Elzas en Lorraine

De beroemde Elzas wijnroute kruist de eeuwenoude wijngaarden tussen de Rijn vlakte en de Ballons des Vosges. Schilderachtige bloemrijke dorpjes liggen langs de Elzas wijnroute, evenals kleine bekende wijnproducerende steden. Ten westen van de Elzas ligt de regio Lotharingen (Lorraine). Metz en Nancy zijn de grootste steden in dit gebied.

Informatie over Elzas en Lorraine

Beste foto's & tips van Elzas en Lorraine

'489488' door dianethone '489488' door dianethone

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Riquewihr 2

dianethone

Riquewihr, een schitterend stadje en dat is alom geweten ! Bijgevolg erg druk maar dat moet je erbij nemen ! Eerst thuis zag ik de ooievaar die net overvloog.

'403566' door BenRTravellers '403566' door BenRTravellers

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

In aantocht

BenRTravellers

Zo plotseling als de zomer begon, zo abrupt is ze ook weer geëindigd. De eerste najaarsbuien hebben zich al over ons land verspreid. Een teken dat de herfst in aantocht is. Nu is het dus nog even doorbijten, maar over een paar weken kunnen we genieten van de natuur die zich transformeert van een groene oase tot een zee van bruin, rood en geel, zoals hier in het wijngebied van de Elzas.

'514206' door A.Verleg '514206' door A.Verleg

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Ra, ra, wat zien ik?

A.Verleg

Het was even knipperen met de ogen voor me. Wat hebben we hier voor moois en bijzonders? Oosten wind, hoge druk, blauwe lucht, geen vochtigheid op hoogte en dan krijg je dit. Na wat getuur en gepuzzel was ik er uit. Rechts met dat puntje is de Col du Ballon, de hoogste van de Vogezen, vanaf links in de verte, achteraan in beeld de Alpen, met de 4e berg de Mont Blanc. De nevel die van links komt is de inversie uit het Rijndal. Ik keek dus zo`n 300km ver die dag, ongelofelijk.

Laat kaart zien