Rhone vallei en Provence

De Rhônevallei is een wijnstreek in het zuidoosten van Rhone vallei en Provence, waar ook de Provence ligt. De Provence is beroemd vanwege de prachtige paarse lavendelvelden. De grootste en bekendste steden in het gebied zijn Marseille, Nice, Toulon en Aix-en-Provence. De gehele regio wordt vaak geassocieerd met de Côte d'Azur en de mondaine levensstijl die daar heerst.

Informatie over Rhone vallei en Provence

Beste foto's & tips van Rhone vallei en Provence

'460913' door antwan '460913' door antwan

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Vale Gier

antwan

De vale gier is een grote roofvogel die wel tot 110cm lang kan worden met een spanwijdte van 2,4 tot 2,8 meter. In de Gorge du Tarn in Frankrijk vind je Le Belvédère des Vautours (uitzichtoren van de gieren) waar je meer dan honderd vale gieren kunt observeren. een prachtige plek om deze beesten te kunnen bekijken.

'420909' door MCransCrans '420909' door MCransCrans

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Roque sur Ceze...wate

MCransCrans

Watervallen in de rivier de Ceze, Vlak bij het plaatsje Roque sur Ceze. Erg mooi en heerlijk om te zwemmen. Jongeren springen hoog van de rotsen. De rivier is kleine zusje van de rivier de Ardeche. Erg mooi om even te stoppen als je er langs komt..

'322706' door dreamer666 '322706' door dreamer666

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Zonnebloemen

dreamer666

Detailopname met een breedhoeklens in een zonnebloemenveld ergens in de Provence. Naast de lavendelvelden toch ook een geliefd onderwerp bij fotografen. De bijtjes op de grote bloem trekken zich er niets van aan en gaan rustig door.

Kaart van Rhone vallei en Provence en omgeving