Amalfi kust foto's & tips

'497502' door Zandkorrel '497502' door Zandkorrel

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfikust

Zandkorrel

Tijdens een rondreis langs de grote steden van Italië reisden we ook een stukje langs de Amalfikust. En hoewel ik er dus maar een klein stukje van heb gezien, is het blijven hangen als een plek waar ik nog een keer naar terug wil. Prachtig gebied!

'517802' door JoshuaX '517802' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Zuilendoolhof

JoshuaX

Volledig geopend komt deze foto het best tot zijn recht. Hij is genomen in Paestum, een geweldige archeologische site 2 uur ten zuiden van Napels, gelegen in een prachtig groene omgeving. Hier staan de drie grootste en best bewaarde Griekse tempels van Italië uit de tijd dat Zuid Italië een Griekse kolonie was, 2500 jaar geleden. Iedere tempel heeft nog de binnen- en buitenzuilen overeind staan. Twee van die tempels staan recht naast elkaar en toen ik er achter langs liep en naar links keek, zag ik niets anders dan Griekse zuilen, rijen dik. Het leek wel een zuilendoolhof. Paestum is relatief onbekend vergeleken met bijvoorbeeld Pompeï dat ruim een uur ten noorden ligt, maar het is een oase midden in het Italiaanse landschap. Aan het uiteinde van de site ligt een mooi restaurantje met buitentuin om lekker te lunchen na je bezoek, met daarbij imposant uitzicht op de tempels.

'528863' door pkoelewijn '528863' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Boottocht langs...Ama

pkoelewijn

Vanuit het pittoreske haventje van Massa Lubrense maakten we een boottocht langs de kust naar Amalfi. We hadden er stralend weer bij.Na terugkeer maakte ik deze foto van het haventje van M. Lubrense.

'522759' door JoshuaX '522759' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Leven op het randje

JoshuaX

In het plaatsje Nocelle, dat je hier ziet liggen, leven ze letterlijk op het randje van de afgrond. Het is het eindpunt van de mooiste én eenvoudigste wandeling aan de Amalfikust, de "Sentiero degli Dei". Hoe lekker klinkt dát zo in het Italiaans. Het is het Pad van de Goden en het mooie is dat je met een lijnbus naar het hoogste punt van de wandeling kunt, het plaatsje Bomerano. Vanaf daar daal je in 6 km. geleidelijk af naar Nocelle. Wij hadden ook nog de mazzel dat er een groep wandelaars onder begeleiding van een Engelse gids op de bus zat. Deze gids was een replica van Anthony Hopkins, zelfs zijn stemgeluid was exact hetzelfde (of was het hem echt?). In ieder geval kregen we een gratis geschiedenis- en cultuurles onderweg. Na aankomst in Nocelle kun je op een spectaculaire locatie lekker eten in ongeveer het enige restaurant wat er is, een uitbouw op palen waardoor je recht de afgrond beneden je inkijkt en links en rechts de Amalfikust ziet. Na het eten heb je de keuze, 1700 traptreden afdalen naar Positano of de bus er naar toe nemen. Wat zouden wij gedaan hebben......?

'524726' door JoshuaX '524726' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Positano

JoshuaX

We zijn dus met de bus gegaan vanuit Nocelle richting Positano en hebben de 1700 traptreden overgeslagen (zie eerdere foto Leven op het randje). De bus stopt namelijk boven op de top van de berg die je ziet. Daarna moet je nog helemaal naar beneden lopen door de mooie kronkelende straatjes richting strand. Daar kun je heerlijk met een Italiaans ijsje uitpuffen en genieten van de unieke bouw en ligging van deze plaats aan de Amalfi kust. De wolken hangen over de bergtoppen erachter, een prachtig gezicht als je daar zit (of ligt). Vergeet alleen niet dat je ook de berg weer op moet om de bus weer te pakken.......maar op het strand is dat even iets om nog niet bij stil te staan.

'525704' door JoshuaX '525704' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Dalmuziek uit Ravello

JoshuaX

Je hoeft niet van klassieke muziek te houden om hier in vervoering te raken. In de avond worden er klassieke concerten in de buitenlucht gehouden in het stadje Ravello, gelegen honderden meters boven de Amalfi kust. De muziek danst door het dal. Wij zaten in een huisje op de berg tegenover, midden in een citroenplantage, en konden enkele avonden op ons terrasje genieten van zwoele muziekklanken uit de verte. Eén avond werd er een spectaculaire vuurwerkshow gegeven aan de overkant, wat een uitzicht! We zaten in het veel minder toeristische Minori, een ideale uitvalsbasis voor de Amalfikust. Je ziet het hier aan één van de baaien liggen vanuit de tuinen van Villa Rufolo in Ravello. Vanuit Minori kun je eenvoudig met de auto via een bergpas doorsteken naar de Vesuvius, Pompeï en Herculaneum nabij Napels. Daarnaast kun je een groot deel van de Amalfi kust zelf bestrijken met een gemiddelde van 20 km per uur dat je hier met de auto kunt halen. Overdag is het een gekkenhuis op de kronkelende wegen. Ravello zelf is een prachtig oud stadje met twee bekende Villa's met tuinen, deze Villa Rufolo (13e eeuws), en de nog veel mooiere Villa Cimbrone (11e eeuws) met het Terras der Oneindigheid. Op dit hangende terras kijk je honderden meters de afgrond in. En in de avond kun je genieten van de dalmuziek uit Ravello. Je kunt ook zelf een buitenconcert bezoeken tussen juni en september. Meer informatie hierover, en ook over de twee Villa's, vindt je op "www.ravello.com".

'531658' door pkoelewijn '531658' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Zicht op Amalfi

pkoelewijn

Een boottocht langs de Amalfikust biedt de mooiste uitzichten op de oevers. Hier komen we aan bij het prachtige stadje Amalfi. Bezoek hier de interessante Duomo met klooster en de crypte van St Andreas.

'499182' door kcmelbers '499182' door kcmelbers

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfi blijft mooi bi

kcmelbers

In april naar de Amalfi kust staat garant voor wisselvallig weer. Echter maken de zon, regen en onweersbuien de Italiaanse regio nog interessanter en indrukwekkender.

'502846' door Leonard '502846' door Leonard

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Positano en onbekend.

Leonard

Positano is een bekende highlight van Italië, maar niet zonder reden. Het stadje is verticaal tegen de berg opgebouwd waardoor je een hoop trappen moet lopen, maar tussen door kan je van mooie uitzichten genieten. Je ziet oude foto een blik op positano vanaf het centrale (glamour) strand Spiaggia Grande. Mocht je meer rust willen, dan is er een erg mooi wandelpad vanaf hier naar Spiaggia del Fornillo.

'529033' door pkoelewijn '529033' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Lemon man

pkoelewijn

Onze Arie, uitgedost als een gele kanarie. Alle gekheid op een stokje. Deze streek in Italie staat bekend om zijn citroenen. Sommige citroenen zijn echt reusachtig groot. De Italianen maken er de limoncello likeur van en ook het citroenijs is niet te versmaden. Dit ijswinkeltje bevindt zich vlakbij de dom.

'531211' door JoshuaX '531211' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Zonder inspanning

JoshuaX

De Sentiero degli Dei (het godenpad) geeft overweldigend uitzicht over een heel groot deel van de Amalfikust. Het bekende stadje Positano zie je meestal afgebeeld vanaf zee of vanaf het strand, hier zie je van 800 meter hoogte hoe het nou eigenlijk tegen de kust is aangebouwd met het strand eronder zichtbaar. Een fenomenaal gezicht. Nu komt het mooiste; deze wandeling kost bijna geen inspanning, je wandelt voortdurend licht dalend omlaag. Je kunt namelijk vanuit de plaats Amalfi de bus pakken richting Bomerano in de bergen. Daar begint de Sentiero, na 6,3 km arriveer je in Nocelle dat recht boven Positano ligt. In Nocelle kun je de bus naar Positano en terug naar Amalfi pakken. Ook geschikt voor kinderen, geen probleem. De beste uitzichten zoals je ze nergens anders aan de Amalfikust vindt, en misschien wel nergens in heel Italië, zonder inspanning. Wil je nog wat langer genieten en toch nog wat inspanning leveren, kun je vanaf Nocelle ook de 637 traptreden naar Positano afdalen.

'529631' door pkoelewijn '529631' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Duizelingwekkende...k

pkoelewijn

Er gaat een duizelingwekkende kustweg naar Amalfi. Het is dus aangenamer om je per boot naar deze stad te begeven. Wij maakten die excursie vanuit de haven van Massa Lubrense vlakbij Sorrento. Je kunt vanuit de boot de mooiste kijkjes op de kust krijgen. Op deze foto zie je ook de bussen staan wachten op hun beurt om door de eerstvolgende tunnel te gaan. Die tunnels hebben meestal maar 1 baan.

'529689' door pkoelewijn '529689' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Kathedraal

pkoelewijn

De kathedraal van Amalfi is het bezoeken waard. Je bezoekt het klooster en de kerk. Vooral de crypte is zeer indrukwekkend. Hier bevinden zich relieken van de heilige Andreas en er wordt dan ook heftig gebeden. Het geheel fungeert als een museum waarvoor je dus entree betaalt. Op deze foto, het timpaan aan de voorgevel.

'529155' door pkoelewijn '529155' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Boottocht

pkoelewijn

Een boottocht langs de Amalfikust is echt een must als je in deze streken bent. Wij begonnen onze trip in het haventje van Massa Lubrense, dat nog net aan de golf van Napels is gelegen. Op deze foto kijken we terug op de kaap punta Campanella en op de drie rotsen die naast Capri liggen.

'530014' door pkoelewijn '530014' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Positano

pkoelewijn

Positano ligt mooi tegen de berg aangeplakt. Als je vanaf de landzijde het strand wilt bereiken , moet je een flinke afdaling maken. Hier een kijkje op dit pittoreske stadje vanaf de zee.

'530313' door pkoelewijn '530313' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Romantisch

pkoelewijn

Daar komt de bruid.....werd er gespeeld terwijl vader zijn dochter de tuin van het klooster San Francisco in Sorrento binnenvoerde. De bruidegom stond al te wachten bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Voor het klooster stond een witte Rolls Royce... Romantisch toch?

'530183' door pkoelewijn '530183' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Het plein voor de Dom

pkoelewijn

Het is meestal een drukte van jewelste op het pleintje voor de Dom van Amalfi. Groepen schoolkinderen en veel, heel veel toeristen. Ga op het terrasje zitten met een drankje en wacht op een rustig moment, zodat je de hordes niet hoeft weg te fotoshoppen....

'517732' door kaatje1977 '517732' door kaatje1977

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Capri: een...tussendo

kaatje1977

Capri staat bekend om de luxe, wat ook zeker zo is. Alleen wandel van Capri stad naar de kust en je krijgt de prachtigste pareltjes te zien. Dit eiland staat bekend om gezien en gezien te worden, maar heeft mij wel kunnen bekoren kijkende naar de mooie omgeving. Dit doorkijkje op de rots voor de kust geeft een mooie romantisch plaatje. Ben er zelf wel trots op.

'549437' door vulture1960 '549437' door vulture1960

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Kasteel San Nicola di

vulture1960

Maiori is een klein dorpje aan de Amalfitaanse kust. Het heeft een klein strand, jachtgaven en een mooie kustlijn. Je kunt er ook een mooie bergwandeling maken naar het hoger gelegen kasteel Kasteel San Nicola de Thoro-Plano. Je bereikt het kasteel via een trap met ongeveer 900 treden. Het uitzicht is er prachtig. Voor de openingstijden check de website http://www.comune.maiori.sa.it/index.php?option=com_content&view=article&id=254&Itemid=119

'530477' door elisleem '530477' door elisleem

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Positano vanaf het...

elisleem

De Amalfikust is één van de mooiste kusten van Europa. Steile kliffen, afgewisseld met fotogenieke dorpjes. Wij verbleven in Nocelle, een dorpje 300m boven Positano. Een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, op 30 min wandelen van Positano en slechts een fractie van de prijzen van Positano, een echte aanrader! Wat je zeker moet doen als je in of rond Positano verblijft, is het huren van een bootje. Vanaf zee heb je een nog beter zicht op de prachtige kliffen en dorpjes. Een vaarbewijs heb je niet nodig en alles wijst zichzelf uit :).

'524111' door Zandkorrel '524111' door Zandkorrel

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Kunstig uitzicht

Zandkorrel

De Amalfikust in Italië is prachtig! Tijdens een ritje stapten we geregeld uit om van het uitzicht te genieten. Op een van die uitkijkpunten zag ik deze prachtige tegeltjes. Dan wordt het echt een kunstig uitzicht!

'564363' door Haribobanaan '564363' door Haribobanaan

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Bezoek de Amalfikust

Haribobanaan

De Amalfikust wordt vanwege natuurschoon en cultuurgeschiedenis beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld. We verbleven hier in het stadje Sorrrento, een perfecte uitvalbasis voor activiteiten in de regio. In Sorrento kun je met de trein naar Pompeii, de Vesuvius en naar Napels. Ook kun je met de boot naar het prachtige eiland Capri. Capri is bergachtig met steile kliffen, maar ook vlakke stukken. Er zijn twee dorpen op het eiland: Capri en Anacapri. De bekendste attractie is echter de Grotta Azzurra (Blauwe Grot). Bereikbaar per boot vanuit de haven Marina Grande in de stad Capri. Met een boot ga je door een gat van ongeveer vier meter hoog. Zonlicht dat door een holte onder het water reflecteert in de grot, zorgt voor een helderblauwe kleur van het water in de grot. Een andere bezienswaardigheid aan de Amalfikust is het stadje Positano. Positano (bijnaam: de verticale stad) is een vissersdorp met pastelkleurige huizen die tegen de rotsen zijn aangebouwd. Het is heerlijk om door de nauwe straatjes van de stad te slenteren en af te sluiten op een terras aan zee met een lekker Italiaans gerecht.

'550982' door vulture1960 '550982' door vulture1960

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Puinruimen

vulture1960

Maiori is een klein dorpje aan de Amalfitaanse kust. Het heeft een klein strand, jachtgaven en een mooie kustlijn. Wij maakten een wandeling door het dorp.Deze man was zijn huis aan het verbouwen. Het puin werd afgevoerd door de ezels.

'551064' door vulture1960 '551064' door vulture1960

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Wortelboer

vulture1960

We bezoeken Maori een mooie plaatsje aan de Italiaanse kust. De weduwen zitten buiten in hun zwart kleding te rouwen om hun overleden man. Maar voor anderen gaat het leven door . Deze wortelboer, was nog niet dood , maar heerlijk bezig met het avondmaal. Gewoon op de straat . Mooi kijkje in het dagelijkse leven