Durmitor NP

IJs heeft gezorgd voor een dramatisch berglandschap in deze regio. Er zijn achttien meren, de Tara-canyon en het 2200 meter hoge massief van Meded. In de winter kun je hier goed wintersporten, in de zomermaanden is het goed vertoeven als je van wandelen en klimmen houdt.

Informatie over Durmitor NP

Beste foto's & tips van Durmitor NP

'510075' door travelbag '510075' door travelbag

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Wandelen in Montenegr

travelbag

Voor wie van wandelen houd is een wandelreis in Montenegro een aanrader. In 8 dagen hebben wij van hut naar hut gelopen in een schitterende natuur. Hier zijn we in het Dormitor NP. Een park met hoge rotspunten van sommige meer dan 2000m.Het park staat onder bescherming van Unesco.

'542278' door KHeijlaerts '542278' door KHeijlaerts

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Onontdekt wandelgebie

KHeijlaerts

Deze zomer ben ik wezen wandelen in Montenegro. Klein, maar prachtig landje! Vooral de binnenlanden zijn nog totaal niet toeristisch. Ik heb diverse lange wandelingen gemaakt waarbij je urenlang niemand tegen komt. Je slaapt veelal in kleine 'kabouterhuisjes' die 'Katun' worden genoemd. Basic, maar erg leuk! Alles wat er nu in de bergen is om te overnachten is nieuw, of nog in aanbouw. Behalve in de stadjes zoals het ski-stadje Zabljak, daar is wel wat toerisme. Al is dat wel voornamelijk lokaal toerisme. Dit is een foto van onze eerste wandeling. In Durmitor NP. We zijn heel die hoge berg in de achtergrond rond gewandeld en zijn nu bijna aan het einde van de wandeling. Een boertje heeft hier zijn plek gevonden en er liepen dan ook heel gezellig koeien en geiten met bellen om hun nek te klingelen, en rechts beneden zie je een paard. Ik heb mijn wandelingen gemaakt met een lokale gids en dat is wel aan te raden op de meeste plekken. Er staat over het algemeen wel een route aangegeven hoor, maar je loopt toch voornamelijk van A naar B en niet in een rondje zoals hier in Nederland. Je zal dus toch vervoer moeten regelen. Voordeel is meteen dat je de gids de kleren van het lijf kan vragen ;-) Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; f9; 1/200; ISO100

'542509' door KHeijlaerts '542509' door KHeijlaerts

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Nietig klein

KHeijlaerts

Nietig klein, zo voelde ik me toen ik door de bloemrijke weides wandelde aan de voet van de iconische bergen van Durmitor NP. Dit natuurgebied is een van de prachtige NP's die het kleine Montenegro rijk is. Durmitor NP staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Toch is er nog erg weinig toerisme in dit gebied. Je loopt hier een hele dag zonder andere mensen tegen te komen. Heel bijzonder!

Laat kaart zien