Ierland

Ierland ligt ten oosten van Groot-Britannië. Het land telt meer dan 4 miljoen inwoners en heeft een gematigd zeeklimaat. Veel mensen zullen bij Ierland waarschijnlijk denken aan Ierse pubs, veel bier en lallende Ieren. En bezoekje aan een echte Ierse pub mag natuurlijk niet ontbreken, maar dat is niet het enige in Ierland.

Het gezellige Dublin is de hoofdstad en ideaal voor een stedentrip. Het kent vele historische gebouwen zoals het Christ Church Cathedral, het oudste gebouw van de stad, Dublin Castle aan de Liffey rivier en de grootste kerk in Dublin, de St. Patrick’s Cathedral. Wandel langs de haven, door de wijken of neem een boottocht door Dublin Bay om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Ook interessant is om de meer dan honderd jaar oude gevangenis Kilmainham Gaol te bezoeken, dat tegenwoordig als museum dient. Even uitrusten omgeven door groen kan bijvoorbeeld in Phoenix Park of St. Stephen’s Green. Voor uitgaan, winkelen en pubs ga je naar Temple Bar. Als je genoeg hebt van de stad, pak dan de tram en na een klein halfuurtje reizen ben je bij de kust.

In het zuiden ligt het sfeervolle stadje Cork , met als belangrijkste bezienswaardigheden de Blarney Castle en St. Peter and Paul’s Church. Boter was lang de bron van inkomsten voor Cork, dus wat je ook niet mag missen is de Butter Exchange waar je rondleidingen kunt krijgen. Winkelliefhebbers kunnen terecht in de St. Patrick Street en voor een drankje naar een van de vele pubs. Ga met de boot naar de dichtbijgelegen plaatsen, zoals Cobh, het havenstadje met zijn Charles Fort waarvandaan je prachtig uitzicht hebt.

Galway wordt ook wel het culturele hart van Ierland genoemd. Bereid je voor op boeiende middeleeuwse historie, goed bewaarde architectuur en oude kastelen. Je kunt ook uitstapjes maken naar de stad Clifden of naar het beroemde klooster Kylemore Abbey.

De kust van het zuidoosten heeft witte zandstranden, maar ook rotsachtige gedeeltes. Je vind er mooie steden als Kilkenny , Lismore en County Meath, waar je overblijfselen uit het verleden zult aantreffen, zoals graftombes, kastelen en Keltische kruizen. De regio Kerry is perfect om met de auto te verkennen via verschillende routes over de Ring of Kerry en Ring of Beara. Prachtige uitzichten en authentieke plaatsjes gegarandeerd.

Een bezoekje brengen aan een van de vele kloosters of kathedralen, allemaal met een unieke geschiedenis, tot rust komen op één van de eilandjes voor de kust of je laten meenemen in de drukte van de stad; Ierland is een land vol (groene!) mogelijkheden.

Informatie over Ierland

Alle highlights van Ierland

Beste foto's & tips van Ierland

'508099' door den26nis '508099' door den26nis

Ierland

Ierland

Carrick-a-Rede....Cau

den26nis

Al rijdend richting de Causeway Giants moet je ook zeker even stop bij Carrick-a-Rede. Trek een paar makkelijke schoenen aan en wandel langs de schitterende kust richting de touwbrug die je al wiebelend :) naar de andere kant brengt. Een aanrader!

'508097' door den26nis '508097' door den26nis

Ierland

Ierland

Dark Hedges

den26nis

Afgelopen week 4 dagen door het schitterende Noord-Ierland heen gereden. Als je ooit Game of Thrones hebt gekeken dan ken je dit plaatje misschien wel. Dark Hedges. Een "overkapt" stuk weg wat heel bijzonder is om te zien. Aangezien Ierland niet echt bekend staat om zijn goede klimaat haddden wij hier gewoon geluk met de mooie blauwe lucht! Absoluut de moeite waard als onderdeel van een Noord-Ierland trip.

'445390' door jaapburgers '445390' door jaapburgers

Ierland

Ierland

Uitzicht bij Mizen...

jaapburgers

Foto genomen vanaf de brug bij het seinstation in Mizen Head. Dat is het meest zuidwestelijke puntje van Ierland. De kliffen vangen de kolkende Atlantische Oceaan op.

Praktische informatie over Ierland

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei en september
 • Internet extentie
  ie
 • Hoofdstad
  Dublin
 • Aantal inwoners
  4 miljoen
 • Oppervlakte
  1,7x Nederland
 • Reistijd
  1:35
 • Talen
  Iers en Engels
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  1 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  1 uur vroeger
 • Telefooncode
  353
 • Voltage
  230 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Cork (ORK), Dublin (DUB)
 • Nationale feestdagen
  17 maart Sint Patrick

Kaart van Ierland en omgeving

Dublin: 3 favoriete kroegentochten

De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs vindt. Dankzij de bescheiden grootte van het centrum kun je van bar naar bar hoppen en onderweg ook de leukste culturele hotspots, winkels en monument...

De weg naar het hart gaat door de maag. Dat geldt dubbel en dwars in Dublin, waar je de befaamde Ierse gezelligheid en gastvrijheid in ontelbare pubs...

Top 5 Ierse surprises

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. Hier wachten je nog echte verrassingen.

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. H...

Ierland - 16 Ierse surprises

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. Hier wachten je nog echte verrassingen. Sommige heel erg Europees, andere heel erg niet. Neem nog een teug Guinness, trek je beste regenkleding aan en...

Wil je in Ierland de horden naar hun roots zoekende Amerikanen vermijden, reis dan af naar het graafschap Donegal en het aangrenzende Noord-Ierland. H...