Malta

De verschillende eilandjes waaruit Malta  bestaat, vormen samen één van de kleinste landen in de Middellandse zee. Het land bestaat uit drie grotere eilanden: Malta Gozo  en Comino, en nog een paar onbewoonde eilandjes. Het is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld en met ruim een miljoen bezoekers per jaar is het er in het hoogseizoen nog drukker. De meeste reizigers belanden op Malta , dit eiland is het bekendste van de drie. Het is vrij kaal, maar heeft veel culturele bezienswaardigheden zoals de bijzondere overblijfselen van 5000 jaar oude tempels.

Hedendaags vormen deze overblijfselen één de belangrijkste bezienswaardigheden van Malta . De tempels zouden gebouwd zijn door de eerste bewoners van Malta : kolonisten uit Sicilië. Na de komst van de Feniciërs omstreeks 1000 voor Christus heeft Malta eeuwen vol strijd en vreemde heersers gekend. Dat heeft Malta vooral te danken aan de strategische ligging in de Middellandse Zee en het feit dat Malta vrijwel altijd binnen handbereik lag van machtige rijken en volkeren. De stad Valletta is de hoofdstad van het eiland en de republiek Malta. Het is een bijzondere zestiende eeuwse stad die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat genoteerd. Het middeleeuwse centrum is omringd door een muur die nog volledig intact is.

Hou je meer van groen en wil je meer rust om je heen dan is Gozo een aanrader. Dit is de groenere en heuvelachtiger versie van Malta . Groene landschappen, rust, kleine pittoreske dorpjes en gastvrije inwoners zijn enkele kenmerken. Je kunt aan de kust de Azure Window vinden, een gat in één van de gigantische rotsblokken aan zee. Deze deur - of dit venster - is ontstaan door het geweld van de golven die de rotsen heeft weggeslagen. Bovenop twee gigantische rotsblokken ligt een richel van wel honderd meter lang en twintig meter hoog. Als je door het Azure Window kijkt, zie je de blauwe wateren van de Middellandse Zee.

Op het kleinste bewoonde eilandje Comino, hier vind je vooral tijdelijke inwoners, kun je een lekkere dag zwemmen. Er ligt een turkooisblauwe lagune ten zuidwesten van het eiland, De Blue Lagoon , een begrip in Malta . Nergens op het eiland vind je zo'n grote plek met de prachtige turkooisblauwe weerspiegeling van het water als hier. Je kunt dan urenlang genieten van het heerlijke water of lekker relaxen op de boot met een fantastisch uitzicht. Let op, dit is dé toeristische trekpleister van het eiland, dus het kan er erg druk worden. Beide eilanden zijn te bereiken met de boot vanaf Malta .

 

Informatie over Malta

Alle highlights van Malta

Beste foto's & tips van Malta

'497431' door pkoelewijn '497431' door pkoelewijn

Malta

Malta

Zicht op Mdina

pkoelewijn

De middeleeuwse stad Mdina, midden op Malta, is zeker een dagtocht waard. Behalve genieten van thee en taart op de stadsmuur (met een weids uitzicht tot aan Mosta), kijk je hier je ogen uit buiten en binnen de kerken. Op dit panorama zien we de oude stad met de robuuste muren.

'509825' door Jan10e '509825' door Jan10e

Malta

Malta

Boottocht Blue Grotto

Jan10e

Helaas is tijdens de Zuidelijke Route van de Hop On Hop Off de stop bij de Blauwe Grot in de middag. Tenminste, dat komt omdat wij eerst Valetta aandoen. Maar het is ook niet handig om eerst helemaal tot de blauwe grot mee te rijden en verder alles over te slaan. Maar feit is dat een bezoek aan de Blauwe grot in de ochtend moet plaatsvinden wil je de pracht van dit stukje kust ervaren. Wij waren er nu om half 4, konden net nog met een bootje mee. Dan vaar je langs de kust naar de Blauwe Grot (niet echt blauw op dit tijdstip omdat er geen zonlicht meer komt) en vervolgens nog een paar andere grotten. Het tochtje duurt nog geen 20 min. en kost 8 euro. Zwemvest inbegrepen. Vanaf de dubbeldecker zag ik de grot van boven. Langs de weg is een uitzichtpunt, maar daar stopt de bus helaas niet. Wij waren eerder al bij de Bleu Lagoon geweest op Comino en werden daar ook al getrakteerd op een aantal grotten tijdens de terugvaart. Achteraf viel dit boottochtje bij de blauwe grot ons dus wat tegen. Dus wil je dit zien: Ga in de ochtend en neem de tijd om behalve het boottripje naar het uitzichtpunt (terug te lopen) indien je geen eigen vervoer hebt. Heb niet echt een mooie blauwe foto van de grot zelf, alleen van boven af, en die had ik al eens geplaatst, maar het gaat me nu even om de tip.

'519621' door Jeanne '519621' door Jeanne

Malta

Malta

Verboden te parkeren

Jeanne

Mdina was tot 1530 de hoofdstad van Malta, telt 400 inwoners en ligt in het centrum van het eiland. Het dorp is gelegen op een rotsplateau op een hoogte van 235m. De geschiedenis gaat terug tot 4000 voor Christus, een wandeling door het historisch centrum is prachtig Dwalen door de smalle straatjes, geven je een gevoel in een andere wereld te zijn terecht gekomen!! De auto parkeren is niet mogelijk, "hoe bedoel je verboden te parkeren"!!

Praktische informatie over Malta

 • Officiele website
  [url="http://www.visitmalta.com" target=_blank]www.visitmalta.com[/url]
 • Beste reistijd
  mei, juni en september
 • Internet extentie
  mt
 • Hoofdstad
  Valetta
 • Aantal inwoners
  400.000
 • Oppervlakte
  2x Texel
 • Reistijd
  3:00
 • Talen
  Maltees en Engels
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  geen
 • Tijdsverschil
  geen
 • Telefooncode
  356
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Douane
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Prikken
  nee
 • Aanvlieghaven
  Malta (MLA)
 • Nationale feestdagen
  21 september Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Malta en omgeving

Breaking: bekende rotsboog op Malta ingestort!

Het Blauwe Raam op het Maltese eiland Gozo is ingestort! Een zware storm vaagde de toch al ernstig door erosie aangetaste rotsboog weg. Hierdoor is Malta een bekende toeristische trekpleister armer.

Het Blauwe Raam op het Maltese eiland Gozo is ingestort! Een zware storm vaagde de toch al ernstig door erosie aangetaste rotsboog weg. Hierdoor is Ma...

Yes, de zonnigste winterbestemmingen dichtbij

Niet te lang vliegen en toch naar een zonnige bestemming? Dit zijn de favoriete winterparadijsjes van de Columbusredactie, van dichtbij tot iets verder weg.

Niet te lang vliegen en toch naar een zonnige bestemming? Dit zijn de favoriete winterparadijsjes van de Columbusredactie, van dichtbij tot iets verde...

Malta - Party pelgrims

Met zijn azuurblauwe zee, zonaanbidders en feestende horden toeristen is het makkelijk om Malta af te doen als hedonistisch party-eiland. Het tegenovergestelde is waar: voor locals staat het leven in het teken van God, met een kerk voor iedere dag van het jaar en een priester voor elke duizend inwon...

Met zijn azuurblauwe zee, zonaanbidders en feestende horden toeristen is het makkelijk om Malta af te doen als hedonistisch party-eiland. Het tegenove...