Bergwerk '486514' door Bergwerk

NoorwegenHardangervidda NP

NoorwegenHardangervidda NP

The Shelter

Bergwerk

Noorwegen | Hardangervidda De Hardangervidda is de grootste hoogvlakte van Europa. Het is een natuurgebied met de status van een Nationaal Park en is ongeveer 8000 km² groot. De hoogvlakte is het restant van een berggebied dat in de ijstijden door gletsjers is afgesleten. Aan die gletsjers dankt het gebied zijn huidige vorm met grote open vlaktes, rustieke meren en aan de rand hoge toppen. De hoogvlakte is (vrijwel) boomloos, en het hele jaar door kunnen in de hogere gebieden sneeuwresten liggen. Behalve in de zomer ligt de hoogvlakte altijd bedekt onder een dik pak sneeuw. Op de foto een oude 'Steinbu', een berghut in de buurt van de Bjoreidsdalshytte aan het riviertje Bjoreio. Om de sfeer te benadrukken heb ik aan de foto alleen een textuur toegevoegd.

'486091' door passiefoto '486091' door passiefoto

NoorwegenHardangervidda NP

NoorwegenHardangervidda NP

Kleurrijk Noorwegen

passiefoto

Noorwegen verrast steeds weer door de grote afwisseling in het landschap. De rijkdom aan kleuren in de bergen heb ik op deze foto proberen te vangen. Het is echt een schitterend land en door het geweldig mooie en lezenswaardige tijdschrift van Columbus van deze maand heb ik er weer veel plezier in om die foto's te bekijken. Vlakbij de plek waar deze foto is gemaakt, is het trouwens mogelijk om in de zomer te skiën op 1.600 meter hoogte, namelijk vlakbij Stryn.

'450383' door annemariec '450383' door annemariec

NoorwegenHardangervidda NP

NoorwegenHardangervidda NP

Steenmannetjes

annemariec

Op weg naar de Lysebotn. Een weg met 27 haarspeldbochten. Je kan ook met een ferry maar dan mis je deze bijzondere weg. De weg was in mei net sneeuw vrij gemaakt.

Kaart van Hardangervidda NP en omgeving