Fjell Noorwegen

Fjell is een gemeente in de Noorse provincie Hordaland, gelegen in het zuiden van het land. In 1971 werd de Sotrabrug naar het vasteland geopend. Deze goede verbindingsweg en de nabijheid van de stad Bergen zorgden voor een sterke bevolkingsgroei, van minder dan 7000 tot meer dan 23.000.

Informatie over Fjell Noorwegen

Beste foto's & tips van Fjell Noorwegen

'433678' door DennisWierenga '433678' door DennisWierenga

NoorwegenFjell Noorwegen

NoorwegenFjell Noorwegen

Tuin op je dak

DennisWierenga

Een daktuin of groen dak raakt in Nederland steeds meer in trek. niet zo vreemd want het heeft vele voordelen en is een erg duurzame oplossing: Het beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuurschommelingen, en hagel en verlengt zo de levensduur. Daktuinen bufferen regenwater en ontlasten daarmee riolen. In de zomer bieden ze verkoeling en in de winter isoleren ze het huis tegen de invloed van extreme kou. In een dichtbevolkt gebied als Nederland is een daktuin een mogelijkheid om de schaarse ruimte intensiever te gebruiken. In Noorwegen wordt al eeuwen gebruik gemaakt van groene daken, meestal zijn de daken bedekt met sedum, mos of zoals hier gras. Regelmatig zie je echter ook flinke sparren op de daken staan. De groene dakbedekking zorgt ervoor dat de woningen deels opgaan in het landschap. De enige vraag blijft hoe maai je een dak?

'552663' door konne000 '552663' door konne000

NoorwegenFjell Noorwegen

NoorwegenFjell Noorwegen

Oerbeest

konne000

Noorwegen is echt mijn land. Heerlijk rustig, prachtige natuur en veel wildlife. Neem nu de elanden, rendieren, vossen, lynxen, etc., maar ook deze muskusos die meestal in groepjes in de Dovrefjell voorkomt. Tijdens een wandeling aldaar spotten we twee mannetjes van deze grote jongens! Oerbeesten zijn het!

'441453' door adelheid '441453' door adelheid

NoorwegenFjell Noorwegen

NoorwegenFjell Noorwegen

Vestre Slidre

adelheid

Ook deze foto is met de iPad gemaakt. Dit is een bekend foto-stop-punt aan de Slidrefjord. In tegenstelling tot wat de naam suggereert is dit geen fjord maar een langgerekt meer. Toen ik er was voegden die wolkjes nog wat extra's toe aan het toch al fraaie uitzicht.

Kaart van Fjell Noorwegen en omgeving